Cort Turkish Edition

merhaba arkadaşlar,

internette alışveriş imkanı veren garantialışveriş.com bünyesindeki Müzikomani firmasıyla aramda bir yazışma geçti. Konu da Cort marka ürünlerin menşei olarak ABD ifadelerinin olmasıydı ve bununla ilgili soruma verilen cevap aynen aşağıdaki gibidir:


Date: Mon, 29 Jan 2007 16:37:14 +0200 (EET)
From: "www.muzikomani.net" <[email protected]> Add to Address Book Add Mobile Alert
To: [email protected]
Subject: Cort
Merhaba Selçuk Bey;

Cort'un şirket merkezi Amerika'dadır. Üretimleri Kore'deki fabrika'da yapılmaktadır. Globalleşmeyle birlikte pek çok firma bu şekilde üretim yapmaya başlamıştır. Ancak biz bu ifadeyi pek çok Cort ürününde değiştirdik.Hatta ,yukarıda açıkladığımız nedenden dolayı hiç bir markada parantez içinde menşei ülkeyi artık yazmıyoruz. Gözden kaçan ilgili 11 üründe de en kısa sürede bu ifade çıkarılacaktır.

Uyarınız için çok teşekkür ederiz.

Saygılarımızla

Ebru Fidan
www.muzikomani.net mağaza yöneticisi
Remus Elektronik&Müzik Ltd.Şti.



Aynı gün içinde cevap vermeleri ve düzgün üsluplu tavırları büyük bir artı puan oldu benim açımdan doğrusu. Bu bilgiyi Cort kullanıcılarıyla da paylaşmak istedim.

İyi günler...
 
Valla konuyla alakasını çözemedimde bahsettiğiniz insanların Cortla alaklı verdiği bilgiler tamamen yanlış. Cort firmasının sahibi Park Young-Ho dur ve firma tamamen Kore menşeilidir. Fabrikası merkezi ıvırı zıvırı tamamen Kore'de. Kısacası baya bir yazmışlar.
 
Evet tiz, çünkü amfideki EQ da tiz köklenmiş durumdaydı :) Değişik EQ ayarlarıyla istenilen ton alınabiliyor.

Bu arada evet, kayıt dijital fotoğraf makinesiyle yapıldığından sesleri daha tiz kaydediyor onun da etkisi var.
 
Selamlar.

Ben de bir tane TE sahibi oldum sonunda. Gitarı çok beğendim.

Söyleyecek çok fazla birşey yok. Kağıt üzerindeki özelliklerin hepsine sahip ve oldukça versatil, rahat bir gitar.

Gitarı 4-5 gün önce aldım ancak kendi evimde ancak bugün deneyebildim. Fazla zamanım olmadığı için ve evde tadilat olduğu için "tonlama" üzerine uğraşamadım. '59 eski ayarlarımla oldukça iyi sonuçlar verirken Invader için ayarları değiştirmem gerekecek, ikisi için orta bir yol bulmam gerekecek.

Invader'ın tonları çok ilginç. Sap ve köprü arasında alışık olmadığım bir düzen var... :) Sesin canlılığı oldukça iyi. Aktif manyetiklerden fazlasıyla alışık olduğum hassas tuşe tepkisini ikisi de çok iyi veriyor. Pasif manyetik tadını doya doya da yaşatıyor.

Kullanılan malzeme oldukça kaliteli. Kesinlikle hor görülecek malzemeler değil...

Gitarın askı iğnesini söküp yerine kilitli askının ucunu takarken deliğin kenarından gitar üzerindeki cilanın oldukça kalın olduğunu da gördüm.

Fotoğraflardan belli olmuyor sanırım, gitar üzerindeki gri ve siyah yerler metalik boya. Yani aralarda ufak simler var.

Gitarı aldığım günden sonra ilk defa akort ettim. Birkaç telde ufak kaymalar vardı. Yeni teller ve ciddi hava değişimleri için normal olarak kabul ediyorum. Burguların oranı oldukça güzel.

Coil tap genelde nefretle baktığım birşeydir. Beklemediğim şekilde '59 coil tap yapınca şimdiye kadarki en strat tipi tonları verdi. 3 tane coil tap'li gitar sahibi oldum sanırım.

En merak edilen şeylerden birisi gitarın ağırlığı sanırım. Evet, gövde orta kısımda oldukça kalın ama gitar çok hafif. Yani o kadar kalın gövde ve mauna rağmen ortalama bir gitar ağırlığında. Gitarı tutunca beklemediğiniz bir ağırlık olmuyor. Warlock'umu her tutuşumda gitar kendini yere atmaya çalışır.

Sustain çok iyi. İlk, orta ve son perdelerde hep beklediğimden fazla tınlama süresi aldım. Bu sırada seste dalgalanma olmuyor.

rastansaga'nın sürekli üzerinde durduğu neck volute ("ben olsam bu detayı atlardım" derdim hep) oldukça büyük. Atlanılacak bir detay değilmiş. Sap geometrisine bakınca oldukça faydalı olduğu belli oluyor.

Gitarın dışında hediye edilen kabloya da değinmek gerek. Daha önceden kullandığım Planet Waves kablo (PW-CGTRA-10) diğer kablolara göre oldukça iyiydi. Yalnız hediye edilen kablo (Circuit Breaker), eski kablomdan kat kat daha iyi. Dip gürültüsü nerdeyse sıfır (odamda topraklama olmadığı için amfinin çalışma sesi hal duyuluyor), amfimin ne kadar sessiz çalıştığını anladım...

Yazımı bitirirken :p ; gitarı çok beğendim ve severek aldım. Benim gözümde parasını son kuruşuna kadar hakediyor. Fırsat bulan herkese bu gitarı denemelerini tavsiye ederim.

Bu gitar hakkında aylardır hepimiz eğri doğru pek çok şey söyledik. Ben denedim ve memnun kaldım.
 
ben şuanda bi cort kullanıcısıyım(kx1f) bence cort fazlasıyla eziliyor cortun avrupaya fazla yayılamaması tek sorun bence steve vai olmasa veya joe satriani ibanezin de o kadar ünü olmıycaktı çünkü ahım şahım gitarlar yamıolar kaliteli ama cortla çok büyük farkları yok aynı fiyat olarak düşünürsek...
 
demonsuck demiş ki:
ben şuanda bi cort kullanıcısıyım(kx1f) bence cort fazlasıyla eziliyor cortun avrupaya fazla yayılamaması tek sorun bence steve vai olmasa veya joe satriani ibanezin de o kadar ünü olmıycaktı çünkü ahım şahım gitarlar yamıolar kaliteli ama cortla çok büyük farkları yok aynı fiyat olarak düşünürsek...

ahım şahım gitarlar derken neyi kasttentin ?
 
rastansaga demiş ki:
Valla konuyla alakasını çözemedimde bahsettiğiniz insanların Cortla alaklı verdiği bilgiler tamamen yanlış. Cort firmasının sahibi Park Young-Ho dur ve firma tamamen Kore menşeilidir. Fabrikası merkezi ıvırı zıvırı tamamen Kore'de. Kısacası baya bir yazmışlar.

Sahibinin X ülkeli , sermayenin x ülkeden çıkmış olması firmayı X ülkeli yapmaz.
Ibanez firması da hukuki olarak Amerikandır mesela. Ama kıçındaki başındaki adamlar ve sermayesi japondur.
 
Cort Sanatçısı Yağmur Sarıgül 20 Temmuz Cuma gecesi 23:30 da Kral Tv de yayınlanan Konuşarock adlı programda gitaristi olduğu Manga gurubuyla canlı performans sergileyecektir.
 
Geri
Üst