Vox Ad50vt

  • Konuyu açan johnkerrylonger
  • Başlangıç tarihi
Haa o zaman farklı modeller var VTX serisi için iki ayrı model var VC-4 ve VC-12. Daha gelişkin cihazlar bunlar, üzerinde expression/volume pedal falan var ve mesela VXT bir ampliye VC-12 foot controller takarsan 128 adede kadar program saklayabiliyorsun üzerinde. efektleri açıp kapatıyorsun falan.
 
Onu biliyorum da işte hayvan gibi foot controller istemiyordum. Zaten şu sıralar gönlüm full lambalı bir amfi istiyor peavey classic 30 kafa-kabine takıldım, hadi bakalım hayırlısı...
 
Son günlerde, pedal kurmaya üşendiğimeden, evde sürekli amfi efeklerini kullanarak çalışıyorum. Aldığımdan bu yana bu kadar içine girmemiştim amfideki efeklerin ve şimdi anladım ki, çok çok güzel ve başarılı bu efektler. "Keşke" diyorum "sadece amfi üzerindeki efektleri değiştirmeyi sağlayacak bir footswich üzerinde çalışsaymış VOX." İşte o zaman öyle abartı analog pedallara da ihtiyacımız kalmazdı. :)

Sevgiler...
 
Bar programı anlamında soruyorsan yeterli olur diye düşünüyorum. Ama daha büyük sahneler için düşününce pek emin değilim. Gerçi mikrofonlanıyor, ses büyüyor ama şişer mi eder mi hiç bilemiyorum.

Sevgiler...
 
bar programında amfiden mixere çıkış yapabiliyoruz değilmi? yani mikrofonlamadan direk bi çıkışı varmı mixere. ve böyle bişey varsa herhangi bi ton kaybı olurmu yoksa yalnızca mixere bağlı hoparlörlerimi kullanmış olur amfi.
 
line out ozelligi bir cok amfide mevcuttur ama cokda tavsiye edebilecegim bir şey degildir, mikrofonlama en etkili cözümdür, zira mikrofonlarsan tonda degisiklik olmaz ve tonu daha bir sıcak alırsın :)
 
bende kararımı verdim sanırım. bir adet vox almayı düşünüyorum. fakat ad30vt ile ad50vt arasında kaldım. taşımak benim için büyük problem. gitarımdan soğumama bile sebep olabilir. bu yüzden bir yanım 30vt diyor. bir yanım almışken her koşulu düşün ve 50vt al diyor. aradaki farkları yazarmısınız mümkünse. ve bana ne tavsiye edersiniz.
 
valla 8 kilo hiç azınsanacak bi ağırlık değil. benim merak ettiğim tonal olarak bi farklılık varmıdır acaba arada. nasıl olsa programda kullanacak olursam ikiside mikrofonlanacak. yani 30 wattlık almam ilerde ne gibi bi pişmanlık yaratabilir bende?
 
Erkek adam 8 kg fark da taşır 18 kg da :D

Sonuçta valvetronix serisi transparan bir amfi olduğu için watt'ına göre ton farkı olacağını sanmıyorum (hoparlör çapına göre olur tabi) ama amfi mikrofonlanacak olsa bile kendi sesini amfiden duyabilmek için bir miktar sesini açman gerekir. Olur da günün birinde mikrofonsuz bir konserde çalacak olursun ya da kendi kendine ses açacağın tutar, clean tonların drive'a dönmesini istemezsin. Ben olsam her şekilde paramın yeteceği en yüksek watt'lı amfiyi alırdım.
 
Bende de bir adet ad50vt modelinden mevcut. Amfi icin bir footswitch almayi dusunuyorum. Bu seri amfilerden kullananlara bir sorum olacak, o da kendi footswitchi (vfs 2 modeli) disinda bir footswitchle amfiyi deneyen oldu mu? Ornegin Boss'un FS 6 model footswitchi dizayn olarak Vox Vfs 2'ye gore daha basarili gozuktu gozume. Bir yerde de bu amfiyle kullanilabildigine dair bir sey dikkatimi cekti. Acaba bizzat bu footswitchi bu amfiyle kullanan oldu mu?
 
ben vox ad30vt aldım ve cok memnunum ve bardada 3 saat caldım hıc sorun olmuyo arkadaslar sadece mıkrofon dayayın yeter..

sıze tek bı sorum olucak preset muhabbetını cozemedım arkadaslar ne anlama gelıo?
 
fx loop olmaması büyük eksiklik , hatta şaşırdım diyebilirim.fx loopsuz amfi bence hiç faydalı olmaz.yaratıcılığı öldürür keza ben delayı hep en sonda kullanırım burda böyl ebir imkanım yok gibi gözüküyor.
 
Daha 1 hafta olmadı satılığa çıkardım Vox AD50VT amfimi sırf nakit olayları gene kredi kartı borçları yüzünden ama neyseki gene hızır yetişti de ödedik hallettik borçları.

Neyse gelelim amfinin özelliklerine, tonlarına, sıcaklığına vs...Ben sanırım 6-7 ay önce aldım tam emin değilim. Ankara'dan bir elemandan almıştım hatta bu yazıyı okuyorsa da selamlarımı iletiyorum. Şimdi amfi modellemesi yönünden bence gayet başarılı piyasadaki muadili amfilere göre, çünkü ilk olarak her tarz tonu tüm sıcaklığıyla alma imkanına sahipsiniz. Yani bu da demek oluyor ki canınız sıkıldığında metali köküne kadar zorlayabilir, sakin sessiz olayım derseniz de o sıcacık blues tonlarına inebilirsiniz... Ben genelde "Black 2x12" diye isimlendirilen Fender Blackface modellemesine hayranım özellikle EQ ayarlarıyla biraz daha haşır neşir olunca baya güzel tonlar aldım. Tabi demin de belirttiğim üzere canım sıkıldığında da hi-gain alıyorum o da genelde Soldano modellemesi oluyor...Tabi bunlar kişisel zevktir değişebilir ama kullandığım marshall vs serisi, carvin sx200 ten sonra bu amfi daha bir sıcak daha oturaklı geldi. Tabi bir arkadaş belirtmiş "middle" ve "bass" karakterli diye. Açıkçası ben çok uğraştığımdan mıdır her türlü tonu aldım.

Bu amfiyi Fender Stratocaster Highway ve 1992 Gibson LP Standard ile çaldım ve ikisinde de o kadar güzel tonlar çıktı ki çaldıkça çalasım geldi. Şimdi dikkati çekmek istediğim nokta bu amfi all-tube amfi değildir, bu sebepten de beklentiler sanırım bu yönde... Ama unutulmamalı bu da bir modelleme işi, ki bence modellemeyi de çok başarılı yapmışlar.-yani fender blackface modellemesinin clean kanaldaki tonunu sap manyetiğinden denemenizi tavsiye ediyorum, bu kadar tok ve dolgun bir ton olamaz sanırım :)-

Diğer bir nokta ise sanırım hoparlör olayında olmuş. Ben lambasını değiştirdim. Gitarpedal forumlarındaki "Amfi" başlıklarındaki "Lambalar" başlığından takip ettiğim ve oradan okuduğum bilgiler ışığında - ki herkese tavsiye ederim o forumdaki başlıkları - tung-sol ile değiştirdim lambasını. Bilmiyorum o yüzden mi ama tonları hoparlörle güzel bir uyum yakaladı. Hoparlör konusunda 2 ayrı bilgi atılmış ortaya ben de bir fotoğraf yollayayım istedim bu konu hakkında...İşte fotoğraf :



Efektler kısmına gelirsek, bazı efektleri gereksiz yere kombinasyon şeklinde sunmuşlar, tabi ki zevk meselesi ama bunların yerine daha güzel şeyler kombinasyonlar yapılabilirmiş. Bu ünitede beğendiğim efektler özellikle "Autowah" oldu. Reverb ve delay de başarılı ama Autowah ayrı bir güzel olmuş gerçekten. Eğer sahne , grup işleri yoksa prosesördür, analog pedaldır çoğu ekipmandan sizi kurtarır ama tek kötü yönü bunların el ile değiştirilmesi zorunluluğu :) Yukarıda arkadaş da belirtmiş "Vox keşke modellemeler arası footswitch geçisi yapsaymış" diye, ben de şiddetle aynı şeyi düşündüğümü belirtmek isterim.

Sonuç olarak bu işlerin zevk işi olduğunu biliyorum ama tavsiye edebileceğim bir amfidir kendileri hem de ŞİDDETLE tavsiye ediyorum. Ufak bir ayrıntı olarak da, marshall, fender veya muadili amfilerden farkı biraz daha zaman ayırmanız gerektiğidir. Çünkü örneğin ben VS100R kullandığımdan, ikisi arasındaki kullanım farkını belirteyim. Marshallın kendine özgü clean ve OD katı arasında sadece EQ ayarlarıyla işinizi hallediyor daha sonra Reverb seviyesini ayarladıktan sonra gitarınızla başbaşa kalabiliyordunuz. Fakat VoxAD50VT de öyle değil maalesef :) Her modelleme üzerinde gain, volume ve EQ ayarları yapmanız gerekiyor yoksa çıkan tonlar sanırım sizin o beklediğiniz, "Ulan bu muymuş vox" diyebileceğiniz tonlar olabilir...

Kolay gelsin, umarım Vox alacak veya bu amfi hakkında bilgi sahibi olmak isteyenlere bir yardımım dokunmuştur...
 
Ama malesef AD 50 VT de fx loop yok :( Zetiman sana bir sorum olucak AD50VT2-XL ile senin anfin arasında ne gibi bir fark var bende ciddi ciddi AD 50 VT almayı düşünüyorum. Yanlız şu FX loop Send Return olayının olmaması çok canımı sıkıyor.
 
ZuluRaPToR demiş ki:
Ama malesef AD 50 VT de fx loop yok :( Zetiman sana bir sorum olucak AD50VT2-XL ile senin anfin arasında ne gibi bir fark var bende ciddi ciddi AD 50 VT almayı düşünüyorum yanlız Şu FX loop Send REturn olayının olmaması çok canımı sıkıyor.

Açıkçası farklarını bilmiyorum, denemedim bile XL serisini. Neden dersen http://www.harmony-central.com/ da araştırmıştım amfi alacağım sıralarda hangi vox serileri iyidir ne kötü yanları var diye, orada okuduğum yorumlardan sonra XL serisini almaktan vazgeçmiştim. VT serileri için güzel yorumlar vardı bir de. Ek olarak FX loop yok evet ben artık sahne olaylarını bıraktığımdan ve müzik grubumu da dağıttığımdan çok uğraşmıyorum zaten sattım tüm ekipmanımı, sadece Tuner var. Hani çok ilgili olacağım dersen forumda 2. eli de satılıyordu AD100VT lerin onlarda FX Loop varmış sanırım. NFF satıyordu. AD50VT tam amaca yönelik bence :) Tabi sahnede de şaha kalkar eminim ya da ben illa bu amfiyi şaha kaldırırım, çok haşır neşir olduğumdan ince ayarlarına kadar yapıyorum her tonu ayarlarken...

Umarım yardımcı olmuşumdur...
 
Arkadaslar bende Vox AD30VT var amfi Sifir kutusunda!Fiyati 550ytl!Ben Kanadada yasiyorum.Fiyata kargo ucreti felan hersey dahildir!Satiliklar bolumune olan biraktim!Turkiye sifir fiyati 720ytl civari, tabi bulabilirsen!

Amfi gercekten harika tonlara sahip!30 watt azimsayan arkadaslar daha once 30 watt lik bir Vox calmamistir bundan eminim!Preamp`ta lamba olmasi buyuk bir ayricalik katiyor bu amfiye!Marshall Mg yada Roland serileriyle karislastirma yapmak cok komik olur!Cunku bu amfilerden daha once kullandim arada cok buyuk bir fark var!

50vt nin agirligi nedir bilmiyorum ama bendeki 30vt 12 kg ve yeterince agir!
 
Geri
Üst