Köstebek / The Departed

G

Guest

Scorsese'nin son filmi başrollerinde Jack Nicholson, Leonardo Dicaprio
Mat Damon, Mark W., Martin Sheen gibi genç aktörleri ve usta oyuncuları buluşturan bir yapım. Film hakkındaki yorumum şu çok iyi bir scorsese filmi sanırım bu yeterli olmuştur çok kaliteli bir film olduğunu belirtmeye. Ama biraz daha derine inersek filmin 2002 yapımı internal affairs(kore sanırım) adlı filmin yeniden çevrimi olduğunu görüoruz ve de zaten iilk filmi yıllar önce izlemiş hardcore sinemaseverler için bir dejavu niteliğini taşıyor ama sinemada dejavu ilk defa orjinaline bu kadar yakın zevk verdi benim için.Kesinlikle izlenilmesi gereken başarılı bir yapım ama önce atasını izlemek daha ii olur bence.

Not:Keşke Dicaprio yerine Tony Leung olsaydı dedim birçok sahnede.
 
Orjinali çok güzeldi, bu daha da güzel olmuştur Scorsese faktörüyle. Bu yıl en çok merak ettiğim film buydu. İzlemek için sabırsızlanıyorum.
 
film güzeldi ama sonu hayal kırıklığına uğrattı çok daha iyi bir finalle bitebilirdi bu güzel film
bi de akılda soru işaretleri bırakan yerler oldu vurkaç yapmışlar gibi olmuş bazı şeylerde
bi konu hakkında bahsedip ne olduğunu belli etmemek gibi
 
gerçekten çok güzel bir filmdi, aksiyon doruklardaydı, zamanın nasıl geçtiğini anlayamadan bir de baktım, sinemadan çıkmışım öyle yürüyorum...
Leonardo Di Caprio enfesti, zaten ne zamanki Martin Scorsese ile çalışmaya başladı (bkz. New York Çeteleri ve Aviator) o eski Titanic görünümünden çıkıp, profesyonel bir oyuncu kimliğine büründü.
Matt Damon'u pek beğenmedim açıkçası, filmin yapım aşamasında da aslında yerine Brad Pitt düşünülüyormuş; ama sonradan Bay Pitt yapımcılıkta karar kılmış. Keşke rolün hakkından daha ustalıkla geleceğini düşündüğüm Brad Pitt oynasaydı...
Film bu yılın Oscar adayları arasına rahatlıkla girebilecek gibi gözüküyor. Otoriteler en iyi film ve en iyi erkek oyuncu (Leonardo DiCaprio) dalında adaylıkların kolay; fakat ödüllerin zor geleceğini düşünüyor.
Göreceğiz bakalım
 
Bu filmde Jack Nicholson faktörü var.Adam oynamıyor resmen yaşıyor rolünü.Leonardo Di Caprio bu filmle muhallebi çocuğu imajından sıyrılmış diyebilirim.Filmin konusu ve olayların örgüsü çok iyi işlenmiş mutlaka gidin izleyin derim
 
Scorsese den beklediğim tarzda bi film geldi en soununda. Filmin kadrosu oldukça başarlı seçilmiş bence matt damon'ı fazla sevmem gerçi ama yine de iyi oyuncudur ve di caprio da sanırım sadece sıfattan kazanmadığını (catch me if you can'den sonra) oyunculuğunun nası olduğunu bi kez daha gösterdi.
 
beklenmedik anlarda beklenmedik ölümler ve harika bir son! uzun zamandır hiç bukadar kara bir son görmemiştim gerçekten scorsese klişe adına hiçbirşey bırakmamış.
 
Oyunculuk açısından olağanüstüydü hele ki jack Nicholson'a hayran kaldım. Fakat scorsese den beklenmeyecek şekilde tırt bitmiş film biçok soru işareti kalıyo insanın kafasında.
 
hasanayvenli demiş ki:
film güzeldi ama sonu hayal kırıklığına uğrattı çok daha iyi bir finalle bitebilirdi bu güzel film
bi de akılda soru işaretleri bırakan yerler oldu vurkaç yapmışlar gibi olmuş bazı şeylerde
bi konu hakkında bahsedip ne olduğunu belli etmemek gibi
sözlerimi geri alıyorum filmin sonuyla alakalı olanları =)
gerçekten çok güzel filmdi bu akşam tekrar izleyince bi daha farkettim
 
her ne kadar bu fılm abartıldı oscarlık değildı car curt muhabbetlerı yapıldıysa da gayet hos fılm cıkarmıs scorsese :LOL: tekrar tekrar ızlemek hıcte zaman kaybı olmasa gerek jack nıcholson un oyunculuğu ıse tartısılmaz bıle bu fılmde leonardo dı caprıo ıse o baby face lıkten cıkmıstır artık kanımca.ne dıyım ızlemeyen ler ızlemelı
:LOL:
 
Geri
Üst