Fender single'larının ötmesini nasıl engellerim?

Arkadaşlar single'ların ortak sorunu olan ötme(yani şu anfiden gelen dip sesi oluyorsa drive'da iken) olayını nasıl engelleriz?bende mex fender strat var tabi siz şimdi ilk aşamada daha iyi bir manyetik almak diceksiniz :) onu düşünüyorum ama daha uygun fiyatlı bi çözüm olabilirmi acaba mesela noise suppressor,noise gate bu ötmeye çözüm olurmu?
Bide ben şimdi köprüye single görünümlü humbucker alıcam büyük ihtimallede tone zone s alıcam,o ötermi normal single'lar gibi yoksa humbucker gibi ötmezmi?
şimdiden teşekkürler
 
Orijinal manyetikler zaten güçsüz olduğu için NS tipi aletler sustain düşmanı olarak çıkar karşına. Single coil sized humbucker tarzı veya Dimarzio'nun Hum canceling özelliği olan manyetikler işini görür. Tabii onlarda da ötme sorunu yaşarsın. Ama NS tipi gürültü önleyici pedalları Seymour Duncan ve Di Marzio gibi manyetiklerle daha verimli kullanırsın.

Örneğin ben köprüde HS-3, orta ve sap pozisyonunda YJM manyetikler kullanıyorum ve çok memnunum. Tone Zone S bildiğim kadarı ile bass karakterli bir manyetik. Tabii senin ne tarz bir ton aradığın önemli burada.
 
Neck'e ve Bridge'a Dimarzio'nun Single-sized humbucker diğer adıyla humcancelling gibi birşey olması lazım yani single büyüklüğünde humbucker oluyo çift bıçak sistemiyle o zaman direk kesilcek senin bu sorunun.Çıkışlarıda çok yüksek olmadığı için tonlarında çok muazzam bir değişme olmayacaktır ama dimarzionunda tadı başka zaten değişiklik olsa bile çok daha güzel olucaktır ama senin sorunun çözülür emin ol.
DMZ-DP181.gif
 
manyetiğin ötmesimi dip gürültüsümü kesin birşey yazmamışın ama eğer ötme olayıysa..ve eğer single istiyosan makine sarımı kaliteli manyetiklerden alacaksın. el yapımı manyetikler makine sarımına göre daha bol sarıldığı için (ister istemez) onlarda ötme olasılığı daha fazladır. ama asla kalitesiz manyetiklerdeki ötme ile kıyaslanamaz.

örneğin ben fenderin(usa) vintage staggered alnico 2005 model manyetiklerini kullandım.drive da iken 100 wat amfide sesi sonuna kadar açtığımda ötmenin ö' sü oluşmadı. ama sonradan aldığım el sarımı texas special ler ona nazaran daha çabuk ötüyolar.

-----------------------------------------------------------

eğer dediğin olay dip gürültüsü ise... ve single tonu istiyosan fenderin noiseless manyetiklerini tercih edeceksin. gerçi onada toneless diyolar ama zevk meselesi.

yok strat tonu falan istemiyorum diyosan mini hb lerden alacaksın.

eğer onlardada vintage tonu istiyosan seymour duncan ın little jbr lerini tercih etcen.

yok ben eq olayını istediğim gibi tercih edim diyosan bu konuda birçok alternatifi olan dimarzio ya başvuracaksın



ns gibi aletleri çok sevmiyorum.yerine göre feedback te senin sustainine destek oluyo. tabi eğer faydalanmayı bilirsen.çalmadığın zaman vol potunu kapatırsın. zaten çalarken dip gürültüsü duyulmuyor. ns ye vereceğin parayı 2.el manyetiklere harcamalısın. (bence ;) )
saygılar
 
Fenderlerde manyetikler ters polaritelerde sarılırlar. Yani 2. ve 4. pozisyonlarda oluşan manyetik alanlar birbirlerini etkisiz kıldığından o pozisyonlarda ötme olmaz. Eğer yinede oluyorsa sistemini(kablo, adaptör...vs) gözden geçir derim. Bu pozisyonlarda bir dene. Eğer istediğin tonu bulabilirsen manyetik değiştirmen gerekmez.

Ne tarz çaldığını söylememişsin ancak şunu söyleyebilirimki single boyutlu humbucker manyetikler strat tonunun içine ediyor. Kötü oluyor demedim ancak strat olmuyor. Daha şişko bir ton elde ediyosun o ısıran havası gidiyor gitarın. Benim mex strat a hot rails takmıştım ve alet heavy metal canavarına dönüştü örneğin. Ama yinede karar verirsen manyetik değiştirmeye, boyun ve köprüye duncan jb jr, little 59 veya hot rails gibi ya da bunların dimarzio eşdeğerleri gibi yüksek çıkışlı manyetikler taktır. Bir de push pull pot taktırırsın istediğinde bunları single a çevirebilirsin. Oldukça geniş ton aralığı olan bir gitarın olur.
 
yukarıda janmoreye in önerdiği çözüm
single manyetiklerden vazgeçemeyenlere (tonla olarak)
1,3,5. pozisyonları kullananlara en iyi çözüm işte.
hatta orta manyetik bile reverse wound reverse polarity olmasına gerek yok bu sayede

biraz tuzlu ama
 
noiseless manyetiklerin çalışma prensibinde arada boş bobinlerin olduğunu okumuştum biryerde. bilgisi olan var mı? acaba bu boş bobin olayını düşük bütçeyle uygulayabilir miyiz?
 
benim gitarımın humbuckerları bile ötüyo :( drive ı yarıdan fazla açınca amfide.anlayamıyorum gitarı yeni aldım washburn x-50 manyetiklerde orta seviye headhunter diye washburnün kendi manyetikleri ama humbucker larda ötüyo dip ses de var ayrıca :( nasıl giderilir bende çok merak ediyorummm
 
ben de lamba çıglıgı isimli drive pedalı var bu pedal sayesinde dip gürültüsü diye bişey kalmadı.biliyorum noise gate falan degil ama single larda bile rahatsız etmiyor insanı gaini sonuna kadar açsanız bile.ama eger amfi nin drive ını kullanmaya kalkarsam o zaman öldürüyor insanı.en iyi çözüm bu pedal bu pedalı ömür boyu yanımda gezdireyim en iyisi.
 
Gürültü kesmek için single tonundan vazgeçmeye gerek yok :) Bknz: Kinman Noiseless manyetikler... http://www.kinman.com Fenderimin neck ve middle manyetikleri Kinman Avn-62, bridge ise Seymour Duncan Hot-rails. Ben de kinmanları ilk taktığımda şaşırmıştım ama inanın kinman single lar hot-rails humbucker dan daha az dip gürültü/feedback yapıyor :) Ayrıca klasik strat/single soundundan da 1 gr ödün vermiyorsunuz hatta stock single lardan çok daha güzel tonlar elde ediliyor.
 
Boss NS-2 tam olarak kesermi peki bu single'ların dip gürültüsünü en azından artık rahatsız etmiyecek kadar engellermi diye sorayım aslında?şimdi köprüye hot rails alıyorum ama sanırım neck'e alamıcam şimdilik maddi durum yetersizliğinden dolayı ondan acaba NS-2 benim işimi görürmü sahnede ve stüdyolarda?
 
Geri
Üst