lambalı ampliye ek drive pedalı?

selam arkadaşlar yaklaşık 5-6 aydır marshall JCM 2000 TSL 100 head ve marshall 1960 LEAD cabinet kullanıyorum ancak fender american deluxe stratocaster kullandığım için istediğim drive tonunu bu ampliden bi türlü alamadım aslında çok sert tonlar da istemiyorum nasıl açıklasam yani iron maiden tonlarına yakın tonlar istiyorum ve fender imin de manyetiklerini değiştirmek istemiyorum o yüzden satmaya karar verdim ve şöyle bi kombinasyon düşünüyorum

MARSHALL JMP-1 PRE AMP
MARSHALL EL34 100-100 POWER AMP
MARSHALL 1960 LEAD CABINET

ve effect olarak da T.C. ELECTRONIC G-MAJOR

sizce bu doğru bi seçimmi? bilgilendirirseniz minnettar kalırım.. teşekkürler...
 
Bence bu tür bir değişiklik gereksiz
jmp1 in jcm2000den çok daha fazla drive vereceğini sanmıyorum

2 yolun var ya humbucker manyetik takacaksın (ki Iron Maiden da öyle yapıyor)
ya da boost ve veya overdrive distorton pedalı kullanacaksın.
2. yol daha mantıklı gibi senin için zahmetsiz ve ekonomik.
Amfi önünde bir rat veya ds1 yada bir overdrive pedalı koymayı dene .

Bu şekilde amfiye gelen sinyal yükselmiş olacak.
Bu arda deluxe stratın değişik bir pickup switching özelliği vardı yanılmıyorsam. O şekilde kullanmak tatmin edici sonuçlar vermedi mi?
 
Şu anki manyetiklerin noiseless mi ? Sende eminim biliyorsundur Iron Maiden'da Dave Murray gitarlarında bütün pozisyonlarda Seymour Duncan Hotrails kullanıyor. Janick Gers ise köprüde ve sapta yine Seymour Duncan Jb. Jr. manyetik kullanıyor. Adrian Smith ise değişken gitarlar kullanıyor. Ya fat strat, ya da Gibson Les Paul. Arada bir Gibson SG de kullanıyor.

Diğer arkadaşın belirttiği bir booster da işini görebilir ama bu sefer de gürültü sorunu yaşarsın. Bu yüzden Noise Supressor ile birlikte kullanmak gerekecek drive pedalını.

Ben senin yerinde olsam sadece köprüye ve sap'a SD Hotrails takar işi bitiririm. Yalnız hotrails alırken dikkat et, hem köprü için hem de middle/neck için modeller mevcut. Bu konu ile ilgili Seymour Duncan'ın teknik servisine de danışabilirsin. Çok hızlı cevap veriyorlar.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
ilgilendiğiniz için ikinize de çok teşekkür ederim ama sanırım yeni bi çözüm yolu buldum :) ampliyi satmycam dün denediğimde ilk defa sesini yarıya kadar açtım (hiç bu kadar yüksek bi seste çalma imkanı bulamamıştım) ve inandımki lambalı ampilerde sesi ne kadar açarsan o kadar sıcak ve iyi tonlar elde edersin bende o yüzden fender american deluxe stratocaster ımı satıp yerine yine fender in beyaz renkte (artık beyaz bi fenderim olucak:))HSS bi modelini alıcam gitarların orjinalliğini bozmak istemediğim için böyle bi yola başvurdum bu kez istediğim tonu umarım elde ederim:) gitarımı değiştireceğim için de bu yönde tavsiyeleriniz olursa yine minnettar kalırım kesinlikle yine bi fender strat alıcam ama dediğim gibi HSS olucak bu yöndeki model tavsiyeleriniz nelerdir? fender in sitesine baktım sadece deluxe lerde HSS koymuşlar çünkü.. tekrar teşekkürler arkadaşlar...
 
Gitarın orijinalliğini bozmama konusunu bilmem ama ben kendi stratımda şimdi daha mutlu olduğum modifikasyonları yapmış durumdayım. Alacağın yeni HSS strat ta muhtemelen istediğini vermeyecek senin. Çünkü genelde fabrikasyon manyetikler yetersiz oluyor. Bu yüzden modifikasyon kaçınılmaz olabilir.
 
Manyeti değişikliğinden çekinme
Diğer türlü alacağın gitar seninkinden iyi olmayacak. Deluxe starttan bahsediyoruz.

orjinal manyetiği saklarsın istediğin an geri dönüşü mümkün.

Lambalı amfilerin böyle bir durumu var işte ne kadar açarsan o kadar iyi.
 
Bence lambalı bir distortion pedalı daha mantıklı olur.Örneğin hughes&kettner in cok güzel lambalı pedalları var hem amfideki sıcaklığıda kaybetmessin.
 
önerileriniz için çok teşekkürler arkadaşlar ama gitarı değiştriyorum bendeki sss modelin hss olanını alıcam daha sonra da humbucker ını tekrar değiştiricem en iyi drive tonunu yakalayabilmek için çünkü hakkaten bende katılıyorum ki orjinal manyetikler yeteri kadar iyi değiller...
 
arkadaşım jb jr. taktığında gitarının orjinalliğini bozmuş olmuyosunki.single boyutlarında bir humbacker dan bahsediyoruz.yani gitarına herhangi bir işlem yapılmıycak.sen bu gitarı satıp yenisini almakta sadecfe para kaybetceksin.bence gitarın kalsın.120$ falan jb jr. al olsun bitsin

al buda benzer fotosu.sen sadece köprüye takarsın oldu sana iran maiden tonu.zaten adamlarda öyle kullanıyolar.

49250414-L.jpg
 
iron maiden tonu için aslında senin iyi imkanların var. amfin son derece iyi. ben senin yerinde olsam gitarı satmadan önce alır köprüde seymour duncan hot rails denerim. ben bu manyetiği sapta kullanıyorum ve gerçekten inanılmaz güçlü bir manyetik. en azından bir test et. tabii amfinin sesini yarıdan biraz fazla açmaya çalış :)
 
gitarı satmyorum arkadaşlar:) sizden son kez bişey rica edicem daha sert tonlar için ek olarak bi drive pedalı kullanıcam alınacak pedallar hakkında tavsiyelerde bulunursanız çok sevinirim fiyatı önemli diil bana richie kotzen-paul gilbert tonlarını versin yeter teşekkürler...
 
Uruk_Hai demiş ki:
g-system demiş ki:
Bence lambalı bir distortion pedalı daha mantıklı olur.Örneğin hughes&kettner in cok güzel lambalı pedalları var hem amfideki sıcaklığıda kaybetmessin.
Web sitesinde göremedim pedalları link verebilir misin?

Bu arada bu verdiğim linkteki ilgini cekermi bilmiorum çünkü elindeki amfiye yakın ton çünkü gain çok yüksek deil daha cok overdrive tarzı bir pedal.Ama AMT senin işini görecek pedallara sahip bi bak istersen.
 
eğer tüplü bir pedal arıyorsan kadıköy srv müzikteki jt valveboy işine yarayabilir. ama benim anlamadığım neden ts9'u veya bir muadilini denemediğin. sonuçta bir çok kişi lambalı amplileri veya kafaları boost etmek ts9'u kullanıyor. ben de kullandım çok güzel sonuç elde ettim.
 
DOD 250 preamp overdrive der geçerim. Deyip geçsemde fark etmez. Herhangi bir markanın drive pedalını booster olarak kullanabilirsin. Şahsi fikrim, manyetik gitardaki tonun belirlenmesinde % 70 oranında rol oynar.
 
Geri
Üst