Amfi Ve Elektrik Sorunu Yardım

Başka başlıklarda araştırdım konuyu fakat istediğim bilgiye ulaşamadım.hemen konuya geçeyim.
Bugün elime peavey studio pro 112 transtube amfi geçti.7 8 yıldır yatıyormuş amfi geldiğinde aşırı toz içindeydi.Giitarı taktım ses hiç yoktu aşırı derece cızırtı(ya da kışırtıda diyebilirim.)vardı.Gittim temizlettim bir kaç saat önce gelip denedim clean ton gayet güzel geliyor.(fakat hala potlarda oynadığımda cızırdamalar var.) Sonra gain yani distortion kanalına geçtim fakat distortiona dair ses yok ses hala clean.Ama distortion yok ortada.Sorun ne olabilir ? Eğer çok aşırı bir sorun varsa astarı yüzünden pahalıya gelmesin diye iade etmeye çalışacağım.Yoksa yaptırmaya çalışacağım.Temsili olarak amfinin fotoğrafını da koyuyorum.
peavey.jpg

Şimdiden ilginiz için teşekkürler.
Ozan.
 
Son düzenleme:
Bence potlara (içten tabi) WD40 sıkıp tekrar denemek. Potanslarda toz birikmiştir. WD40 da çıkarmazsa potansiyometrenin değişmesi gerekebilir. Eli titiz bir elektronikçi çok uygun bir rakama değiştirebilir. Tabi bulunulan şehir de önemli. Sanki ikamet Erzurum'du diye hatırladığım için söyledim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Evet yaz okulu için mecbur agustosa kadar buradayım.Bugün wd40 mı sıktılar bilmiyorum.içini açıp sıktık hatta potanslarada sıktıklarını belirttiler.Dediğim gibi cızırdama eskiye nazaran az da olsa hala var .tabi dip gürültüsüde.Ama gainde neden clean ses geliyor onu anlamadım .
 
Bence WD40 bu iş için en uygun malzeme değil. Kontakt spreyi ile temizle(t)mek lazım. Sonrasında kullanıldıkça da cızırtılar azalır muhtemelen.

Distortion'ın neden yeterli olmadığı konusunda ise hiç bir fikrim yok.
 
Hep aksi söylenir ama ne kontakt spreyin ne de başka bir malzemenein potanslardaki cızırtı meselesini çözdüğünü ben hiç görmedim. Onun dışında amfi bence gerçekten güzel, 2 yıl kullandım. Uğraşıp adam etmeye değer. Zaten clean tonda iyi çaışıyorsa ve drive katı ses vermiyorsa, çok büyük bir tamir masrafı olmasa gerek. Belki yalnızca switch arızalanmış olabilir, veya clean kanalın volume ya da gain potunu kapalı tutmuş olabilirsin (???)
 
Bende amfiyi araştırdım beğendim ama bu sorunların olacağını tanhim etmedim.( aslında 7 8 yıldır amfi kullanılmadı dediğinde anlamalıydım).volüme potlarını kapalı unutmadım.gain kanalına geciyorum.trash yada gaindeyden dediğin gibi distortion hic yok.post gaini açıyorum açtıkça dip gürültüsünden başka birşey olmuyo.
 
ve amfiyi açtığım anda herşey kapalı olsada hafif bir dip gürültüsü var.Daha önce bu problemler karşılaşmadğımdan ne yapsam bilemedim
 
Geç cevap için kusura bakmayın, şu sıralar aşırı yoğunum. Amfinin durumu düzeldi mi? Sorun gain potansındaymış gibi duruyor. Arkadaşlar yapılabilecek ilk müdaheleden bahsetmiş zaten, lakin sorun çözülmedi ise başka ihtimalleri göz önüne alalım.
 
Podlarin oksitlenmis temizlettirebilirsin. Drive kanalinin gain podu bozulmus olabilir ornegin 0dadir ama cevirsende bozuktur gain artmiyordur. Aklima gelen ilk ihtimal bu. Bence tamire ver fiyat cikarsinlar pod falansa cok tutmaz.
 
Merhabalar arkadaşlar ,mesajlarını biraz önce gördüm ve en son yazdığımdan sonra amfiyi hiç denememiştim.Biraz önce gidip tekrar denedim gariptir ki amfinin drive katı(gain) calıştı.Nasıl oldu anlamadım ve drive katında pre gain potansıyla oynadıgımda tekrar drive katı clean tona döndü.Pre gain potansında diğerlerine nazaran aşırı derece cızırdama oluyor oynandığında ve pre gain katında oynama yaptığımda gain gelip gidiyor.Bazen çok parlak bir ses oluyor bazen biraz daha koyu bir ton.Sanırım pre gain potansıyla alakalı,konuya hakim arkadaşlar daha iyi bilir tabiki.
 
Ondan büyük ihtimal o potansı değiştirirsen düzelir diye tahmin ediyorum. Uygun fiyata yaparlar hangi şehirdesin bilmiyorum gerçi ama vardır yapabilecek birileri. Hatta potanslarıda temizlettir götürmüşken. Diğer potanslarıda dene belki onlarda da aynı sıkıntı varsa onlarıda değiştirtirsin.
 
Peki post gaini açtığımda yani drive katının sesini açtığımda aşırı derece dip gürültü olmasınında sebebi potans mıdır?
 
Geri
Üst