Cort Turkish Edition

-maJestY- demiş ki:
Projeye hayal diyen arkadaşları pek anlamadım ben. Sonuçta parasını verirseniz ESP ye de Ahmet Edition gitar yaptırabilirsiniz. Cort kalkıp bunu kataloğa koymayacak herhalde :) 10-20tane neyse üretilip Türkiyedeki sahiplerine gönderilecek. Yani öyle inanılmaz bi durum yok ortada...
O kadar kolay değil işte...Bir kere bunu tasarımı özel yapım olması imalat aşaması falan filan bu paralarıda çıkmak lazım.Bu başlığı açan arkadaşlarda da bu kadr çok para olduğunu ben zannetmiyorum açıkçası..O yüzden kalkıpta Cort firmasının 1000$ fiyat biçiceği bir gitarı kalkıp piyasaya "Satılır belki" diyerek karambole iş yapıcağını zannetmiyorum.Çünki bu firma Cort, bakkal Ahmet Usta değil...

Kaldı ki biz burada kişiye özel yapım bir gitardan bahsetmiyoruz 10tane 20 tane üretilcek bir gitardan bahsediyoruz.Buda demektirki 10.000-20.000 dolar arası bir mebla ve yine söylüyorum ki hiçbir firmanın bu fiyatın yarısını bile sokağa atıcak parası yoktur...

Bu yüzden böyle bir proje bir kere başta gerçek olsaydı CORT firması Türkiye'de belli araştırmalara girer anketler düzenler veriler alırdı ve hiç olmazsa birilerine attıkları bir mail olurdu.

Ama biz ne bilgi ne veri ne araştırma ne mail ne açıklama hiçbirini görmüş değiliz ?

Bu benim hadi bakalım Ibanez TR'ye özel gitar yapıcak diyip ondan sonrada ney nasıl sorularını bilmeden sallamama benzer elimde hiçbir belge olmadan.


Bu projeyi kim yaptı da sürdü öne ? Bu kadar sözü geçen biri mi var aramızda Cort firmasına TR özel gitar yaptırtabilcek kadar ...diye bir çok soru sorulabilinir.
 
ayrıca eger olay custom kişisel gitardan ibaretse bu başlık çok kolpa olmuş.
kataloga girmeyen turkish edition gitar değil Osmanlı edition olsa bile gayet amaçsız bir çalışma gibi görülmekte şu an
 
stratman demiş ki:
01 demiş ki:
İşte biz bu noktada insanlardan saygı bekliyoruz.Sonuç ne olursa olsun,ama iyi ama kötü işin ucunda,aylarca verilen emek var,girişimcilik var.

Şimdi konu ile ilgili yazdıklarınızı hem burada hem diğer forumlarda okuyorum. Çok temel bir hatanızı belirtmek istiyorum. Fikirlerim şahsi olarak algılanmasın lütfen.

Güzel bir iş yapmışsınız, uğraşmışsınız. Çok güzel. Takdir ediyorum. Ancak bunu forumlara yazıp daha sonra eleştirilince saldırganlaşıyorsunuz ve "saygı" beklediğinizi belirtiyorsunuz. Yazmadan önce bu tip tepkiler alacağınızı biliyor olmanız ve eğer yaptığınız işe inanıyorsanız olgunlukla karşılamanız gerekir. Herkesin "yaşa, bravo" demesini beklemiyordunuz herhalde. Sizi destekleyen görüşler olabileceği gibi, size göre "saygısızca" tavırlar olacaktır. Bu çok normal.


01 demiş ki:
Merak ediyorum bu işlerle uğraşan kaç kişi Cort u bu konuda ikna edebilirdi?Adamların işi gücü yokta,Türkiyeden vatandaşın birinin yaptığı tasarımı yapacak..

Yani bu yazdığınız hiç olmamış bence. Turkish Edition olan gitardan ziyade bu sözler olmuş. Asıl şunu açıkça yazmanız gerekirdi (ki ben de çok merak ediyorum). Biz bu bağlantıyı sağladık, uğraştık ve gitarı yaptırıyoruz. Bunu yapmamızdaki amaç .... idi.

Demek istediğim bunu yaptınız ama Engin Ardıç'ın deyimiyle " mala, davara faydası" nedir ?... Açıkça yazın. Ondan sonra isteyen istediğini söylesin. Umursamamanız gerekir.


01 demiş ki:
"Şurası böyle olsun,burası böyle olsun"...Bizde biliyoruz neyin ansıl olacağını :)Oturduğumuz yerden ahkam kesmekle malesef bu işler olmuyor!Bizimde kendimize göre tasarımlarımız vardı,ama imkanlar kısıtlı.Cort sadece elindeki imkanlar doğrultusund bize seçenek sunabiliyor.Daha ilave seçenklerde olabiliyor fakat bu seferde tahminimce fiyat 3000 dolar gibi uçuk bir rakama ulaşıyor...Her ne olursa olsun,işin ucunda emek var.Aylardır insanlar Cort ile bnağlantıya geçip bu işe ikna etmek için çaba sarfediyorlar.Tasarım için harcanan çabada cabası.

Gitar kozmetik olarak eksikte olsa,bence teknik bakımdan çok çok iyi bir gitar.Piyasada bulunması zor gitarlardan,ki rengi "MİC" de öyle...

Yapıcı yorumlarda bulunan bütün arkadaşlara teşekkür ederim.

Saygılar Sevgiler...[/

Maalesef internet forumları insanların oturdukları yerden ahkam kesmelerinden başka birşey değil (benim de şu anda yaptığım bu kapsamda aslında ama iyi niyetli olanından :)). Yukarıda yazdıklarımı tekrar etmeyeyim.

Sevgilerle.


Öncelikle değerli ve seviyeli yorumlarından dolayı teşekkür etmek isterim.

Bu gitar öncelikle,bizden bir parça taşıyan (manevi anlamda),hemde teknik anlamdada kullanıcısını memnun edecek bir gitar yaratmak amacıyla tasarlandı.Ama başarılı oldu ama olmadı orası ayrı konu.

Evet biz forumlara yorumlarımızı yazıyoruz,ama bu tip
cavo demiş ki:
çok iğrenç olmus.allah korusun cıkartmasınlar lütfen :)
aşağılayıcı yorumlar yapıldımıda (ki bu tip yapılan eleştrinin haddi hesabı yok) doğal olarakta karşı taraftan emeğe karşılık satgı bekliyoruz,bundan doğal ne olabilirki?

İnsanlar emek vermişler bir tasarıyı insanların beğenisine sunmuşlar,"şurası böyle olsa daha iyi olurdu,şurası eksik olmuş,yada şurası güzel olmuş" şeklinde yapıcı yorumlar yapılabilir,bizde buna karşılık teşekkür ederiz,ediyoruzda...

Fakat alıntı yaptığım tarzda saçma sapan yorumlar yapıldımıda ister istemez agresifleşiyoruz,sanıyorum buda gayet insani ve doğal bir tepki.

Forumlarda bu projeyi yoruma açmamız insanların yorumlarına verdiğimiz değerin bir göstergesidir.Bizim gayet iyi niyetli tavrımızın karşılığı bu olmamalı.

Ayrıca benim kızdığım nokta ,"şu şöyle olsaydı,bu böyle olsaydı" şeklindeki yorumlar değil,nelere kızdığımızı açıkladım sanırım bu konudada anşılmayacak bir nokta yok.

Foorumlardaki tasarımlara bakıyorum,herkes farklı farklı evai çeşit taraım yapmış ve kesinlikle ortak bir nokta yok,bu durumda kendi imkanlarımız doğrultusunda kendi tasarımımızı oluşturmaktan başka çare kalmıyor.Ama bu fikirlerin bu gitar için olmasada,en azından TE-2 için bir fikir oluşturması açısından dikkatede alıyoruz.Bu sanırım yorumlara verdiğimiz değeride bizim açımızdan iyice ifade etmiştir.

Bu tasarımın "Hayal" olduğunu iddia eden arkadaşlarımızda var :) . Şimdi sana soruyorum:Sen bu tür tavırları ne yönde karşılardın?

Ben artık bu tür yaklaşımlara tepki bile vermeye tiksinecek dereceye geldim.İşte sorduğun soruların cevaplarıdır bunlar aslında,her şey açık ve net.Ayrıca bunun neresinde bir iyi niyet görebiliyorsun?

Ben şahsen göremiyorum...

Görüşmek üzere...

Saygılar Sevgiler...
 
[quote="01]


Bu tasarımın "Hayal" olduğunu iddia eden arkadaşlarımızda var :) . Şimdi sana soruyorum:Sen bu tür tavırları ne yönde karşılardın?

Ben artık bu tür yaklaşımlara tepki bile vermeye tiksinecek dereceye geldim.İşte sorduğun soruların cevaplarıdır bunlar aslında,her şey açık ve net.Ayrıca bunun neresinde bir iyi niyet görebiliyorsun?

Ben şahsen göremiyorum...

Görüşmek üzere...

Saygılar Sevgiler...[/quote]

Eleştirilerde ortak nokta aramaya gerek yok. Herkes ifade edebildiği oranda fikrini söylüyor. Gitarın "hayal mahsulü" olduğunu söylemek te bu doğrultuda...İlla ki iyi/kötü niyet aramak zorunda da değilsiniz. Öyle olduğuna inanıyorsa aksini ispatlamak size düşer. Tabii isterseniz...Ancak dediğim gibi sürekli agresif oynayıp dengelerinizi bozmamanız gerekir.

Ben olsaydım ne yapardım kısmını uzatmayayım ama şu kadarını söyleyeyim: Öncelikle bu şekilde sunmazdım. İkincisi kontrolü kaybetmezdim (yani eğitim sistemini filan konu alan "ince" yazılar var yukarıda..Kimin ne olduğu hiç belli olmaz, ayrıca böyle konuşmak yakışmaz). Üçüncüsü ve belki de ilk madde içinde yer alması gereken bir husus olarak öncelikle niyetimi ve girişimin kapsamını NET olarak ilk seferdee polemiğe girmeden aktarırdım. Böylelikle kimse de bana "hayal mahsulü" diyemezdi, sinirlerim de bozulmazdı..
 
@DreamofStyks :

Cort elbette bu gitarları babasının hayrına yapmıyor. Bu projeye emek veren ekipten 5-10kişi herneyse bu gitarı alacak olan $ 'larını hazırlamış arkadaşlar vardır. Kalan gitarları da atıyorum Stage müzik sahiplenip satacaktır vs. Yani Cort'un burda 20tane yapayım bakalım kaçı satılcak gibi bi endişeye düşmesini gerektiricek bir durum yok. Bunlar önceden mutlaka konuşulmuştur. Gitarlar hiç satmasa bile bu projeyi kim üstlendiyse Cort'a bir şekilde ödeme yapacaktır vs. Yani Cort bize gitar yapmıyor, biz Cort'a gitar yaptırıyoruz.

Benim bu olaydan anladığım bu. Rastansaga zaten bu işe bi açıklık getirir sanırım en kısa zamanda...
 
rastansaga gerekli açıklamayı yapmış arkadaşlar, zahmet edip (en azından başlığı o açtığı ve bu konuda en yetkili ağız olduğu için) mesajlarını okusaydınız anlardınız...

Projenin Türk kısmında rastansaga ve 4C var. rastansaga cort.gen.tr sitesinin sahibi ve ciddi bir Cort kullanıcısı. 4C de Cort'un Türkiye distribütörü. Türkiye'deki en büyük müzik aletleri ithalatçılarından birisi... Ciddi sermayeleri olduğundan şüpheniz yoktur, keza ellerinizdeki Ibanez'lerde 4C aracılığıyla ulaşıyor...

Yani sandığınız kadar çocuk oyuncağı, photoshop işi değil bu proje...
 
Sevgili stratman:

Tabiki herkesten aynı tepkileri beklemiyoruz,illaki iyi eleştirilerde beklemiyoruz,diğer forumlardada dikkat ettiysen ilk mesajlarda biraz daha dengeli mesajlar atmışım ama ona karşılık çok acayip mesajlar gelmiş.Bu tepkiyi vermem anormalmi?

Ne kadar alttan alırsak alalım,insanların markacı olmalarını,ve sanal ortamında verdiği rahatlıkla beraber seviyesiz mesajları anlayamıyorum.Elbetteki bu tip insanlarda olacaktır ama belli ölçüde.Hep belirli insanlar belirli üslubla kasıtlı olarak başlığı farklı boyutlara taşımaya çalışırlarsa bende bu tepkileri veririm buda gayet doğaldır.

Zaten söylemek istediğim son sözüde gogostar baya baya anlatmış fazla söze gerek yok :

gogostar demiş ki:
Arkadaşlar gerçekten konu da sapmış, kişisel kavgalar da başlamış... Herkes rastansaga ve 01'e yüklenmiş. Onları eleştiri kabul etmemekle suçlamış ancak yapılan eleştirilerin boyutu, amacı çok farklı...

Kimse bu iki ismin avukatlığını yaptığımı sanmasın, gerçekten artık çok çirkin olarak gördüğüm bu başlığa yazmam gerektiğini hissettiğim için yazıyorum...

Aslında birebir alıntı yaparak neredeyse hepinize bir çift sözüm olurdu ama herşeye rağmen iyi niyetle yazıyorum bu mesajı, beni tanıyan tanıri bilen bilir zaten...

Öncelikle tasarımı beğenmeyenler; beğenmediğinizi söylüyorsunuz, tamam ama keşke bazı kelimeleri daha yerinde seçseydiniz... Olayı farklı boyutlara taşımasaydınız... rastansaga ve 01 de o zaman eleştirileri ana kucağı gibi kabul ederdi...

Fiyatı pahalı bulanlar;
Zahmet edip gitarın özelliklerine gözatın. Bir fiyat listesi çıkartın gitarın özelliklerine göre. Sonra bu fiyatı gönlünüzde yatan aslan markanın ürettiğini düşünün ve verebilecekleri fiyatı düşünün...

Amacım diğer markaları ezdirmek değil... Bir de Cort'un standart ürün paletine bakın ve oraya göre fiyat verin... Bir de son olarak Cort'un Masterpiece modellerine göre bakın ve fiyat verin...

Bakın bakalım acaba hangisi 1000$ ediyor? Bu gitar gerçekten ucuz... Yani hem Cort dışındaki markalara göre, hem Cort'un kendi gitarlarına göre gerçekten ucuz... Ayrıca 18 adetle sınırlı üretim oluşu da önemli...

"Ne lan bu?" diyenler;
Ciddi anlamda beğenmediyseniz gidin kendi zevkinize göre gitar yaptırın, burada sadece "Beğenmedim." demeniz yeterliydi. Bu gitarın ön tasarımı yapılmış, bu gitar üretilecek, Türkiye'ye gelecek ve satılacak. Olayın büyütülecek bir tarafı yok... İlk defa Türkiye ile alakası olan bir gitar üretilecek, tek dikkat edilebilecek husus bu. Bu başlık altında sadece tanıtım yapılmak, genel görüşler alınmak istendi... Haddini bilmez insanların yaptığı yorumları dinlemek kimsenin hoşuna gitmez... Ben gidip beğenmediğim bir gitar modelinin sayfasına abuk subuk mesajlar yazıyor muyum? Yıllardır takip ettiğim bu sitede de bu başlıktaki bazı mesajları görmek istemem...

Malesef başlık altında bilip bilmeyen herkes konuşmuş olay çığrından çıkmış, yazık olmuş...

Vaktinde şöyle bir başlık açıldığını da hatırlatayım sizlere...

http://www.turkrock.com/ftopic36292.html

Keşke değerli yorumlarınızı orada paylaşsaydınız... Malesef o başlığın kısır olması, bu başlığın taşkın olması biraz hepinizin, hepimizin "Turkish Edition" olduğunu gösteriyor...

Hani trafik kazasından sonra kaza yerine toplanan insanlar çok olur ve hiçbir işe yaramazlar ya... Ama kazaların önlenmesi konusunda bireysel mücadele hiç olmaz... Bu satırlarım bu gitarı "talihsizlik" olarak görenleredir...

http://www.turkrock.com/ftopic51504-0-asc-80.html

Kurunun yanında yaş da yanar ama laf da gideceği yeri bilir... Daha medeni başlıklarda görüşmek üzere...
 
01 sende mesajların bir bölümünü kırpıp ortaya atlama hastalığı seziyorum.videoyu kırpıp sacma sapan haber yapan paparaziler gibisin.tüm mesajlarımı tam oku istersen.yada okuma ne gerek var.ütopik gitarınızı yapın hayallerinizde calın.basarılar dilerim.en büyük cort :D
 
-maJestY- demiş ki:
@DreamofStyks :

Cort elbette bu gitarları babasının hayrına yapmıyor. Bu projeye emek veren ekipten 5-10kişi herneyse bu gitarı alacak olan $ 'larını hazırlamış arkadaşlar vardır. Kalan gitarları da atıyorum Stage müzik sahiplenip satacaktır vs. Yani Cort'un burda 20tane yapayım bakalım kaçı satılcak gibi bi endişeye düşmesini gerektiricek bir durum yok. Bunlar önceden mutlaka konuşulmuştur. Gitarlar hiç satmasa bile bu projeyi kim üstlendiyse Cort'a bir şekilde ödeme yapacaktır vs. Yani Cort bize gitar yapmıyor, biz Cort'a gitar yaptırıyoruz.

Benim bu olaydan anladığım bu. Rastansaga zaten bu işe bi açıklık getirir sanırım en kısa zamanda...


Amacım illa birşeyleri çürütmek değil ama bu söylediklerinde Cort'un kişilere ve Stage v.b gibi firmalara manevi güven ile yapacağı birşey değil sonuçta.

16 Satır yazı yazdım sadece bana en ufak bir Cort ile mail yada proje yada ne biliyim ya herhangi birşey gösterebilmeleri için ama tık yok.

Bu kadar ciddi bir projede bir mail bir duyuru bir açıklama bir belge bir anlaşma ne biliyim herhangi birşey olmaz mı ?

Yani en basitinden ben yurtdışından pickguard getircek iken bile en az yapan adamla 10 kez mailleşiyorum.Order adresini veriyor örnek resimini gönderiyor filan ki o bahsettiğim 75$ hiçbir gerçekliğini ispatlayamadıkları gitar ise 1000$.
 
Amacın birşeyleri çürütmek değilse ne peki?

İstersen gitarlar Türkiye'ye geldiğinde gider, dener alırsın...

Çok beğendin de birşeylere güvenip ön ödeme mi yapmak istiyorsun?

Hiç sanmıyorum, laf kalabalığı...
 
DreamofStyks demiş ki:
Amacım illa birşeyleri çürütmek değil ama bu söylediklerinde Cort'un kişilere ve Stage v.b gibi firmalara manevi güven ile yapacağı birşey değil sonuçta.
Manevi güven ile ne alakası var? Altı üstü bir limited run projesi bu (Küçümseme anlamı taşımıyor bu cümle, tamam ortada emek var falan ama bir firmanın ilk defa yaptığı bişey olmadığı için bu cümleyi kullandım. Neyse). Babasının hayrına bedava custom gitar yapmıyor sonuçta Cort. Biraz sağa sola bakarsanız hastası olduğunuz Ibanez, Jackson, Fender gibi markaların da çok satış yapan dealerları için mütemadiyen limited run gitarlar yaptıklarını görürsünüz. Cort da 4C ve Stage müzik satışlarından memnun olacak ki böyle bir projeyi kabul etmiş. Bu kadar ısrarla kanıt istemenin mantığı nedir? Atla deve değil yani sonuçta.

Gitarı estetik ve tasarım olarak çok kötü buldum onu da belirtmeden geçemicem.
 
Ibanez Jackson Fender o dediğiniz Limited Run gitarları yaparken elli tane haberle yapılıyor googleda resimleri dönüyor nasıl yapıldığı falan filan bunlar bi kenara kaç defa mail ile iletişim kuruluyor falan filan...


Sizin dediğiniz ne ? Biz Cort'a kabul ettirdik 10 tane 1000$'dan gitar yapıyorlar.

*Ya bu iş bu kadar basit mi bir tane elinizde !!!!MAİL!!!! bile yok mu bize gösterebilceğiniz ?

50 tane cevap yazacağınıza bana bu gitarın hayal ürünü olmadığını gösteren !!!SOMUT!!! birşey gösterin bana.


Demek ki elinizde bu projenin gerçekleştiğine dair en ufak bile bir olgu yok ki sadece o öle bu böle demekle kalıyorsunuz.

Eminim ki elinizde bir olgu olsaydı bu ürünün gerçek olduğuna dair şu anda kadar 40 kere benim gözüme sokardınız.Deme ki yok
 
Hayır en sonunda ben ingilizce bilen biriyle Cort firmasına mail atıcam böyle birşey var mı diye, yok dediklerinde siz mahçup durumda kalcaksınız.

O yüzden "bu bizim kafamızda tasarladığımız birşey böyle birşeyi Cort'a kabul ettirmedik ilerde düşünüyoruz." diyipte gerçeği söyleseniz en güzeli olucak.
 
Valla DreamofStyks bence sen bu olayı fazla ciddiye almışsın :) Gören de Cort'a bize bedava gitar yapıp yolluyor sanacak.

Hala Cort kabul ettimi/etmedimi diyorsun. Parasını verdikten sonra Cort yok yapamayız mı diycek...Sonuçta parayı veren düdüğü çalar... 4C yada Stage müzik herneyse onlarda öyle boş yerler değil , Cort'un Türkiye de iyi yerlerde olmasını sağlayan firmalar...Para kısmı konuşulmuştur en azından maliyeti karşılayacak kadar bir ödeme yapılmıştır/yapılacaktır vs.
 
-maJestY- demiş ki:
Valla DreamofStyks bence sen bu olayı fazla ciddiye almışsın :) Gören de Cort'a bize bedava gitar yapıp yolluyor sanacak.

Hala Cort kabul ettimi/etmedimi diyorsun. Parasını verdikten sonra Cort yok yapamayız mı diycek...Sonuçta parayı veren düdüğü çalar... 4C yada Stage müzik herneyse onlarda öyle boş yerler değil , Cort'un Türkiye de iyi yerlerde olmasını sağlayan firmalar...Para kısmı konuşulmuştur en azından maliyeti karşılayacak kadar bir ödeme yapılmıştır/yapılacaktır vs.

Cortun size maliyete gitar yapmıcağına iddaya girebilirim.Ayrıca özel üretim bir gitar içinde en azından bir iletişim kurmanız gereklitelepati yoluyla haberleşmiyorsanız eğer.

Ben bu haberleşmeye dair birşey istiyorum sadece.Birde parayı veren düdüğü çalamıyo malesef bu tür işlerde çünki yurtdışı işler irtibatlar bilgiler gereklidir.

Ibanez'in prestige serilerini bile Türkiye'de en fazla satılan gitar modelleri olmasına rağmen gidip bir mağzaya girdiğinizde kaç tane prestige görüyorsunuz Türkiye çapında ? Bunun tüccarlığını yapan firmalar bile özel üretim olmayan (!) ve en çok satılan gitarları bile böylesine az getirebiliyorsa 2 kişinin özel üretim gitar için elinde hiçbir belge kaynak iletişim bilgisini bize sunamadan böylesine bir atılım yapabilmesi mümkün değildir.

Artık hala anlatamıyorsam ben derdimi birşey demiyorum pes..
 
Bir uyarı sonucu burada yazıldığını farkettiğim son mesajlara binaen bir açıklama yapma gereği duydum. Bu mesajım başlıkta yazanlardan çok yazılanları okuyupta yanlış fikir edinebilecek kişileredir.

Projenin yalnızca 3 adet yaratıcısı var.

1- Ben deniz

2- 4C Müzik

3- Cort Company.

Bu üçü dışında burada ismi anılan veya anılmayan hiçbir müzik mağazası veya kuruluşun bu proje ile bir alakası ya da emeği söz konusu değildir.

Bunu dışında bol bol komplo teorisi üretmek serbesttir zira daha zevkli oluyor :)
 
isteyen istediği gitarı alsın güle güle kullansın.isteyende bir kırtasıyeden 1-2 ytl ye bir çıktı alsın yapıştırsın gitarına cort jacksın ibanez turhish edition olarak kullansın.bence burda tartışıp birbirimizi yemenin gereği yok arkadaşlar.ayrıca hakkaten tartışma yapılacaksa cort forumlarında yapılsın.çünkü burda kimse beğenmedi bu siteden almak isteyende yok gördüğünüz gibi.kib.koaly gelsin.müzikle kalın.:D
 
Geri
Üst