Cort Turkish Edition

Çok teşekkürler, Atalay abi beklediğimizin aksine gitar o kadar ağır değil, yani standart bir LP ye göre çok daha hafif, sanırım en büyük neden kasanın ufak olması. Kalınlık olarak bu gün tünelde karşılaştırdım. Ibanez SZ520FM(model ismi eksik olabilir) kadardı.

spongebob' a gelince, bir yakınımız yapmış bizde öyle koyduk işte renk olsun :D
 
cavernosum demiş ki:
O kadar limited run gitar yapıyorlar, güzel güzel swirl ya da swirl'ümsü boyuyorlar. İyi güzel de köprü niye Orjinal tonepros değil de licenced tonepros:? Yoksa öyle de ben mi fazla uykuluyum :LOL:

Yok estağfirullah, gitarı elime alınca ilk baktığım şeylerden biriydi. Cort'un lisanslı köprülerinde şöyle bir ibare olur:

IMG_0135.jpg


Ama bu gitarın köprüsünde bu yok.(bkz. ESP lerdeki orjinal ToneProslar) Dolayısıyla sanırım köprü orjinal. Peki neden "lisanslı" etiketi var derseniz bilmiyorum ama fazla mal göz çıkarmaz diyip koymuş olabilirler :) Tek bildiğim köprü malzeme olarak gayet kaliteli.
 
rastansaga demiş ki:
Yok estağfirullah, gitarı elime alınca ilk baktığım şeylerden biriydi. Cort'un lisanslı köprülerinde şöyle bir ibare olur:

IMG_0135.jpg


Ama bu gitarın köprüsünde bu yok.(bkz. ESP lerdeki orjinal ToneProslar) Dolayısıyla sanırım köprü orjinal. Peki neden "lisanslı" etiketi var derseniz bilmiyorum ama fazla mal göz çıkarmaz diyip koymuş olabilirler :) Tek bildiğim köprü malzeme olarak gayet kaliteli.
O vakit ilginç bir durum ile karşı karşıyayız, bunu derinlemesine araştırmak gerek :D
 
Atalay demiş ki:
Cort ilginç işler yapmaya başladı. Yeni kalite bir moda mı geçiyor ne?

Evet, biz de bundan nasiplenmiş olduk :) Yani insan gerçekten hem duygulanıyor, hem saygı duyuyor adamlara. Tarihsel bağdan olabilirmi bilemiyorum ama sıkıntı çıkarmadan projeyi kabul ettiler ve gerçekten her bir yerini özene bezene yapmışlar gitarın. Zaten 3-4 aydır 18 gitarı anca bitirebildiler :) Baya uğraştırmış olmalı.
 
Hadi bakalım, göstersinler ellerinde varsa. Şu ana kadar bir modeli hariç toptan "starter" serisi iş yapıyorlardı. Nereye kadar gidecekler göreceğiz.
 
Atalay demiş ki:
Hadi bakalım, göstersinler ellerinde varsa. Şu ana kadar bir modeli hariç toptan "starter" serisi iş yapıyorlardı. Nereye kadar gidecekler göreceğiz.

Evet, git gide çıtayı yükseltmeye başladılar ama bu olay benim için Cort'un çok dışında. Markanın ötesinde bir olay ve ürün zaten. :)
 
vallahi gitar cillop gibi ama yinede inlayde kırmızı ay yıldız yerine direk olarak sedef kakma olarak kullanılsa daha güzel olurmuş ama yinede çok güzel görünüyor :)
 
Gitar çok hoş duruyor bence,tabi o ay-yıldız daha farklı şekilde işlenebilirdi gitara ama o ayrı mesele...


Bence burda önemli olan gitarın tipi vs değil böyle bir olayın gerçekleşmesidir...Gerçekten bu projenin hayata geçmesini sağlayan arkadaşları tebrik ediyorum...Normalde Cort gitarlarını hiç sevmesem de özelliği ne olursa olsun sırf Türkiye için bir gitar yaptıklarından dolayı bir sempati duydum adamlara...Helal olsun be :)
 
Türk Bayrağı öyle olur olmaz yere koyulmaz!!!

Biz herhangibir zamanda Bayrağı bir yerden alıp bir yere taşırken 3 kere öpüp başımıza koyarız.Sen gitarı her eline aldığın da terli parmaklarını gezdiriceksin üstünde.Yaptığınız işlere dikkat edin!!!O Bayrağın nasıl şekillendiğini unutmayın saygılı olun!!!

Headstock'a koydurun illa da bayrak olucaksa.
 
abi bence abartmayin ya :D yani hic guzel olmamis bence minibus gibi olmus bence :) tamam fikir guzel turkleri tavlamak icin ama olmamis be bence komik olmus yani minibuslere yapistirilan turk bayragi cikartmasi gibi duruyo :D yani kimse kusurabakmasinda gercekten kotu olmus bence... :) max in brazilya bayrakli esp viper ı ile karsilastirma yapilabilrmi sizce? :) bide zaten ferrariyle dogan karsilastirilmaz ESP/cort ... ;)
 
Bence govde harika gorunuyor, kalin olmasi sahsen daha cok hosuma gitti ve bu agirlik disinda bir cok avantaj getirir.

Sadece logo'nun fretboardda olmasi hosuma gitmedi daha uygun bir yer secilebilirmis onun disinda gitar gercekten guzel duruyor ben baya begendim.
 
arkadaşlar abartmayın yok bayrağın üzerinde terli eller gezmez falan :D bayrağa her zaman saygı vardır zaten ama bayrağın yeri bencede güzel olmamış daha farklı işlenebilrdi ama projeden dolayı cortu kutluyorum :)
 
bayraklı gitar çalma fikri saçma geldiğinden kesinlikle almayacağım bi gitar olsa da, finish mükemmel gözüküyor. klavye hic inlaysız olsa harika olurdu..
 
Ben tam tersi, ay yıldızın tüm gitar gövdesi üzerinde olmasını tercih ederim. Terimiz üzerinde akmış savaşlarda, biz de Türk evladıyız. Hiç te saygısızlık değil Türk Bayrağının gitar üzerinde olması. Sanat yapıyoruz, bence sorun yok.
 
Gövdenin kalınlığı konusuna bence fazla takılıyorsunuz.

Gövdenin kalın olması iyi bir şeydir (bu gitarla alakalı söylemiyorum).

Sustain ve sesin tokluğu artar.Bkz. Gibson LP ler...Eşsiz tınlama uzunluğu ve o eşsiz kamyon gibi sesiyle nam salmıştır :)

Ayrıca:

DreamofStyks demiş ki:
Gelsin gitarlar özrümü dilerim ama kimsenin elinde hiçbir belge falan yok bize sunabilceği bu yüzden hayal diyorum ben..

Yani yorum yok :)

Bu kadar laf söyledin,hakaret ettin,milleti provoke ettin,işte gitarlarda geldi!

Daha neyi bekliyorsun?
 
Oturup uzunca gitarın iyi özellikleri hakkında bir makale yazmıştım bu sabah şimdi onu gönderiyordum ama hala bu salak saçma muhabbeti uzattığınızı görüp söylediklerimin içinden "Televole" muhabiri gibi anlatmaya çalıştığım şeyden alakasız bir cümleyi cımbızla çektiğinizi görünce vazgeçtim.

..Benim yorumum önemlidir önemsizdir o ayrı konu.
 
Arkadaşlar artık bence gereksiz gerginliklere gerek yok, olmuştur bitmiştir, pişman olunmuştur olunmamıştır hepsi geride kalmış. Önümüze bakalım, şurada kardeş kardeş konuşuyoruz, aynı paydaları paylaşan müzisyen insanlar olarak. Dikkat ederseniz ortam yatışana dek ben de bir şey yazmadım bekledim. Lütfen tekrar tartışma ortamı doğmasın.

Konuya gelince güzel sözleriniz için çok teşekkürler. Gitar hakkında biraz konuşmak gerekirse tonal olarak çok dengeli bir gitar, Cort ile yapılan müzakereler semeresi olarak, tonlar gerçekten çok çok iyi. El emeği sonucunu vermiş ve teller klavyeye çok yakın olmasına karşın gitarın kendisinden bile en ufak bir bızzlama duyulmuyor. Akord ve entonasyon kararlılığı beklendiği üzere çok iyi. Ayrıca sustain de yine beklendiği üzere çok iyi. Klavye gayet rahat ve hızlı.

Invader çok yönlü bir manyetik ama özellikle trash tonları için olağanüstü, gitarın ağaç kombinasyonuna çok iyi uyum sağlamış. 59' sapta paf vari tonlarıyla görevini fazlasıyla yapıyor. Jazz ve clean tonlar, coil-top ın da etkisiyle çok iyi. Stratvari tonları da kapsayan çok geniş bir ton skalası var gitarın.

Bence yapılabilecek tek eleştiri dizayn yönünden olabilir ki o da kişisel zevke kalıyor.

Şu anda yanımda kutusunda bulunan gitarın başka sahibi olduğu için açamıyorum ama biraz olsun merakınızı gidermek için en kısa zamanda başka bir TE ile çekilmiş bir video koymaya çalışacağım.

Şimdilik bu kadar. :)
 
Geri
Üst