Requiem For A Dream / Bir Rüyaya Ağıt

izledikten sonra aronofsky'nin oksijen yakabileceğine ihtimal vermekte zorlandığım film.çok zor...bitirmek gerçekten de kolay değil.oyuncuların üstün performansı göz doldurucu.yeniden izlemeye hala yanaşamıyorum.
mutlaka izlenmesi gereken alanında baş yapıt bir film.
 
izledigim filimler arasından ilk 5'e gırecek bır film 4 insanın hayatının nasıl mahvoldugunu anlatan bır fılm,soundtracki hakkındadada bıse solemeye gerek yok fılmi izlemeden de izlmiş kadara oluyorsunuz mutlaka dınleyın.
 
bazılar için "aklınızı başınıza toplayın!" diyen bir eser bu.her şeyin mükemmel ilerdiğini zannederken nasıl tepe taklak olunabileceğini anlatıyor.bir anda yıkılan hayatlar."sen sağ biz selamet" durumu.
soundtrack'i de gayet güzel filmin,iki cd'den oluşuyor,imkanınız varsa edinin derim.farklı tarzların en iyi örneklerinin bir araya geldiği bir soundtrack albümü.
sevgiler...
 
Ellen Burstyn'in oyunculukta tavana vurduğu, helal olsun dedirten film. Bu kadın bu rolle oscar almadıysa o sene en iyi kadın oyuncuyu alan (Julia Roberts) nasıl bir iş çıkardı çok merak ediyorum.
 
Yukarıda bi arkadaşın belirttiği gibi..Tekrar tekrar izlenmesi zor bi film.Bunalıma sokuyo insanı...Yine de herşeyiyle mükemmel...Böyle yapımlar zor bulunuyo..izleyin
 
ya kesinlikle katılıorum,bu film gibi 1 şaheseri sen hem vizyona koyma hemde gel Julıa Roberts'ı en ii kadın oyuncu seç..acaip kızıorummm.. :evil: :evil: genede bu filmi izleipte seven hatta benim gibi tapan gençlik varya işte budur derimm.. :tap:
 
dün bir film izledik çok kötü olduk neredeyse kusacaktık, çok kötü olduk, çok etkiledi dendiğinde hadi be canım ifadesi ile bu kusma noktasına gelen arkadaşlarla izlemeye başladığım filmde kusma noktasına gelmedim ama kudurma noktasında bulunduğumdan mıdır nedir filmin sonunu iple çekmiştim.

Ben zaten artık öğrendim film nasıl izlenir, hangi durumlarda odaklanamazsınız filme gibi :twisted:

O yüzden en güzeli filmleri tek izlemek veya sinemada izlemek

bu filmi tek izleyeceğim tekrar...
ama bence konusu gayet güzel işlenmiş bir film
 
gecenlerde butun soundtracktini indirdim. o gun bugundur ne zaman calmaya baslasa sanki filmi tekrar izliyomusum gibi geliyo. her seferinde sanki bunalima surukluyo.
 
izleyeni yerden yere vurmaktan çekinmeyen,daha en başından 'sana bu filmde yalnızca gerçeği vaadediyorum,sadece gerçek!' der gibi bir hali olan,hayatın sevimli hiçbir yönünü görmenizin mümkün olmadığı,hayal kırıklıkları,hüzün,yalnızlık dolu olan,müzikleri tek kelimeyle mükemmel olan,bir daha o müziği nerde duysanız dengenizin sarsılacağı,bittiğinde yerinizden bir süre kalkamayacağınız,kalktığınızda ise tek ihtiyacınız biraz oksijen olacağı,bu kadar sözle bile anlatamayacağım,izlediğim en güzel film,başyapıt nitelemesini hakedecek bir eser...
 
SoSHePHy demiş ki:
o çocuğun kolunun son hali gözümün önüne geldikçe içim fena oluyo. üst üste tekrar tekrar izlenmesi iyi olmayabilir.
en başta söylediğim gibi,bazılarına "aklınızı başınıza toplayın!" mesajını veren sahnelerden biridir o.sıklıkla izlenmemesi kesinlikle tavsiye edilir.kimyanızın kısa süreler içinde değişmesi yaşantınızı etkileyebilir.
sevgiler...
 
ya bu filmi izlediğim zaman yaklaşık 15-20 dakika kanapeden kalkamadığım kendime geldiğim zaman da bu ne ya dedirten bir film

o vücuda bağlanan kamera ile olan sahneler ve dekafayı bulduklarında göz bebeklerinin büyümesi falan baya güzel di


buzdolablarının insanlara saldırması :twisted:
 
gayet normal..efektler çok iyiydi...konu sıradandı..ama çarpıcıydı....çocuğun kolu...annesi...zenci çocuğa yapılan ırkçı muamele....şırınga...evet en önemlisi..şırınga görünce aklıma bu film geliyor...bi de sonunda cenin şeklinde büzülmeleri....çarptı..ama hayat gayet normal...aslında amormal....kafayı kullanmak lazım...bunaluma girmek istediğini bilmesen bile hatta istemediğini düşünsen bile...hani denir ya ben niye böyle oldum....kendinle iyi anlaşamıyorsan...kafanda bazı şeylerin hallolabileceğine inanmıyorsan...evet bunalımdır...
 
bence fazlasıyla abartılan bir film,kurguda farklı numaralar denemiş yönetmen ama 1 değil 5 değil filmin başından sonuna kadar kim hap içse,önce ele düşen bir hap,sonra onun ağıza atılışı sonra büyüyen bir göz bebeği ve en sonunda bir rahatlama görmek beni çok sıktı
hikayenin de o kadar inanılmaz bir yönü olduğuna inanmıyorum aksine sıradan diyorum
 
Valla bu filmde uyuşturucuyu ve diğer uyuşturucu maddeleri cidden insanın midesini kaldıracak şekilde anlatmışlar ama güzel film soundtrackları da çok iyi, eğer daha eğlenceli ama hemen hemen aynı temalar üzerinde bir film arıyorsanız "trainspotting" derim. Ki çoğu kişi izlemiştir.
 
Geri
Üst