Drum kit sound font oluşturma ve kullanma

K

konficyus

Herkese Selamlar
Aradım taradım lakin soruma yakın olan cevaplar içerisinden bile bir şeyler çıkartamadım..
Sorum ise şu;
Kullanılan herhangi bir klavyenin drum kitini sound font olarak oluşturmak ve bu sound fontu gerek Cakewalk&Cubase veya daha basit soundfont desteği olan bir programda Orgda çıktığı ses gibi sesin aynısını PC de duymak.. Evet söyleyecekleriniz ve vereceğiniz tepkiyi tahmin ediyorum bu konular buralarda çok geçmiş diyebilirsiniz lakin lütfen hoş görün terminolojiler ve açıklamalar beni nedense tatmin edemedi ve istediğim açıklamaya bir türlü ulaşamadım

Biliyorum vienna türü programlarla bu yapılabiliyor lakin nasıl yapıldığı konusunda fikir fakiriyim..
Yaptığım araştırmalar Her sesin keymapı çıkartılarak nota nota bu seslerin audio yoluyla çekilmesi ve bunların sf ye dönüştürülmesi gerektiğini gösteriyor.. Bayağı bir zahmetli bir yol gibi. Lakin dediğim gibi bu edindiğim bilgi tamamen yüzeysel.. Ve böle olduğunu kabul edip hiç üşenmeksizin bunu azimle feragatle yaparım :roll: Hadi sound font olarak yaptık diyelim..
Bunu öyle zannediyorumki 10 veya 11.ci kanala oturttuk.. peki aynı klavyede başka bir midi busefer başka bir drum kitini kullanıyorsa bu kitin sf2 sini nereye yerleştireceğiz?..

Aslında yapılmak istenilen;
herhangi bir orgun Style sini Pc de çaldırmak.. (Örn;Yamaha A1000 ritmleri *.sty formatında ve elimde sf desteği olan bir yamahanın style rini çalan bir program var.. Lakin bu style leri çaldırmak istediğimde standart drum kitleri kullanıyor..Bunu değiştirip bu orga ait olan sf yi programın içerisine gömmek istiyorum ) Bu konu biraz daha fazla açıklama isteyebilir ve bunun farkındayım bu yüzden bunu bir kalem geçtim

Amacımı midi çaldırmak yönünde değiştiriyorum ;
Bu sf kitleri(ben böyle bir isim uydurdum kusura bakmayın ) midileri yazan insanın keyfiyeti ve kulak zevkine göre değişik kit kullanıyorsa?..
Sonuçta onlarca yüzlerce MIDI farklı farklı kitler kullanıyor bu kitleri nereye yerleştirip nasıl kullanacağız?..


Öyle sanıyorumki sorum anlaşılır düzeyde oldu.. Ve yine umarım alacağım cevapta benim anlayabileceğim düzeyde olur.. :p

Şimdiden vereceğiniz cevap ve yönlendirmeler için çok teşekkür ediyorum.. Sağolun var olun..
 
Açıkçası tam olarak istediğin şey hakkında bilgi sahibi değilim ama Vienna kullanarak soundfont oluşturma ile ilgili bir sorun varsa yardımcı olabilirim sanırım.
 
bge

dostum;
işin doğrusu herhangi bir Orgdaki drum kitleri, vienna kullanarak SF yapma işlemide sorumun bir parçasıydı bu konuda yardıma ve görüşe de ihtiyacım var dostum çok teşekkür ederim ilgin için.. Sorum ise herhangi bir Drumkitin Sf ye nasıl dönüştürüleceğiydi..
 
Hmmm.Orglardaki sistem hakkında en ufak bir bilgim bile yok.Fakat sen orglardaki sesleri bir şekilde .wav veya benzeri uzantıya çevirebilirsen,sana bunları soundfonta çevirmene yardım edebilirim.
 
Şöyle diyebilirim dostum;
Tam teknik bilgiye sahip olmadığım içim belki telaffuz etmekte zorlanabilir veya yanlış terim kullanabilirim zaten sırf bu yüzden bu soruları soruyorum
Sonuçta çevireceğimiz wave sesler bildiğimiz notalardan çektiğimiz sesler olacak.. Anladığım kadarıyla bir klarnet sesini nota nota wave olarak (veya mp3 bilemiyorum..) ediniyoruz ve peşinden wienna benzeri programlarla Sf 2 ye dönüştürüyoruz Yada tek bir ses kaynağı (Notasını frekansını bildiğimiz tek bir klarnet sesi Misal C den çekilmiş olsun) yerleştirerek bu tip program kullanarak diğer notaları üretmesinide sağlıyor ve sound font oluşturmuş oluyoruz.. Prensipte buraya kadar herşey OK..

Lakin Drum kitte biraz farklı bir olay bu Bütün sesleri nota nota wave olarak edindiğimi düşünüyorum tabi bunların sıralaması önemli bunu çok iyi biliyorum (En azından benim açımdan ; zira dinlemek istediğim parçalar bu yerleşime bu sıraya bağlı olarak çalacak) Bu wave dosyaları bu sıralamaya uygun sf ye dönüştüreceğiz.. ki- sesleri wave olarak C1 den C5'e kadar çektim ve hatta bu sesleri düzenleyerek çapaklarını aldım dinamikleştirdim.. sadece bunları şimdi SF ye çevirme olayım kaldı..
Dikkat edeceğim hususlar nelerdir..

Peşinden o kadar sorum varki inanamazsın :LOL:
Örnegin soracağım birbaşka sorum ise şu olacaktı;

Wave olarak tüm seslerim var elimde diyelim.. mesela Do sesinden aynı klarnete ait figürler (Riff,nefes sesi, dudak sesi, vurgularvs.. vs..dikkat! C1 (1 oktavdaki "Do" sesinden bahsediyoruz Yani tek bir tuşa birden fazla ses ataması yapacağız) ve ben bir notaya tuş hassasiyetini kullanarak 2 veya 3 ses yerleştirmek istiyorum ve böyle bir sf yapmak istiyorum.. Nasıl olacakda olacak :?:

Selamss
 
:D Malesef gene tam olarak neyi öğrenmek istediğini anlayamadım,kusura bakma :oops: .

Fakat bikaç şey belirteyim belki biraz işine yarar.
Mesela benim elimde .wav dosyaları halinde bir takım davul ses örnekleri var ve bunlardan bir soundfont oluşturmak istiyorum.
Öncelikle şunu belirteyim midi'de davul yazarken (ben guitar pro'yu kullanırım yazmak için) belli başlı notaların (guitar pro'da rakamların) neye karşılık geldiği sabittir.Yani (hep guitar pro kullandığım için örneklerim de oradan olacak) kik için 35 veya 36,trampet için 38 veya 40,hi-hat için 46 gibi.Benim de ses örneklerimi bu doğrultuda Vienna'ya kaydetmem gerekir aksi takdirde başka bir soundfont ile yazdığım davulları kendiminkinde dinleyemem.Bunu da Vienna'da yapmak hiç zor değil.Eğer yapmak istediğin bu ise,istediğin takdirde sana bu ses örneklerini Vienna'ya geçirmene yardım edebilir ve sana bildiğim kadarıyla daha ayrıntılı bilgi verebilirim.
 
Geri
Üst