Ezdrummer2 Ve Guitar Rig Kayıt Sonucum.

Arkadaşlar evde kendi çapımda Creative Sound Blaster ses kartı ve Guitar Rig 3 ile kayıt yapıyorum.
Üstüne Ezdrummer2 ile birşeyler eklemeye çalışıyorum.
Kayıt alırken bütün şarkıyı tek bir seferde çalıyorum, parça parça çalıp kaydetip eklemiyorum.
Tabii heyecanlanıyorum kayıt olduğu için ya yanlış basarsam stresi ile doğru düzgün çalamıyorum.
Sizde evde kayıt yaparken tek bir seferde mi çalıyorsunuz şarkıyı yoksa parça parça çalıp yan yana ekleme mi yapıyorsunuz?
Aşağıdaki şarkıya göre bana ne önerebilirsiniz?
Şarkıya drum, elektro ve bass ekledim.
Atıyorum , drum sesini aç, üstüne vokal ekle ya da bass çok kısık, yeni ses kartı al :)
Tecrübeleriniz ile bana yol gösterirseniz çok sevinirim.

 
Son düzenleme:
hocam guitar rig 5 te tapedeck pre ve tapedeck post diye iki farklı kayıt alma ve kayıt yürütme bölümü var. tapedeck pre kısmı kaydı saf gitar sesi olarak kaydediyor tapedeck post ise efektlerle pedallarla kaydediyor. post ta kaydettiğiniz bir sesi pre ile yürütebiliyorsunuz bu sayede lead ayrı ritim ayrı kayıtlar alabiliyorsunuz.
 
kayıt yaparken daw kullanıyorsan yanlış yapmaktan kormana gerek yok :) bir yanlış yaptığında yanlış bastığın kısmı silip/ekleyip/sürükleyebilirsin. Ben ezdrummer kullanıyorum gitarı genellikle tek seferde kaydediyorum. Ekleme yapacaksam veya parçanın üstüne solo çalacaksam onları sonradan ekliyorum. Bateriyi ise parça parça ekliyorum veya nota dizisinden zilleri, snarelere tek tek basarak basarak ekliyip uzatıyorum. Sonra da quantize ediyorum (notaları tam vuruşuna koyuyor, mesela kicke geç basarsan quantize ile kicki atıyorum 4/4 lük vuruşa kaydırıyor) Ardından daha doğal olması için humanize ediyorum. Baterist filan değilim o yuzden böyle kolaya kaçıyorum :D

abdullahuyumaz | Free Listening on SoundCloud kayıtlarımı burdan dinleyebilirsin
 
Davullar çok yoğun geliyor, kick ise çok geride kalmış ötekilere göre. Trampet ve zillerin seviyesini düşürebilirsin. Bir de ben olsam daha basları güçlü bir kick tonu ayarlardım.

Bas gitarlar da sanki basın asıl görevini yapacağı alanda değil de, daha bir gitar kısmında gibi, dolayısıyla o alıştığımız 'dolgunluğu' sağlayamıyor gibi geldi bana.

Ben eğer keyfimi kaçıran yere kadar başka bir hata yapmamışsam, hatta beklemediğim şekilde güzel çalmışsam parça parça kaydediyorum. Tabi bunu parçaya uydurmak için biraz uğraşmak gerekebiliyor :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Anladım hocam başka davul seti deneyeceğim Bass hiç çalmadığım için şarkıya uydurmaya çalıştım elektro gitara benzer notalar çaldım. Ben de sizin gibi güzel yere gidene kadar 3-4 seferde kayıt edebilirim Denemek lazım yorumlarınız için çok teşekkür ederim
 
Geri
Üst