Floyd rose ve sabit köprünün avantajları/dezavantajları

Floyd rose lada alan alıyo sustaini abicim bak steve vai ye falan hikaye ya sabit köprü tak bi fernandes sustainer kit floyd rose lu gitara al sana sustain bir avantajı sustain olmasıydı zaten onuda hallediyolar alet edevatla falan
 
Mastitis demiş ki:
Floyd rose lada alan alıyo sustaini abicim bak steve vai ye falan hikaye ya sabit köprü tak bi fernandes sustainer kit floyd rose lu gitara al sana sustain bir avantajı sustain olmasıydı zaten onuda hallediyolar alet edevatla falan

floyd rose da sustain alınmaz die bişi yok zaten.sadece sabit koprulu gitarlara gore daha az sustaini.ayrıca tek dez avantajı sustain azalması olsa emin ol insanlar sabit koprulu gitar yerine sustainer kit alırdı :D
tel koptumu iki saat de takman,üst teli re ye almaya kalkınca iki saat arkadan yay ayarı istemesi,bend yaparken diğer tellerde ses kayması gibi bi sürü baska dez avantajı var.
 
Ama kaliteli floyd rose lardaki o metal blok ki malzemesine göre degişir.Gövdeye saglam baglanırsa çokda kötü olmuyor sustain.Yekpare neck-thru aletlerde floyd olsada çok ii sustain alabiliriz.Yani iş gene malzemem kalitesine geliyorr.
 
Ferrari mi Mustang'mi, Fender'mi Ibanez,mi, Kakaolu'mu Vanilyalı'mı, 0.9 tel mi 0.10 tel mi,Akustik Gitar mı Klasik Gitar mı, Floyd Rose mu Sabit Köprü mü........!
 
Belli ki arkadaş yeni ve gitar alacak, hangisi nedir diye öğrenmek için ikisini karşılaştırmalı anket açmış ne var bu kadar yüklenecek? :)
 
Whiskas demiş ki:
Belli ki arkadaş yeni ve gitar alacak, hangisi nedir diye öğrenmek için ikisini karşılaştırmalı anket açmış ne var bu kadar yüklenecek? :)

Öğrensin öğrenmesinede bunu öğrenirken 100tane aynı konuya bitane daha eklemesin.Arama kısmına girsin bi floyd rose yazsın bide sabit köprü yazsın zaten 100lerce mesaj bulup ikisininde ne işlevi olduğunu öğrenicek.

Yoksa yakında Turkrock forumlarına kimse girmeyecek sağda solda açılan yeni yetme sitelerle aynı duruma düşecek.
 
Bilmemek değil öğrenmemek ayıp. Sadece bunu uygun bir dille anlatabilmek önemli ;) Zaten imzanda da konuyla ilgili bir mesaj varmış. Öyle işte..
 
single locking ve non recessed(van halen in gitarlarındaki gibi.bole arkası oyuk olmuyo gitarın sadece dive için kullanılıyo)olan bi gitar alırsın olur.yani tel takman cok kolaylasır.sb dreams in gitarlarının kelly ve rr taklidi modellerinde bu tremololardan var.
 
abi tabiki sabit köprü...konserde falan sabit kopru cok ıdeal floyd da akord yapman yarım saatını alır tel koparsa ayvayı yedın falan cok ugrastırır...
 
Floyd öcü filan değil korkutmayalım insanları :)

Böyle yarım saatte sürmüyor akort etmek. Tüm takımı değiştirp akortu oturtmak en fazla yarım saati alıyor. Hatta bunu ne sıklıkla yaptığınıza bağlı olarak kazandığınız tecrübe puanları ile daha hızlı takmanız mümkün. Aynı zamanda mana'nız da hızlı dolar ve Hp'niz artar. (çok fazla rpg oynamaya başladım :LOL: )

Floydumu seviyorum. Gitarımla çeşitli maymunluklar yapıp "aboow nasıl çıkardı la o sesi" - "ana at kişnedi!" - "eşşek osurdu" gibi şeyler denmesi hoşuma gidiyo :D Tabiki 2. bir gitar alsam sabit köprülü alırım. Her ikiside ciddi düşünen adamlarda olması lazım.
 
Ben Floyd Rose'un bir özelliğini pek sevmiyorum.Hani Mesela Martyt Friedman sololarının bazılarında olur, 4.telden bend yaparken 5.telden bir notaya basılır.Aynı şeyi floydlu bir gitarla yapmaya kalktığımızda 4.telde bendi yaparken gitarın akortu düşüyor ve 5.teldeki bastığımız nota yanlış ses veriyor.
 
bence tonepros köprüsü olcak aletin,string thru body,locking tuners ve grafit bi eşik.7 telli olsa bi de tadından yenmez.
açıkçası piyasada istediğim gibi bir gitar bulamadığım için böyle basit bşi yaptırmak istiyorum dur bakalım.
 
vintage tremolo köprülerde tel değiştirme, akord etme gibi işlemler floyd rose daki gibi uğraş isteren birşeymi ? yoksa sabit köprüler gibi kolay değiştirebilirmiyiz..
 
Geri
Üst