Gitarını Göster Ey Turkrockcılar

of ya bide donut yazacaksın gömleğine valla bende olsa oynardım baya bildiğin bundan bulabilir miyiz baska alayım bende...hatta abartıp pantolon gömlek kombinesi bile yaparım bebek elbiselerinden :LOL:
 
Clickboy, Gitarınçok güzelmiş güle güle kullan. Jackson sonunda düzgün bir gitar üretmiş Japonya'da :p. İnşallah solak versiyonu da çıkar da biz de nasipleniriz :D
 
Jacksonın japon dk modelinin solağından bol başka solak gitar var mı : )
Bulması baya kolay bir solak olarak yardımcı olmak istedim.

music123.com
samash.com
ebay.com
 
SchismetaL demiş ki:
OnurBattal demiş ki:
Gitarlarimdan biri olarak 1985 Solak Les Paul Custom w/EMG 81/85


100_1581.jpg
hayatım...
yaşama amacım..
hepsi şu gitarda birleşmiş be kardeşim oha diyorum yani oha ağlıyorum suan kalvyeye göz yaşlarım düşüyüor oha şiir bile yazdım...
solak olmama rağmen sağ calıyorum.. ama bu gitar için solak olabilir OFF :'(

esp nin çorladığı gitar değil mi bu :)
 
evet o=))hatta esp bu modeli tamamen kopyaladığı için gibson dava açıyo ve esp eclipse-I leri durdurup ilkinden çok küçük bi farkla eclipse-II leri piyasaya sürüyo diye biliyorum=)
 
SV diye bilinen gitarı da görmüştüm bu başlıkta bi yerde galiba(evet bugün oturup tamamını okudum haha). saygı duyamıyorum böyle firmalara. bence çok da iyi değil gitaları da ama o fiyat aralığında başka gitar malesef bulunamıyor buralarda.
 
e adamlar haklı deilmi prs esp falanda yeni nesil cinli firmalar gibi birebir kopyasını yapmıslar gibsonların.e kaliteli kopya belki boynuz arasıra kulagıda gecmis ama kopya kopyadır
 
İşte birebir kopya değiller hocam. Eclipse 1'in nasıl birşey olduğunu bilmediğim için ona birşey söyleyemem ama PRS Singlecut'ın Les Paul'den bayağı bir farkı var. Yoksa Fender de aynı hevese girseydi Carvin Bolt'dan tut İbanez RG'lere, Jackson Soloist'lere kadar birçok gitara Strat kopyası deyip dava açardı.
 
prs singlecut davasından haberim yok, ama eclipse 1 in bu gitarla arasındaki farkla bi soloistin veya carvin bolt un fender stratla arasındaki fark karşılaştırılamaz bile :)

bir resim bin sözcüğe bedeldir hatta dur ekleyeyim :)

farklı olanı bulun :)

eclipse_i_ctm_dps_4.jpg

100_1581.jpg

ESP_Eclipse-I-CTM-Black_2.jpg
 
İnlay'ler, alt boynuz şekli, manyetikler, metal aksam rengi, manyetik selektör rengi, volüm ve ton düğmeleri ve satin boya :p

Şaka bir yana, Gibson firmasının Les Paul gitarı konusunda belli başlı telif hakları vardır. Mesela headstock şekli, boynuz şekilleri, logolar, truss rod kapağında 2 vida bulunması, köprü ve potans pozisyonları gibi. Bunlar ihlal edilmediği sürece benim bildiğim kadarıyla yasal olarak bir sorun olmuyor. Tabi etik olarak bence ESP'nin yaptığı doğru değil.

Dediğim gibi, tamamen firmanın olaya bakış açısına bağlı bir durum bu. Gibson'ın yaptığını başka firmalara yapabilecek bir sürü gitar markası biliyorum. ;)
 
Geri
Üst