Requiem For A Dream / Bir Rüyaya Ağıt

olaya sadece bir yönüyle bakmayan
hepsinin yaşadıklarını en acıtıcı biçimde gözler önüne seren senaryosu ile

muhteşem görüntü yönetimi(hele ki o uyuşturucu daki kamera çekimleri çok hoştu) ve kurgusu

listenin en başlarında da muhteşem ötesi saundtrack i ile

ki clint mansell - lux aeterna(o muhteşem parça) türkiye deki bir çok programda kullanılıyor(en son da dream tv-popcorn da lord of the rings jeneriğinde kullanılmıştı ki ayrı güzel olmuş)


ile kalbimde yer eden muhteşem filmlerden birisi

trainspotting ile karşılaştırmaya gerek duyjmuyorum şahsen
 
Bu mesajın içeriği forum yöneticisi tarafından değiştirilmiştir. Lütfen forum kurallarını okumadan bu foruma yazmayınız.
 
çok manyak bi film. acaip etkilenmiştim izledigimde. bi de ben şöle bi salaklık yaptım. gece yatmadan requiem for a dream'i izleyip, sabah kahvaltıdan sonra da amoresperros'u izlemiştim. düşünün halimi bi hafta kendime gelemdim.
beni requiem for a dreamin son sahnesi acaip etkilemişti. hani kadının hayalini gösteriyo, orda da ışık çarpı oluşturuyo. hayali yalan oldu muhabbeti. bence harikaydı.
bu arada filmin müziklerine de çok iyiydi bence. soundtrack'ini kesin almalıyım demiştim. gerçi hala almadım.
 
Requiem For A Dream dunyanin gelmis gecmis en iyi filmleri siralamasinda 90. sirada baya iyi film yani kötu olcagini zannetigim Marlon Wayans bile cok iyi oynamis adamlar yani mukemmel islemisler uyusturucu olayini...
 
Amaç insanın içini sıkmaksa çok başarılı yapılmış ama film olarak hiç haz almadan seyrettiğim bir film. Sadece sonra kafayı kıran anne komikti.
 
daha dün arkadaşın cd lerini karıştırırken buldum bu filmin divx ini ama altyazıları yok.bu kadar şeyi okuduktan sonra da izleme isteğim 10 kat arttı.altyazıları nerden bulabilirim.harbi çok merak ettim ya filmi.
 
ağlamadım ama gerçekten çok nefis bir film daha yeni izleyebildim. Kurgu harika olmuş resmen bir şölen. Soundtrackler ve kurgunun birbirine mükemmel uyumu az rastlanır filmlerden. Aronofsky zaten arıza bir adam çok da kral bir film olmuş yani. Bendeki ağlama hissi yaratan şey kurgudaki yetenek ve sürekli cut teknikleri. Ağlamadım ama adamın cut yaptığı sahneler ağlama hissi uyandırdı. Bir de divx player ın salakça bir durumu oldu. Son sahnede herifin "ben de seni seviyorum anne" sözü film bittiği halde ekranda kaldı. Höh yani :) iyice bir arıza yarattı bende. Gece yarısı izleyince psikopatlıkla şizofrenlik arası bir hal yaratıyor, uyuyamadım 1-2 saat.
 
Geri
Üst