Requiem For A Dream / Bir Rüyaya Ağıt

film dersinde bu film hakkinda analiz yapcam en az 10 sayfa baya is istiyo ya bi de bu herifin özel kamera haraketleri falan var ben o cekim tarzini begenirken bu yuzden nefret etmeye basladim :D
 
sonunda izledim.baya iyiydi.harry nin o kola son iğneyi soktuğu sahne içimi acıttı.hatun da süperdi.hatta makyajlı hali harikuladeydi.
filmin sonunda çalan parça:"lux aeterna" diye bişey.süper bunalım.
 
Abi ben filmin müziklerini yapan grup hakkında başlık açmıştım.Kronos Quartet.Daha filmi izlemedim ama indirdim,en bunalım anımı bekliyorum izlemek için.O Lux Aetarna şarkısının,bide Winter Lux Aetarna Remix i var,orada olay kopmuş zaten,bir gün içinde 60-70 kez dinlediğim olmuştur,duysanız heralde sizde dinlersiniz.Neyse bu grup hakkında ya da film hakkında konuşmak isterseniz herzaman buralardayım...
 
filmi abartarak degersizlestirmek istemiyorum.melankolik olmak icin de izlemedim.ama bu kadar derinden sevdigim baska bir film olmadi.olucak mi ; merakla bekliyorum.
soundtrack i ise tapmama ragmen beni sarsiyor.
duydugum kadariyla, (sarah goldfarb) ellen burstyn bu filmden sonra bir manastirda dinlenmeye cekilmis....
aslinda film sadece kimyasal uyusturuculara deginmiyor.
daha cok uyusturucunun her hali (para, ask, yemek, umut,....)
 
i$teee hayatimin filmi...ya muzik filmin konusu aktorler ..bu kdrmi ii bi birle$im olur ??hepsi super seçilmi$
ozellikle "dibe vuru$un" surekli tekrarlanmasi insanin tuylerini urpertiyor..
harika bi film ya
 
fimden sonra kullanmakla kullanmamak arasında bayağı bir kaldım nediyim izleyiciyi etlkilemeyi biliyo yönetmen kimse!!

hele müzikler yokmu çizdiresi cinsten.. dinle dinle uçuştasın. kopmak için bire bir! şu wizeler bitsin sayesinde tekrar 15gün çizicem.... umarım!!

ancak bnm şanssızlığım müzikleri kaybettim. ztn bitanesi wardı elimde. en temizinden hepsini nerden bulayım???
 
bu nasıl bir filmdir?!izlediğim en mukemmel filmlerden biri.aslında film sacma sapan sahnelerden oluşuo,garip(ama assında mukemmel)bi annatımı var,doğru düzgün bi konu yok,sonlarda iice sapıtıo filan falan__ama bu kadar mahvedici,bu kadar etki altnda bırakan,böle ne bilim annatılmazz garip bi duygu seline kapılmanızı sağlayan bi film işte..soundtrack zaten ağzınıza sıcıp bırakıo yane..zira filmin sonunda ağlasam mı gülsemmi naapsam bilemedim,nitekim ağladım sonunda..

jared leto abim de ayrıca incelenmesi gereken bi mewzu zaten:)ama rolünü bu kadar mı ii yapar,bu kadar mı uygun olur..bi insanın yüz hatları filan bu kadarmı manyak olur ayrıca.
 
uyusturucu bağımlılığından cok daha derin şeyleri annatan bi film..
son sahnelerde marion ın "gelicekmisin,lütfen gel,bugun gel" demesi,harrynin asla gelemicek olmasına rağmen "bekle beni,mutlaka geleceğim diyip"elinde ahize,hapisane duvarında caresizce yere cokup ağlaması,marion ın oğlanın hic gelmiceğini bilmesine rağmen ağlaya ağlaya "bekliyorum"demesi........en cok koyan sahnedir bana..
mutlaka izlenmeli..yada belkide izlenmemeli,bilemiyorum..yok böyle bi film,böyle çarpıcı bi anlatım,böle bi soundtrack......ikinci kes izlemeye cesaret edebilcekmiyim,bilmiyorum..
film bittiğinde,o mukemmel soundtrack fonda çalarken,cıkan yazılara,aklımda o son sahneler cıkmazken,bo$ ve donuk göslerle bakakaldım bi süre..daha sonra hüngürt zangırt..etkisinden cıkılamaz bi film.
 
filmin müziklerinden en çok"party"i seviyodum,hatta direk tek şarkı olarak kaydetmiştim cdye...bozuldu....kazaa da falanda bulamıyorum...olan biri bana msnden yollarmı acaba? :oops:
 
bir yerinde kağıttan uçak yapıp atıyorlardı binanın üst katlarından asağıya.önce bir yükseliş we sonra düşüşü anlatmanın güzel bir yoluydu bence.ki birçok uyusturucuda da böyledir, bilirsiniz belki..:)ayrıca hayatta böyledir genelde..
ve filmde insanlar tarafından begenilme arzusu, insanın kendini anlatma istegi ortaya cıkıyor bazı yerlerde (yaşlı kadın sahneleri mesela).
bilmiyorum dikkat ettiniz mi ama yaşlı kadına hiç konuşma fırsatı bile verilmior biçok yerde.örnegin filmin başlarındaki yarışma programından telefonla arayan adam: konusup tebrik edip bitiriyor kadının soru sormasına izin vermiyor.filmin ortalarına doğru kadın tam oğlu eve geldi diye sevinirken oğlu 3-5 dk sonra çıkıp gidiyor.ve aldığı ilaçların etkisini anlatamak istediği zamanda doktorlar onu hiç dinlemiorlar.yalnızlıgın insan üzerınde olabilicek etkisini de iyi göstermiş film bence..ve oldukça da ağır.
 
ya ben bu filmi hiçbi yerde bulamıyorum kimse bilmiyo hangi vcdciye sorsam aval aval suratıma bakıyo izmirde bu filmi bulabileceğim bi yer sölesin birileri nolurrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!
 
Geri
Üst