gig. to sf2. (cd extract 4.0 yardım)

Daha önce soundfont başlıklı konudada bahsetmiştim ama şimdi kendim evde cdextract programımda akai samplesları ,giga dosyalarını ,soundfont dosyasına çeviremiyorum.Ama tam tersi oluyor...Convert dediğim zaman convert işlemi başlıyor ama ilerlemiyor takılıp kalıyor 10 dakika bekledim hiç ilerlemedi.Acaba convert için illede giga studio kurulu olması mı gerek diye düşünerek win98 de gigastudioyu kurdum bana mısın demedi.Bu yardıma gerçekten ihtiyacım var...Elimdeki program cd extract 4.0 ne yapabilirim yada başka program önerileri...
 
Ben giga samplelarını CdXtract 4.14 le SF2 formatına çevirebiliyorum.. Sanırım yapman gerekeni yapıyorsun ama program buna izin vermiyor. Büyük ihtimalle kullandığın programda bir sorun vardır. Ben gigastudio kullanmıyorum. Ama dediğim gibi .gig leri .sf2 yapabiliyorum..
En azından sonrun ondan değil bunu söyliyim sana..

Ayrıca merak ettim ses kartın ne?
Yanlış hatırlamıyosam gigastudio bir iki kart haricinde diğer kartlarla kullanılmıyor. Biz Echo Layla 20 ile kullanıyoruz. Gigastudio nun readme.txt dosyasının içinde yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam dediklerim..

Görüşmek üzere..
 
CDXtract 4.1.2 ile dene. Ben SB Audigy2zs pro'da bile hiçbir sorunla karşılaşmadım. Belkide Akai CD'nde bir hata vardır. Başka bir Akai CD ile dene eğer hatayı yineliyorsa programını değiştir. "Extreme Sample Converter 1.3" bir başka alternatif olabilir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
bu sorunu çözeli uzun zaman olmuştu ama genede yazdıklarınız için teşekkürler.Ben giga kullanmıyorum artık ni kompak kullanıyorum daha iyi olduğunu düşünüyorum.Gigayı xp sistemime kuramamıştım (1.60) kx driverlarını yükleyince (sb audigy kartım var) o da oldu kernel.dll problemi çözülüyor.Akai cdlerimi artık direkt ni kompaktta üzerinde hertürlü efekt ve değişikliği yaparak kullanabiliyorum.Tekrar teşekkürler...

kolay gelsin...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
...

biliyorum GS3 olarak tanıtıldı bende demosu vardı ama yaptığım müzik için ni kompakt daha iyi bir tercih olduğunu düşünüyorum.Genede teşekkürler...

kolay gelsin...
 
nebukenazar;

kernel32.dll hatasını nasıl düzellitn..


bir de ya bu cd extractta akaki sample ları nasıl wav formatına dönüştürürm..her yolu denedim..bir tane şans eseri oldu..daha da olmadı ..yardımmmmmmmmmmmmm..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
bunun için bilgisayarına kx driverları yüklemen lazım arat google da bulursun free zaten.bu driverlar sb ses kartları için bir grup müzisyen tatrafından yazılan offical olmayan driverlar çok daha iyi performans alırsın eğer bilgisayarında hala sb ses kartları ile müzik yapabileceğine inanıyorsan.

bunu akai cdyi yükledikten sonra istediğin sample üzerine tıkladıktan sonra altta convert iconunu kullanarak yapabilirsin...

kolay gelsin...
 
saol nebukenazar...... akai yi çözdüm..

sound blaster a gelince...nedir bu kartın sorunu...

şimdi şole bişey var.bi şarkıyı kaydediyorum..aranjesini yani..herşeyilyle bitiyor..bilgisayarda dinliyorum(kolonlar everst 2+1 ve ses kartı sound blaster live value 5+1) süper çalıyor..fakat aynı şarkıyı vcd formatında cd ye çekip vcd de dinleyince polifonik melodi gibi çalıyor..nedeni nedir..ses kartı mı...yoksa mix falanmı hatalıdır?????????
 
dostum forumu iyice okursan neden sb kartları kullanmaman gerektiğini anlarsın...

vede yaptığın müziğin neden vcd de kötü çıktığının nedenide mix ve mastering de yatıyor...biraz siteyi kurcalayıp elektronik müzik ile temel bilgini zenginleştirmeni tavsiye ederim.Çünkü burada sana yardımcı olacak sözler sayfalar sürer ki bu foruma bile sığmamakta...önce yukarıda değim antiteleri bir araştır, bilgi sahibi ol.Tabi elin deki ekipmanları kaliteside önemli sb den zaten baştan takılıyorsun vede monitör olarak everst 2.1 diyorsun o aletler kullanılarak yapılan mix bir yere kadar gider.Ne yazıkkki elektronik müzik biraz paracı :-( ama bu forumdan ve arayacağın diyer forum ve kaynaklardan elindeki kaynaklar ile optimal verimi nasıl alacağını öğrenebilirsin.ben öyle yaptım :)

kolay gelsin
 
Geri
Üst