Audiophile ses kartları

Notebook kullanımında

Audiophile 24/96USB mi önerirsiniz

yoksa Audiophle mobilepre mi
Bu kartlardan 24/96 USB olanı 24/96 destekli fakat mobilepre kaç khz e kadar destekliyor bunu örenmek istiyorum , mobileprenin güzelliği ise usb beslemesiyle çalışması fakat kaç khz e kadar destekli bilen yada kullanan
varsa yardımcı olsun.
 
Mobilepre USB max. 16-bit 48 kHz kayıt yapabilmekte, buna karşılık tümü ile USB portundan beslenebilmeketedir.

Audiophile 2496 USB ise max. 24-bir 96 kHz çalışabilir ve harici güç kaynağına ihtiyaç duyar. Ancak bu hassasiyette aynı anda ya iki giriş yada iki çıkış sağlayabilmektedir. (USB portunun teknik kapasitesi dolayısı ile).

İskender.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Pre-amp faktörü

Mobilepre kartlarda enstrüman girişlerini direkt yaparken pre-amp ve empedans denkliğinden ısrarla bahsedilio fakat 2496 USB de bundan sözedilmiyo Compelin sitesinde harici güç girişi sayesinde bus-powered komponent yerine çok daha kaliteli sonuçlar veren AC-powered komponentler kullanılmasından bahsedilio. Bunun bana artısı nedir anlamadım . Zaten 16 bit 44100 kayıt yapıyoz . Mobileprenin pre-amp olayı ciddi bir artımıdır yoksa 2496 USB de bu tür bi oluşumu desteklemektemidir. ? ? ?
 
Aslında her iki kart içinde söylenenler doğru. Mobilpre'de mic preamp ve instrument input bulunduğundan girişine her türlü cihazın çıkışı bağlanabilir (mikrofon, gitar, vb...)

Audiophile USB'de ise yanlızca line seviyesi giriş vardır. AC adaptör kullanıldığından cihazın üretimi sırasında faha iyi sonuçlar veren AC komponentler kullanılmıştır böylece Mobilpre'ye oranla daha iyi teknik veriler elde edilmiştir. Tabi 24-bit 96kHz'in getirdiği üstünlükte cabası...

Eğer mikrofon pre-amp'e ihtiyaç varsa ve 16-bit 48 kHz'in üstünde kayıt yapılmıyor ise Mobilpre USB son derece uygundur.

İskender.
 
İskender bey.

Umarım kısa zaman içinde okursunuz bu mesajımı.
Çarşamba günü m-audio audiophile usb aldım Compelden. Geldim eve kurdum software i sonra da taktım usb girişini ve adaptörü. Power ı açtım, bilgisayar driverları yüklemeyi bitirdi.
Fakat ufak bir detay ya gözümden kaçmış kartı alırken ya da çözemediğim bir sorun var..

Audiophile i kontrol edicek bir Software mixer göremedim. Gitarımı line girişlerine bağlayınca record edebiliyor. Çok fazla dip gürültü var ve kayıtlardan başka hiç bir şekilde ses alamıyorum.
Gitarı line a girip de çalınca ses gelmiyor. Ama record edince sesi alıyor. Bu sorunu çözemedim.
Eğer bir software mixer mevcut değilse USB versiyonu için, bana bir çözüm önerirseniz sevinirim. Herhangi bir software olmadan Output level hariç hiç bir kanalı açamıyorum ya da seçemiyorum.

Saygılar.
 
Ben de yakın zamanda compelden audiophille 24/96 pci kart aldım.Normal driverleri yükledim.Ama bilgisayarı her açışımda kartın driverlerini yüklemeden mixer çıkmıyor ve ses de gelmiyordu.Sonra yeni sürücüleri indirip tekrar yükledim.Ve şimdi sorunsuz kullanıyorum.
 
Ben de en son driverları siteden yükledim.
Fakat yine sorun devam etti. Gerçi sorun değil kartın özelliği buymuş. Fakat compel in web sitesinde herhangi bir açıklama yok software mixer olmadığına dair. Yani mutlaka bir kayıt programı açıp monitoring yapmadan line in den ses alamıyosun. Ne yapıcam bilmiyorum valla
 
illa usb version kullanman gerekli mi?
Eğer usb senin için çok önemli değilse belki compel yetkilileri değiştirirler.Eğer öyle bir şansın olursa bendeki pci versionu tavsiye ederim.Çok memnunum cihazdan
 
Selamlar,

Audiophile USB'de software mixer yok maalesef, yanlızca kontrol paneli var.

Gitar kayıdına gelince, yine maalesef Audiophile USB'deki girişler yanlızca line seviyesindedir. Doğrudan gitar kayıdı için kullanılamaz... (Bakınız aşağıdaki mesajlar) Gitarı öncelikle bir preamp'a girip ordan Audiophile USB'ye girmek gerekli.

Mobile PRE'nin üzerinde instrument girişi var, bu kartla gitar kayıdı yapabilirsiniz (PS:Bu kartın MIDI portu yok). İsterseniz kartları değiştirebiliriz...

Seviye kontrolu için bir software kullanılmalıdır doğru. Çünkü bu kartlar bir software ile birlikte kullanılmak üzere tasarlanmışlardır ve tek başlarına çalışamazlar (ASIO uyumlu software'ler özellikle).
 
İskender bey mesajınız için çok teşekkürler.
Ben sanırım ufak bir bilgi eksikliği yaşamaktayım konuyla ilgili. O kadar hevesle aldığım kartın sadece software le monitoring yapabildiğini görünce benim için kullanışlı olmadığını anladım.
O kadar araştırmıştım internette kartla ilgili bir çok review okumuştum ama bundan bahseden hiç birşey görememiştim. Ne yazık ki sanırım yanlış bir seçim yapmışım. Az önce tolga beyle konuştum.
Kısa süre içinde bir Midi klavye almak için gelicem demiştim zaten Tolga beye kartı alırken. Az önce de telefonda istersen Radium 49 ile değiştirebiliriz dedi kendisi. Yardımlarınız için teşekkürler. (Profesyonel bir iki tanıdığıma sorucam bu iki gün içinde belki tanırsınız Serkan Sönmezocak akrabam olur UniversalJingle dan. Eğer o bir çözüm üretebilirse sorun olmayacak. Ama bir çözüm bulamazsam sanırım pazartesi günü Radium 49 ile değiştirmek için iş yerinize gelicem. Compele teşekkürler)
 
Hiç problem değil.

Eğer bütçe elveriyorsa Ozone Keyboard/ses kartını tavsiye edebilirim. Ozone ile hem direct monitöring yapabilir, hem gitar girebilir hemde keyboard olarak kullanabilirsin.

Sonradan herhangi bir hayal kırıklığı yaşamamak için önceden burada deneyebilirsin ;) (Burda gitarımız mevcut, getirmene gerek olmaz)
 
Ozone Keyboard bana pek uygun değil. Midi klavyeyi davul yazmak için değil daha çok altyapı yazmak, padler kemanlar ve pianolar için kullanıcam. O yüzden en az 4 oktav olması lazım o da keystation 49e olucak heralde. Midi controler slide ve ya knoblara da pek ihtiyacım yok. Sadece velocity hassasiyeti olan keyboard gerekiyor. Onun için de en uygun seçim hem fiyat hem de özellik olarak Keystation 49. Sanırım Temmuz sonu gibi gelicekmiş stoklarınıza.

Peki bir de şunu öğreneyim.
Audiophile PCI sanırım zero-latency monitoring yapabiliyor. Ve de software mixer i var içinde. Bir yerde okuduğum kadarıyla Delta software i kullanıyormuş. Mixerin screenshotunu gördüm yanlış görmediysem.
Eğer doğru bilgiyse Pci ile değiştirme yoluna gidebilirim stokta varsa.
 
slm arkadaşlar foruma yeni katıldım... biraz offtopic olabilir ama m-audio
ses kartlarını izmirde bulabileceğim bir firma var mı?veya izmir'de profesyonel kayit ekipmanlarini temin edebileceğim başka firmalar biliyormusunuz?(forumda birkaç defa aratmama rağmen uygun bir cevap bulamadım izmirle ilgili.. :roll: )
 
arkadaslar ben hem mobilpre hemde audiophile 24/96 usb kullandım.audiophile çok güzel .mobilpre biraz daha amatör kullanıcılara hitap ediyor.çünkü bence enstrumanı direk karta baglayabilmek profesyönelce bir düsünce degil.
audiophile usb yi halen kullanıyorum.software bir mixeri yok ama bence bu daha iyi çünkü gelen sinyali oldugu gibi kaydediyor.bu kartı bir mixer veya mic preamp ile kullanıldıgında kusursuz bir netice veriyor.yalnız ben 24/96 olkarak çalıstıramadım bir türlü görmüyor.24 48 olarak kullanıyorum.apollon bey kontrol panelde 24/48 den daha yukarı bir seçenek yok .acaba 24/96 kullanmam için ne gerekiyor.
 
Selamlar,

Audiophile USB 24/96 çalıştığında ya yanlızca playback yada record yapabilir. (USB 1.x standardının getirdiği sınırlama yüzünden). Yani record ederken record edilen sesi duyamazsınız maalesef...

Bu ayarlar kontrol panelinden yapılabilir.
 
Selamlar,

Audiophile USB 24/96 çalıştığında ya yanlızca playback yada record yapabilir. (USB 1.x standardının getirdiği sınırlama yüzünden). Yani record ederken record edilen sesi duyamazsınız maalesef...

Bu ayarlar kontrol panelinden yapılabilir.
 
Evet ben de kısa sürede olsa (1 gün kadar) USB audiophile kullandım. Aynı şeyi yaşadım ben de.
Kayıt yaparken 24/96 seçiceksin, Kaydettikten sonra inputları kapatıp outputları açıcaksın playback için. USB olduğu için anca öyle öyle çalışıyor. Bende şu an Audiophile PCI var. Gayet hoş bir kart. Bugün hem gitar ile hem de Korg i3 ile direk inputtan kayıt yaptım. Gayet başarılı buldum.
Midi kablosu almaya gidicem yarın. Ondan sonra da elimdeki 100 cdlik sample arşivimi kullanacam sanırım.
 
Geri
Üst