Cort Turkish Edition

ton için kalın üretiliyor ama kalın olduğu için boydan kısaltıyolar,ebatları küçülüyor kasanın gitarın ağırlığı fazla artmamış oluyor ve daha iyi ton sağlanıyor bu sayede cortun özel imalat gitarlarında mevcut bir özellik
 
Arkadaşlar söz verdiğim gibi videoyu çektik:

---> http://www.youtube.com/watch?v=LfUdaj1Vxy8 <---

Kullanılan ekipmanlar:

- Cort Turkish Edition gitar

- Roland Cube 30 Amfi (sadece gitarın sesinin yalın olarak anlaşılmasını istediğimiz için hiç bir efekt (reverb ve akustik simulatör vs. dahil) kullanılmadı. Sadece distortion ve clean kanalları kullanıldı.)

- Gitarın yanında verilen Planet Waves jak

- Bide Dunlop Tortex pena.

Buradan sponsorumuz Gezer terliklerine ve Aytuğ çoraplarına teşekkürü borç biliriz. :D
 
Pek genel kitleye hitab edemiyecek özelliklerde bir gitar olmuş. türkish edition teması ile hiç bir alakası bulunmayan boyası, ebony fretboard, invader, string thru bunlar herkesin alışkın olduğu şeyler değil, sanırım yaptıran arkadaşların zevklerini yansıtıyor. Kişisel bir custom gitar olmuş, yaptıran arkadaşa özel bir seri üretim gitar. $1000 dolarlık fiyatı ilede ikinci ele düşüp satılacağı zamanda sağlam zarar edileceği kesin. Ama verilen emeği takdir etmemek elde değil, belki biraz daha düşünülüp yaptırılabilirdi o ayrı.

p.s.: yazdıklarım tamamen videoyu izlemem sonucu oluşan kişisel fikrimdir kesinlikle polemiğe yönelik bir yazı yazmadım.
 
jacksonfender demiş ki:
Pek genel kitleye hitab edemiyecek özelliklerde bir gitar olmuş. türkish edition teması ile hiç bir alakası bulunmayan boyası, ebony fretboard, invader, string thru bunlar herkesin alışkın olduğu şeyler değil, sanırım yaptıran arkadaşların zevklerini yansıtıyor. Kişisel bir custom gitar olmuş, yaptıran arkadaşa özel bir seri üretim gitar. $1000 dolarlık fiyatı ilede ikinci ele düşüp satılacağı zamanda sağlam zarar edileceği kesin. Ama verilen emeği takdir etmemek elde değil, belki biraz daha düşünülüp yaptırılabilirdi o ayrı.

p.s.: yazdıklarım tamamen videoyu izlemem sonucu oluşan kişisel fikrimdir kesinlikle polemiğe yönelik bir yazı yazmadım.

Polemik için cevap vermiyorum ama:

Özellikle; ebony fretboard, TonePros köprü, Sperzel kilitli burgular herkesin isteyeceği şeyler. Maun gövde de ciddi bir tercih sebebi... Manyetikler de gitarın tellerden sonra en fazla değiştirilen parçası. İstenildiği şekilde ikinci el satılıp yerine manyetik takılabilir.

String thru yerine tremolo olsaydı çok daha az kişiye hitap edeceğinden eminim.

Yaptıran arkadaşların zevklerinden ziyade "ne yaparsak daha iyi bir ton/gitar/performans elde ederiz ki insanlar beğenip satın alır" mantığı öne çıkıyor. Çünkü gitar 3-4 tane değil 18 tane üretildi. Bunların elde kalmaması için herşey düşünülmüştür. rastansaga'yı hesaba katmazsak :LOL: en azından 4C'nin ticari bir işletme olduğunu biliyoruz. Böyle bir riski göze alacaklarını sanmıyorum...

İkinci elde de fazla zarar olmayacağını sanıyorum. Sırf TonePros köprü, Sperzel burgular, 2 tane SD manyetik bile çok ciddi maliyet yaratıyor. Piyasadaki alternatiflerin ne kadardan gittiğine bakabilirsiniz...
 
Gogostar'ın dediği gibi, bu gitarın özellikleri bence de genel tercihe göre yapılmış gibi duruyor. Özellikle maun gövde, abanoz klavye ve Sperzel kilitli burgular birçok gitaristin tercih ettiği malzemeler. Ben bu konuda azınlıktayım herhalde, maple sap ve klavye, alder veya basswood gövde, locking tremolo benim tercihimdir ama bu gitar bu yazdığım özelliklere göre yapılmış olsaydı bence daha az ilgi çekerdi. "O kadar özel yaptırıyonuz kardeşim, yapa yapa maple mı yaptınız klavyeyi, basswood mobilya ağacı, gitar mı olur ondan" diyen çok kişi çıkardı eminim ki.

$1000 bu özelliklere sahip bir gitar için oldukça iyi bir fiyat, işçiliği görmeden bir şey diyemem ama özel üretim olduğu için işçiliğinin hiç de kötü olduğunu sanmıyorum. En çok da bu nedenden ötürü zaten, ikinci elde pek zarar edeceğini sanmıyorum, hele ki iki Seymour Duncan'ın 150 - 200 lira arası edeceğini düşünürsek (Bu piyasa hakkında pek bilgim yok, yanlışsam düzeltin lütfen. DiMarzio piyasasından kıyaslamaktayım şu anda :D) Sırf abanoz klavyesi için bile bu gitarı tercih edebilecek gitaristler olacaktır kanımca.

Gitarı Ankara'da deneme şansımız var mı? Almayı düşünmüyorum ama bir defa çalmak isterim açıkcası, merakım daha da arttı videodan sonra. :)
 
Manticore, yorumlarına katılmakla beraber şunu da eklemek isterim:

Gitarların şahı mutlaka ki bu gitar veya herhangi bir gitar değildir. Zevke göre bakar bunlar...

Mesela maple klavyeli ve dişbudak gövdeli bir gitar da çok tercih edilebilir ama bu gitarın tam zıttı olduğu ve onu sevenlerin bunu sevmeyeceği aşikar...

Ben bu gitarın mutlaka ki belli bir zevke hitap ettiği kanısındayım am en iyi özellikleri barındırması için de hiç bir şeyden kaçınılmadığının farkındayım...

Hatta özellikler benim bugünkü zevklerime uyduğu için bir tane almak istiyorum...
 
Yorumlar için çok teşekkürler,

İlkin ben bu gitarın yıllar geçtikçe değerinin gitgide artacağı kanısındayım. Çünkü seri üretim bir gitar değil. Özel üretim bir gitar. Ve sadece 18 tane var. (..dı 16 kaldı)

İşçilik olarak şimdiye kadar gördüklerimim en iyilerinden. Özellikle sap, inlay ve fret işçiliğinden çok etkilendiğimi söylemeliyim.

Manticore, haftaya bir iş için Ankara'ya gelme ihtimalim büyük. Gelmişken yanıma gitarlardan 1 tanesini de alabilirim denemek istersen. Hatta Ankara'da olupta denemek isteyen diğer arkadaşlara da genel bir duyuru olsun. Bana [email protected] adresinden ulaşabilirsiniz.
 
Maalesef, çok düşük bir ihtimal. Ama sizin için Istanbul'da birisi deneyebilirse veya günübirlik Istanbul'a gelebilirseniz mümkün olabilir.

Bu arada önemli bir ayrıntıyı atlamışım. Kargo ile yollansa da bizzat alınsa da gitar faturalı ve tam garantili olarak satılacak.
 
Arkadaşlar size garip gelebilir belki ama Turkish Edition model ismini taşıyan bir gitarın ben sadece tipinde Turkishlik aranmaması gerektiğini düşünürum. BELKİ bize has enstrümanların tonuna yakın tonları vermesi için de gayret sarfedilmiş olabilir. Mesela mümkün olduğu kadar tok ve kalın ses vermesi için (ud gibi) kalın gövdeli üretilmiş olabilir. Bağlama için fikir yürütemiycem. Bu sadece bir YORUM.
 
Cort un standart olmayan üretimine karşın bu gitarın tahminlerimi boşa çıkartmaması beni bir kez daha şaşırttı. :)

Bu gitar kesinlikle özel bir gitar arkadaşlar,bir mağazadan alacağınız herhangi bir Cort modelinden 10 tane deneyin ardarda hiçbiri birbirini tumayabilir.Fakat bu gitar hiç denenmeden,tahminlerle bile beklentileri fazlasıyla karşıladı,bilmiyorum videoyu izleyince hem şaşırdım hem sevindim :D
 
cortların evl serilerinde sapta bazılarında klavyedede haç var...ben almayı düşünüyodum ama ben böle şeylerden kıllanırım yok mu bunların haçsızı
 
Geri
Üst