Requiem For A Dream / Bir Rüyaya Ağıt

Darren Aronofsky'nin izlenmesi gereken bir filmi. Soundtracki de gayet güzel.

Ellen Burstyn ............. Sara Goldfarb
Jared Leto ................ Harry Goldfarb
Jennifer Connelly ........ Marion Silver
 
İzledikten sonra midem bulanmıştı. Film inanılmaz güzel bir film ama çok ta rahatsız edici, bünye kaldıramadı. Olayların mevsimlerle bağlanmasına da bittim, kesinlikle izlenmesi gerekn bir film
 
Abi kesinlikle izlemeyin!!! Hayatınızın içine edilir. (tabii sinemaya ne denli içten bağlı olduğunuza bakar) Bunalımın derinlerine ineceğim zaman takar izlerim. Beter birşeydir verdiği his. Aranofsky kardeş below'un senaryosunu yazmıştı ama çok gereksiz bir film olmuş. Yeni requiem'ler çekmek için paraya ihtiyacı olsa gerek. Saygıyla beklediğimiz yönetmenlerden biridir. Ve requiem'in de hiçbir karesi boş değildir... Süperdir ama beterdir de aynı zamanda. İzlemeyin siz yine de...
 
filmi sabaha karsı 5 gibi seyretmeye baslayınca etkisi daha da bi artıyo. ben de hala tekrar seyretmek için cesaretimi toplayamadım. özellikle görüntü yönetimi bi harikaydı. soundtrack i zaten süper. bence gene de birkaç gün kendinize gelememe riskini göze alıp seyredin. bir de filmde hiç bahar gelmiyodu sanırım..öyle kalmış aklımda..
 
Bende öyle bir saatte izledim. Filmde ilkbahar yok yazdan başlayıp kışın sona eriyor. Ama olayların bunlarla bağlantısı çok iyi, zaten çekimlere falan da hiçbir laf yok. Bu arada bu film vizyonda oynadımı yada hangi yıl yapıldı?
 
Beter bir film değil ama izlersen beter olursun. Fazlasıyla iç karartıcı bir film o yüzden. Ama mükemmel ötesi senaryo, kurgu, soundtrack, çekimler (özellikle çekimler inanılmaz) ve vs... Kesinlikle izliyiceğin en güzel ama izlediğn anlarda en çok acı çektiren film olucaktır
 
hayatımda en çok etkilendiğim film diyebilirim.filmi seyrederken bir anda içine giriyorsun olayların..o yüzden de psikolojini etkiliyor...
ben öyle en duygusal romantik filmlerde bile ağlamam ama bu filmin sonunda o müzikle birlikte saatlerce ağladım..soundtracki mutlaka dinlenmeli bence...muhteşem!!!!!!!!
 
Dört arkadaş izlemiştik, her birimiz başka bir olaya saplanıp kalmıştık sonunda filmin. Ben, kızın uyuşturucu için yaptıklarından iğrenmiştim. İğrenmem aslında hiçbir şeyden ama o durumdan iğrenmiştim işte.
Çok güzel ve izlenmesi gereken bir film bence ve müzikleri (daha doğrusu müziği) de çok derinden etkiliyor ve bağlıyor izleyeni filme.
Film Türkiye'de gösterime girmedi diye biliyorum film, yanlışım varsa düzeltin.
 
Requiem for a dream

Filmin DVD'sini gecen ay bir arkadasimdan odunc almistim. Bence oldukca etkileyici bir film. Dediginiz gibi oldukca ic karartici ama hayatin gerceklerini verdiginden beni fazla rahatsiz etmedi dogrusu. Blade 2 ya da Jeepers Creepers filmi sinirlerimi cok daha fazla bozmustu.
Bu arada filmi izlemeyenlere ve izlemeyi dusunenlere bir tavsiye:
Filmi izledikten hemen sonra (DVD formatindaysa eger) menu bolumunden "kamera arkasi"ni izleyin, boylece moraliniz o kadar bozulmaz!
 
Geri
Üst