Cort Turkish Edition

DreamofStyks demiş ki:
Ben anlamadım Cort bizim yorumlarımıza göre mi çıkartıcak gitarı yoksa bu bi hayal mi ?

DreamofStyks demiş ki:
Kimsenin bu gitarı yapıcağı falan yok ki bu sadece hayal ürünü arkadaşlar boşuna germeyin birbirinizi.

DreamofStyks demiş ki:
Arkadaşlar kimsenin Cort'a bunu kabul ettirdiği filan yok yapmayın gözünüzü seveyim ya.

DreamofStyks demiş ki:
Belkide ben yanlış düşünüyorum ama Cort firmasının attığı maili neden buraya copy/paste etmiyoruz ?

Yada Cort'un resmi sitesinde bu haber çıktı mı mesala ?

DreamofStyks demiş ki:
canmondo demiş ki:
DreamofStyks demiş ki:
Arkadaşlar kimsenin Cort'a bunu kabul ettirdiği filan yok yapmayın gözünüzü seveyim ya.

Asıl sen yapma kardeşim,Cort size gitar yapalım diye gelmedi herhalde :evil:

Gelsin gitarlar özrümü dilerim ama kimsenin elinde hiçbir belge falan yok bize sunabilceği bu yüzden hayal diyorum ben..

DreamofStyks demiş ki:
-maJestY- demiş ki:
Projeye hayal diyen arkadaşları pek anlamadım ben. Sonuçta parasını verirseniz ESP ye de Ahmet Edition gitar yaptırabilirsiniz. Cort kalkıp bunu kataloğa koymayacak herhalde :) 10-20tane neyse üretilip Türkiyedeki sahiplerine gönderilecek. Yani öyle inanılmaz bi durum yok ortada...
O kadar kolay değil işte...Bir kere bunu tasarımı özel yapım olması imalat aşaması falan filan bu paralarıda çıkmak lazım.Bu başlığı açan arkadaşlarda da bu kadr çok para olduğunu ben zannetmiyorum açıkçası..O yüzden kalkıpta Cort firmasının 1000$ fiyat biçiceği bir gitarı kalkıp piyasaya "Satılır belki" diyerek karambole iş yapıcağını zannetmiyorum.Çünki bu firma Cort, bakkal Ahmet Usta değil...

Kaldı ki biz burada kişiye özel yapım bir gitardan bahsetmiyoruz 10tane 20 tane üretilcek bir gitardan bahsediyoruz.Buda demektirki 10.000-20.000 dolar arası bir mebla ve yine söylüyorum ki hiçbir firmanın bu fiyatın yarısını bile sokağa atıcak parası yoktur...

Bu yüzden böyle bir proje bir kere başta gerçek olsaydı CORT firması Türkiye'de belli araştırmalara girer anketler düzenler veriler alırdı ve hiç olmazsa birilerine attıkları bir mail olurdu.

Ama biz ne bilgi ne veri ne araştırma ne mail ne açıklama hiçbirini görmüş değiliz ?

Bu benim hadi bakalım Ibanez TR'ye özel gitar yapıcak diyip ondan sonrada ney nasıl sorularını bilmeden sallamama benzer elimde hiçbir belge olmadan.


Bu projeyi kim yaptı da sürdü öne ? Bu kadar sözü geçen biri mi var aramızda Cort firmasına TR özel gitar yaptırtabilcek kadar ...diye bir çok soru sorulabilinir.

DreamofStyks demiş ki:
-maJestY- demiş ki:
@DreamofStyks :

Cort elbette bu gitarları babasının hayrına yapmıyor. Bu projeye emek veren ekipten 5-10kişi herneyse bu gitarı alacak olan $ 'larını hazırlamış arkadaşlar vardır. Kalan gitarları da atıyorum Stage müzik sahiplenip satacaktır vs. Yani Cort'un burda 20tane yapayım bakalım kaçı satılcak gibi bi endişeye düşmesini gerektiricek bir durum yok. Bunlar önceden mutlaka konuşulmuştur. Gitarlar hiç satmasa bile bu projeyi kim üstlendiyse Cort'a bir şekilde ödeme yapacaktır vs. Yani Cort bize gitar yapmıyor, biz Cort'a gitar yaptırıyoruz.

Benim bu olaydan anladığım bu. Rastansaga zaten bu işe bi açıklık getirir sanırım en kısa zamanda...


Amacım illa birşeyleri çürütmek değil ama bu söylediklerinde Cort'un kişilere ve Stage v.b gibi firmalara manevi güven ile yapacağı birşey değil sonuçta.

16 Satır yazı yazdım sadece bana en ufak bir Cort ile mail yada proje yada ne biliyim ya herhangi birşey gösterebilmeleri için ama tık yok.

Bu kadar ciddi bir projede bir mail bir duyuru bir açıklama bir belge bir anlaşma ne biliyim herhangi birşey olmaz mı ?

Yani en basitinden ben yurtdışından pickguard getircek iken bile en az yapan adamla 10 kez mailleşiyorum.Order adresini veriyor örnek resimini gönderiyor filan ki o bahsettiğim 75$ hiçbir gerçekliğini ispatlayamadıkları gitar ise 1000$.

DreamofStyks demiş ki:
Ibanez Jackson Fender o dediğiniz Limited Run gitarları yaparken elli tane haberle yapılıyor googleda resimleri dönüyor nasıl yapıldığı falan filan bunlar bi kenara kaç defa mail ile iletişim kuruluyor falan filan...


Sizin dediğiniz ne ? Biz Cort'a kabul ettirdik 10 tane 1000$'dan gitar yapıyorlar.

*Ya bu iş bu kadar basit mi bir tane elinizde !!!!MAİL!!!! bile yok mu bize gösterebilceğiniz ?

50 tane cevap yazacağınıza bana bu gitarın hayal ürünü olmadığını gösteren !!!SOMUT!!! birşey gösterin bana.


Demek ki elinizde bu projenin gerçekleştiğine dair en ufak bile bir olgu yok ki sadece o öle bu böle demekle kalıyorsunuz.

Eminim ki elinizde bir olgu olsaydı bu ürünün gerçek olduğuna dair şu anda kadar 40 kere benim gözüme sokardınız.Deme ki yok

DreamofStyks demiş ki:
Hayır en sonunda ben ingilizce bilen biriyle Cort firmasına mail atıcam böyle birşey var mı diye, yok dediklerinde siz mahçup durumda kalcaksınız.

O yüzden "bu bizim kafamızda tasarladığımız birşey böyle birşeyi Cort'a kabul ettirmedik ilerde düşünüyoruz." diyipte gerçeği söyleseniz en güzeli olucak.

DreamofStyks demiş ki:
-maJestY- demiş ki:
Valla DreamofStyks bence sen bu olayı fazla ciddiye almışsın :) Gören de Cort'a bize bedava gitar yapıp yolluyor sanacak.

Hala Cort kabul ettimi/etmedimi diyorsun. Parasını verdikten sonra Cort yok yapamayız mı diycek...Sonuçta parayı veren düdüğü çalar... 4C yada Stage müzik herneyse onlarda öyle boş yerler değil , Cort'un Türkiye de iyi yerlerde olmasını sağlayan firmalar...Para kısmı konuşulmuştur en azından maliyeti karşılayacak kadar bir ödeme yapılmıştır/yapılacaktır vs.

Cortun size maliyete gitar yapmıcağına iddaya girebilirim.Ayrıca özel üretim bir gitar içinde en azından bir iletişim kurmanız gereklitelepati yoluyla haberleşmiyorsanız eğer.

Ben bu haberleşmeye dair birşey istiyorum sadece.Birde parayı veren düdüğü çalamıyo malesef bu tür işlerde çünki yurtdışı işler irtibatlar bilgiler gereklidir.

Ibanez'in prestige serilerini bile Türkiye'de en fazla satılan gitar modelleri olmasına rağmen gidip bir mağzaya girdiğinizde kaç tane prestige görüyorsunuz Türkiye çapında ? Bunun tüccarlığını yapan firmalar bile özel üretim olmayan (!) ve en çok satılan gitarları bile böylesine az getirebiliyorsa 2 kişinin özel üretim gitar için elinde hiçbir belge kaynak iletişim bilgisini bize sunamadan böylesine bir atılım yapabilmesi mümkün değildir.

Artık hala anlatamıyorsam ben derdimi birşey demiyorum pes..

DreamofStyks demiş ki:
Hayal Bu Gitar Hayal Yok Böyle Bi Proje Tek Somut Kanıt bile yok

Önünde Türk Bayrağı olacak arkasında Made In Korea Yazıcak ama adı Turkish Edition zuha 8O :D :D

DreamofStyks demiş ki:
DreamofStyks demiş ki:
Hayal Bu Gitar Hayal Yok Böyle Bi Proje Tek Somut Kanıt bile yok

Önünde Türk Bayrağı olacak arkasında Made In Korea Yazıcak ama adı Turkish Edition zuha 8O :D :D

DreamofStyks demiş ki:
Gelmicek bu gitar kasmayın boşuna ne üretiliyo ne bişey yapılıyo yalan hepsi yalan kanmayın...

DreamofStyks demiş ki:
Parayı bastırırsanız size özel gitar yapabilirler belki ama o zaman burda kalkıpta boşuna ötmeyin sanki kataloğa girecek bi gitarmış gibi siz kim kataloğa gitar sokmak kim zaten bu gitar1250 dolar filan olsaydı görürdüm ben CORT'çularıda gidip Ibanez RG2550 mi alıyolar Cort'mu alıyolar diye

DreamofStyks demiş ki:
Valla ben bi daha bu başlığın üstüne tıklamıcam millet üstümüzden prim yapıyo hadi kalın sağlıcakla.

DreamofStyks demiş ki:
Parayı Steve Vai'e bastırsam Steve Vai'in kendi gitarınıda alırım hiç şüphen olmasın ilk başta katalogta turkish edition falan filan atıp tutuyodunuz şimdi baktınız millet öküz değil yemiyo "Custom bu babocan Custom" demeye başladınız...

Yemedik ama...

te2ufak.jpg


Valla bu kadar alıntıya ne denir bilmiyorum. Madem mamülün fotoğrafı da çıkmış piyasaya, bana da alıntı yapmak düşer...


Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği Forum Kurallarına aykırı üslubunuz sebebi ile değiştirilmiştir.Bu tavrınıza devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
 
Arkadaşlar ortada somut olan bir şey varken lütfen gereksiz tartışmalara girmeyin...

Bu konuda işe yarayabileceğini düşündüğüm tek bir şey söyleyip konuyu kapatmak istiyorum, bundan sonra "bu custom değil, bu Yunan Edition" vs. bir mesaj gelirse sileceğim :)

Cort, Jackson, Ibanez veya B.C. Rich.. Bu markaların her biri çeşitli koşullar sağlandığında "Limited Edition" denen (veya "Limited Run") belirli sayıda olan ve prodüksiyon modellerinden farklı olan gitarlar üretme işini yaparlar. Her firmanın bununla ilgili değişik koşulları vardır. Jackson Amerikan olanlar için 12 kişi, Japon olanlar için 100 kişi olursa, gitarda "woodwork" dediğimiz tahta ile ilgili işlerin yapılmasının gerekMEdiği tasarımdaki gitarları bir dealer yani bayii aracılığıyla yapıyor mesela. Burdaki durum da budur ve görebildiğimiz kadarıyla Cort özellikler konusunda da neredeyse bir custom gitardaki kadar esnek davranmış. Limited Edition gitarlar "normalde" kataloglara falan girmezler, bir firma istisna yapıyorsa onu bilemem... Ortada somut bir gitar var ve limited edition veya limited run ne demek biliyoruz onun için lütfen bu konuyla ilgili tartışmayalım :)

Konuyla ilgili (esas konu, başlık konusu :mrgreen: ) şahsi görüşüm şöyle; Bence gitarın finish'i yani boyası gerçekten çook başarılı, spesifikasyonları da oldukça güzel. Türk bayrağının klavyede güzel durmayacağını düşünüyodum hala öyle düşünüyorum.. Yalnız dikkat edilmesi gereken bir nokta var. Bir çok firmanın gitarlarını Türkiye'de almayı bir kenara bırakın görüp denemek bile imkansızken Cort firmasıyla böyle bir iş yapmış olabilmek çok büyük ve açık bir başarıdır ve bence desteklenmesi de gerekir :)

Tebrik ediyorum :mrgreen:
 
TE-1 deki Abanoz klavyedeki inlay sedef kakma ve el işi emek işidir.(stiker falan basit bişi deil yani), Gitar Cort sevenler ile firma arasındaki samimiyet sonucu, bedelleri ödenmeden yapılmış bir ürünüdür, bir kısmı el yapımıdır. sahiplerine şimdiden hayırlı olsun! (param olsa bende alacam be)
 
Uğraşanların eline sağlık. Gİtar yapmak çok zor bir iştir. Ama gövde çok kalın görünüyor. Bİlinçli yapıldıysa kişisel zevktir. Hayırlı olsun.
 
Atalay demiş ki:
Uğraşanların eline sağlık. Gİtar yapmak çok zor bir iştir. Ama gövde çok kalın görünüyor. Bİlinçli yapıldıysa kişisel zevktir. Hayırlı olsun.

Atalay Abi, ben bunu rastansaga'ya özellikle sordum... "Ton açısından kesinlikle bilinçli yapıldı" dedi. Hatta bana senin de hoşlanacağını düşündüğüm bir fotoğraf gönderdi.

Picture015.jpg


Bu fotoğraftada görüldüğü gibi gitarın kenarı normal kalınlıkta ama ortalara doğru kalınlık çok artıyor.

Bir de bu kalın gövde kullanma alışkanlığı Cort'un custom shop ürünlerinden geliyormuş. (Masterpiece)
 
Ben de inlay'i pek sevmedim şahsen. Ancak nasıl bir gitar olursa olsun böyle bir şeye kalkışılmış ve bitirilmiş olması takdire şayan. Tebrikler!
 
bence gitar çok kalın ve ay yıldız yapıstırma gibi durmus.kalitesinden bahsetmiyorum sadece sırıtmış.bu kadar kalın olmasaydı ve o inlay olmasaydı bende alabilirdim bu gitarı açıkcası.tabi denemek lazım.belki de çok kötüdür bana göre değildir.dediğim gibi keşke bu kadar kalın olmasaymış ve inlay o kadar sırıtmasaymıs.keske gövde bayrak gibi olsaydı o zaman almak isterdim gerçekten.elin amerikalısı elinde amerikan bayraklı gitarla cıkıyor bende türk bayraklı yaptıracam bir gün :D
 



Ben bu gitarı cok begendim gercekten ; kalın ve maun olması birde sabit köpru olunca sustain olarak çok güçlü bir gitar olacağı açık.Zaten bilinçli bir seçim olması manyetik seçimindende belli.Ama deli gibi ağır olacagıda açık :)

Allah sahiplerine yardım etsin 1-2 saaten fazla taşınmaz o alet :)
 
Pardonda ne oldu şimdi atıldımda gitarınız daha mı güzel oldu =)

Ayıp böyle şeyler....Eksiklerinizi göremicek kadar kör olmuşsunuz hırsınız yüzünden.

Bizde cavo "Cavit" ile çok tartıştık POD XT live'mı Boss GT8'mi diye ama kalkıpta ne cavit bana " aldın mı kapağı" falan gibi bi laf etti nede kalkıp herhangi bir yere şikayet etti tartışmamız forum içersinde kaldı ve MSN'de yine normal birşekilde konuştuk hep...

Herkesten duymak isteyeceğiniz laf "ooof süper gitar yapmışsınız tapıyoruz size" gibi birşeydi sanırım ama malesef bu işler çok göreceli ve benim fikrimde hala değişmedi.


ve ayrıca
Yönetici Uyarısı :Mesajınız kişisel sataşmalarınız sebebi ile silinmiştir. Bu tavrınıza devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.

Diye bir uyarı almışım fakat bu uyarıdan sonra aynı üyelikle herhangi bir yazı daha yazdığımı göremiyorum hatta özelliklede ikinci mesajın sonunda belirtilmişti başka cevap vermieyeceğim diye ve iki mesaj birbirinden bi kaç saniye farkla atılmıştır.Hani bitane atmışım sonra 1 saat sonra bi daha atmışım gibi bi durum yok!Sevgili yöneticimiz.


Yönetici Notu: Yukarıda açık bir şekilde konuyla ilgili artık konuşulmaması gerektiği yazıyorken hala tartışma yaratmaya çalışıyorsun :) Üst üste yolladığın 2 mesajdan önce de bu sitede bu tarz uyarılar almışsın, bu tavrına devam etmen durumunda yeniden siteden uzaklaştırılacaksın...
 
Gövde hacminin büyük olması rezonans bakımından daha iyi sonuçlar verdiğini gitar üretimi yapan bi arakdaştan öğrenmiştim, bu gitarın epey ağır olacağı kesin yalnız.
 
Şimdi kıl damgası yiyeceğim ama, söylemeden edemicem :LOL:

O kadar limited run gitar yapıyorlar, güzel güzel swirl ya da swirl'ümsü boyuyorlar. İyi güzel de köprü niye Orjinal tonepros değil de licenced tonepros :? Yoksa öyle de ben mi fazla uykuluyum :LOL:
 
Geri
Üst