Gitarını Göster Ey Turkrockcılar

E1618087-D6E4-4EA8-98CA-E1571AE50E1E.jpeg


10 sene önce bugün… facebook hatırlattı…
 
Bir dakika... Bunun mavi olması gerekiyordu sanki? 🤣
Yoksa hem siyahından hem mavisinden mi vardı?
SV5470f bu modelin 3 rengi var; siyah, sunburst ve mavi.
Bende üçü de vardı farklı zamanlarda.
SynchoniZR tremolosu ile (milim akort kaçırmayan), inanılmaz rahat gövde ve klavyesiyle (ince ve hafif seviyorsan) çaldığım en iyi gitarlardandı aslında... bugün üretilse sıfır bulsam dakikasında alırım yine.
 
çok merak ettiğim bir gitar ... youtube yorumları ikna edemedi beni, inceleme bekliyoruz en azında izlenimler... iyi günlerde keyifle kullan
Aslinda benim de hic aklımda yoktu. Hatta şekli, köşelerin asimetriligi vs konusunda ön yargım bile vardı. Fakat 3 4 video izledim. Şekil konusunda aslinda fotograflardaki gibi kazma değil. Hem daha estetik, hem oturarak çalmak için baya ergonomik.

Henuz gitarla 1 2 saat geçirdim ilk izlenimler;
- Gitar bildiğimiz ESP ve LTD Signature kalitesinde ve titizliginde üretilmiş. Zaten ESP kendisini bu konuda bence kanıtlamış bir marka. Elimden baya ESP, E2, LTD 1000 serisi geçti. Henüz evet bu gitarin işçiliği kötü demedim.

- Bu gitarda EMG JH set var. Bu setin yıllardır kullandigi 81 60 dan farki ne derseniz. Daha tight, modern hi-gain tonlari alabiliyorsunuz. Ton ve out put olarak yüksek çıkışlı. Ayrca cleanlarde ise pasif manyetik gibi etkilesim alabiliyorsunuz.
Zaten Hetfield'da benzer bir istek doğrultusunda bu manyetikler üzerinde çalışmışlar. Yüksek çıkış, modern ton, pasif manyetik berrakligi.
Henüz amfiye baglamadim fakat Neural DSP de oldukça keyifli.

- Gitar kasasi şekli konusunda ise yukarıda belirttigim gibi gerçeği fotograflardan çok daha çekici duruyor. V kasa fetisi olarak söyleyebilirim ki hem konforlu, hem ergonomik.

- Sap yapisi "thin U" olarak belirtilmis. Sap profili cok büyük bir fark hissettirmedi bana açıkçası. Standart ESP/LTD sap profoli diyebiliriz.

- Gitarin cok büyük fark ve artilari yok aslinda.
Maun gövde, abanoz klavye, sabit köprü, EMG JH set, kilitli burgular, 24.75 scale olan, detay ve işçiliği gayet güzel "Just another guitar"

Neden aldim peki derseniz. Bilmiyorum =)
Hem ekipmam GAS, hem V kasa sevgim, hem gitarin specs'leri tam istediğim özelliklerde, 10 52 set ile de tam bir kamyon oldu.
Fiyat konusunda ise sıfırı Thomann'da vs 1500€ civari. Şuan Türkiye'de müzik magazasinda bu fiyatin altina görünce de kaçırmak istemedim.

Özetle, canavar gibi alet =)
 
Sıkı bir thrash ordusu 🛩️ Ton anlamında favoriniz varsa hangisi ?
Hocam, Kv Pro SD Pearly Gates ve Jb ile 5 gömlek üstte. Gibson manyetikleri de iyi şuan B std Amon Amarth çalmak için kullanıyorum. Dean'in tonunu hiç beğenmedim amfiye takıp kayıtlarda millet çok iyi ton çıkartmayı beceriyor ama benim öyle bir derdim olmadı hiç bir zaman ki bu 4 lü arasında en rahatsız olanı oydu. Kelly bu lineupta neck dive olmasaydı en sevdiğim gitarlardan birisi fakat 59 SH8B (invader) beni kesmedi. İnvader la mükemmel Death tonu alıyordum ama başka hiç bir şeyde istediğimi vermedi ne B de ne Drop C D std E std. Genel olarak sıralamam Kv Pro>Gibson>Kelly>Dean (ton olarak)
 
Geri
Üst