Terratec Ses Kartı

Terratec galiba Almanya'da var. Music Store kataloğunda gördüm.
Terratec marka ses kartları İstanbul'da varmı ? Varsa nerede satılıyor.
Şimdiden Teşekkürler.
 
Eskiden Terratech leri Compel getiriyordu. Şu an bildiğim kadarıyla stoklarında bulundurmuyorlar. Ben Terratec DMX6-Fire ses kartımı Eksen bilgisayara ısmarlayarak aldım. Onlarda Terratec getiren başka bir Türk firmasına ısmarlıyorlarmış.

Eksen Bilgisayar Tel : 0216 418 00 21
email : [email protected]
 
Terratec DMX 2496 LT

Dostum eğer kartın LT versiyonu dikkatini çekiosa bende var ve satılık ama midi bağlantısını bi türlü yapamadım ve Terrateci bu yönden biraz zayıf buldum nedense , LT versionu aynı chipsete sahip fakat ön panel yok bildiğin gibi , ilgilenirsen özel mesaj at 120 € bırakırım bayağı temizdir garantisi bile dolmadı .
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Bana midi için lazım değil. Merak ettiğim şu: Bu kartın ASIO desteği var değil mi?. Varsa görüşebiliriz.Sağol
 
ASIO

Evet DMX 2496 kartının ASIO 2.0 desteği var yani istediğin VST pluginleri bizzat kullanabilirsin driverlarının son versionu Terratec sitesinde var www.terratec.com yani eğer gitar çalıosan Amplitube , Revalver gibi amp simulate pprogramlarını kullanabilirsin ,ortalama donanımlı bir bilgisayarla 16/44 khz 192 bufferla gayet rahat çalışırsın ama dediiğm gibi midi olayı biraz cıss gibi gözüküyo yada ben kendi beceriksizliğimden çözemedim ,eğer almak istersen bu kartı sana satarım , özel mesaj atıp irtiata geçmen kafi.
 
Bende DMX6 Fire 24/96 var.. LT kullanmadım bilmiyorum. Ancak bu kart ile p4 1.8 bir sistemde, gerek midi, gerek audio çalışmalarda hiçbir problem yaşamıyorum. Yeni başlayan arkadaşlara öneriyorum. Şu anda CubaseSX kullanıyorum.

Ayrıca bir de ukalalık yapayım, neye sahip olduğun kadar, ne hayal ettiğin de önemlidir... ;)

Protools almak geçiyor içimden. Ama bu sıralar para yok, öyle bir imkanım olsaydı. Kartımı satışa çıkartabilirdim. Neyse, bir dahakine.

Sevgiler...
 
Bende Terratec DMX6 Fire LT modeli var. Karttan çok memnunum. Latency oranı tatmin edici seviyede. Dip gürültüsü de Soundblaster'lara göre çok düşük.

LT modelinin bazı eksileri var tabi. Bunlardan biri midi arabirimi olmaması. Bu sorunu elimdeki Soundblaster Live ses kartını da sisteme ekleyerek çözdüm. İki kart birlikte sorunsuz çalışıyorlar. Midi iletişimini Live sağlıyor.

DMX6fireLT_Board_L.jpg


Genel olarak DMX lerin bir diğer eksi yönü Gigasampler ile haberleşmek için kullanılan gsif driverlarının, asio ile birlikte kullanılırken aynı bus üzerinden adreslenememesi. Yani mesela Cubase de bir parça yapmış olalım ve içinde hem Asio sürücülerini kullanalım ve Gigasampler'dan da sample okutuyor olalım; Bunlar aynı output üzerinden ses vermiyor. Bu sorunu aşmanın yolu da surround hoparlör sistemi kullanıp, rear monitörlere Gigasampler'ı yönlendirmek. Bunun yanında çoğu ses kartında gsif desteğinin hiç verilmediğinin de altını çizmek lazım.

Düşük bütçeyle iyi sonuçlar elde edilebilen bir ürün.
 
Terratec EWS88 MT

herkese selam,

elimizde bir Terratec EWS88 MT ses kartı var...
"alt" grubu olarak kendi studyomuzda kullanıyoruz...
hatta "aç kanatlarını" demosunu da bu kartla kaydetmiştik..
bu kartla 6-7 kanal canli davul kayitlarini sorunsuz yaptık.
kartla ilgili hiçbir sorun yaşamadık ve ASIO 2.0 destegi var.

genel olarak ozellikleri:
10 Channel MultiTrack System
Up to 24 Bit / 96 kHz Recording and Playback
S/PDIF- and MIDI-Interface
External AD / DA Converter Unit


onumuzdeki gunlerde tekrar kayıtlara baslayacagiz, bu kayitlarin album kalitesinde olmasi icin yeni ekipmanlar almayi dusünuyoruz... alacagimiz ekipmanlarla uyumlu olmasi acisindan yeni bir ses karti da alacagiz ve bu karti satacagiz... bir ay icerisinde bunu yapmayi planliyoruz... aklinizda bulunsun...

gerekli bilgileri Terratec in sitesinden bulabilirsiniz...

http://produceren.terratec.net/product.php?pid=8

www.altmosfer.com

gorusuruz
 
Sizinki kadar profesyönel bi olayım yok.Sadece makinama ses kartı almam lazım.Ama aynı zamanda kayıt yapmak da istiyorum.Sizce Terratec 512I mı alsam yoksa Creative Vibra 128 mi?
 
Latency

Evet latency düşük , LT versiyonuyla full versiyonunun chipseti aynıdır, fakat full versiyonda midi kıyağı gain kontrolu , giriş kıyakları var, ama hardware chipset full aynı yani latency olayı istediğin gibi , sanıım sen vst plug kullanırken yaşadığın gecikmeden şikayetçisin , bu gecikmeyi ASIO destekli kartlarla önleyebilirsin ve Terratecte bu var LT versionunun full versionundan bi farkı yok .
 
Terratec DMX6 Fire Latency değerleri :

64 samples/buffer

96 khz : 0.7 ms
48 khz : 1.3 ms
44.1 khz : 1.5 ms

128 samples/buffer

96 khz : 1.3 ms
48 khz : 2.7 ms
44.1 khz : 2.9 ms

192 samples/buffer

96 khz : 2 ms
48 khz : 4 ms
44.1 khz : 4.4 ms

256 samples/buffer

96 khz : 2.7 ms
48 khz : 5.3 ms
44.1 khz : 5.8 ms

336 samples/buffer

96 khz : 3.5 ms
48 khz : 7 ms
44.1 khz : 7.6 ms

Sample/buffer değerini düşürdükçe bilgisayarın prosesörüne daha fazla yük bindirmiş olursun. Buda yaptığın kaydı geri çalarken click seslerine ve atlamalara sebep olur. Kanal sayısı arttıkça bu olay daha da belirginleşir. Eğer konfigrasyonun yeterince güçlüyse 128 samples/buffer ile 48 khz de 2.7 ms gecikme değeri ile sorunsuz işini görürsün. 5 milisaniye ye kadar latency çalmanı etkilemiyecektir.

Eğer mesela gitarı bilgisayara bağlayıp üzerine kullandığın programdan efekt veriyorsan, bu durumda da gerçek zamanda hem çalıp hem de efektli sesi duyabilirsin. Cubase kullanıyorsan, DMX6 Fire'ın kontrol panelinden input kanalını mute ederek ve Cubase'in monitoring özelliğini kullanarak sadece efektli olan sesi dinleyebilirsin.

Eğer konfigrasyonun yeterince iyi değilse o zaman playback sırasında samples/buffer değerini arttırıp, kayıt sırasında ise azaltarak ve sadece gerekli kanalları referans olsun diye açarak (davul+bas) kayıt yapabilirsin.

Ben karttan çok memnunum. tavsiye ederim. Creative üzer seni.
 
Geri
Üst