Manyetik Hakkında

Birkaç sorum olacak yanıtlarsanız sevinirim. Epiphone SG Special gitara sahibim ve aklımda bir fikir var ancak olur mu olmaz mı bilmiyorum. Benimkinin bir üst modelinde çift volume çift tone var ve bu beni çok cezbediyo. Kendi gitarımada aynı şeyi kendim yapabilir miyim? Babam elektrik mezunu devre ve lehim konusunda sorunum yok gitardanda az çok anlıyo zaten. Manyetikleri bir üst modelinkiyle yada benzer bir manyetikle değiştirsem olur mu?
 
Volume-ton potansları ile manyetiklerin kalitesi arasında herhangi bir ilişki yok, eğer bunu kastediyorsan. Tüm manyetiklere bağımsız volume ve ton potansları bağlanabilir teorik olarak. Ancak pratikte şunu sormalısın kendine, acaba kullanacak mısın? Şu an volume ve ton potanslarını aktif olarak kullanıyor musun? Eğer köprü ve sap manyetiklerinin birinin tiz ve/veya yüksek çıkışlı olduğunu düşünüyorsan bağımsız ayar olanağı yararlı olabilir. Bunun için gitarın arkasındaki havuzda ilave iki potans için yeterince yer varsa gitarın gövdesine potans şaftlarının girebileceği çapta birer delik açtırman yeterli. Sonrasında iki potans satın alarak devre şemasına uygun olarak bağlantıları yeniden yapmak gerekiyor. İşine yarayacağını düşünüyorsan biraz uğraştırıcı ama eğitici ve eğlenceli olabilir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Kendi manyetiklerimle yapabilip yapamayacağımı bilmiyordum o yüzden o şekilde yazdım yukarıya. Peki kendi manyetiklerime nasıl bağlarım bununla ilgili bir şema vs. olan var mı elinde?
 
google a" 2 volume 2 tone wiring " yazip görsellere bakarsanız lehim şemalarını göreceksiniz. manyetiğinizin kaç kablolu olduğuna bakıp ona göre lehimi yapacaksınız, bazılarında 4-5 bazı manyetiklerde sadece 2 kablo bulunuyor
 
Geri
Üst