Yeni Evh 15w Amfi

Cleansiz amfi öncededim crunch kanalı gaini kısınca clean oluyo baktım eleman yok diyor işin ilginci prototip falan diyor koskoca fender test için bu gitar çalamayn amatör herifemi vermiş bu amfiyi oda muamma, anlamış değilim berbat bir demo
 
Bu amplileri neden 6V6 yerine EL84 ile yaptıklarını anlayabilmiş değilim. 6V6'lar EL34 ve 6L6 tonlarına bence çok daha yakın. EL84'lerin pırıltılı cleanlerini seviyorum ama high gainde bence 6V6'ya göre (aynı tip devreler karşılaştırıldığında) oldukça fuzzy bir yapıları var.

Sebep EL84'lerin daha kolay kırılmaları da olamaz, çünkü zaten 4-5 tane preamp tüpü kullanıyorsun ve faz invertörünü de ona göre tasarlayabilirsin. Küçük katot direnci (ve daha düşük ısı kaybı ile) tüpleri biaslayabilmek de olamaz, çünkü bu ampliler sanıyorum fixed bias'tir (15W için çıkış katının voltajını düşük tutmuşlardır sanırım).

Altında herhalde 12ax7 ve EL84'ler için aynı tip soketi kullanabilmek, EL84'lerin daha ucuz olmaları veya daha az yer kaplamaları gibi daha çok ekonomik sebepler vardır.
 
Clean katıyla ünlü bir firma (ki Fender yapmışsa eğer) bu üründe neden böyle bir durum sergilemiş diye düşünüyorum. Amaç, belki de crunch kanalını ortak kullanma olabilir.
Sonuç olarak; marka takıntısı olanlara hayırlı olsun:D
 
Son düzenleme:
Geri
Üst