iyi bi gitar metodu kitabı??

arkadaslar, ben gitarda daha yeniyim... 1 yıldan biraz fazla oldu.... ama adam gbi bi eğitim de alamadim.... şu 10-15 kisinin katılıp da kumsalda calınacak bikac parcanın ogretildigi.. -aslında hocanın da bu ritimlerden baska bişe bildiği solenemez- kurslardan birine bir aylıgına gittim... orda kaptgim bikac bişe we sagdan soldan, internetten ogrendgm şeylerle kendimi geliştrmeye calışıorum..... ders almaya zamanım pek yok -hoş buralarda ders werebilecek, gitar bilen de 1, bilemedin 2 kişi wardır-.... we internetten indirme şarkı akorlarından, gitar proda , cogu sallama yazılmış parcaları calmaktan da bıktım... artık bi parcayı dinleyip, kendim oturup tamamını cıkarmak, gercek notalarını bulabilmek istiyorum, bi ritim duydugumda direk dogaclama sololar atmak istiorum, gamları yiyip yutmak istiorum, nota bilgisi istiorum..... bunları ii bi şekilde ogrenmemi saglayacak bildigniz, adamm gbi bi, profesyonel mAnada, gitar metodu ogreten bi kitap mitap bilio msunuz??? walla yardımcı olursanız sevinirim.... - o kitabı da nerden bulabilecegmi solerseniz cok super olur-.....şimdiden ''''''cooook sagoluuuuuuun!!!!''''''' -ha bu arada gitardan kastım elektro gtar....-
 
Öncelikle Forum Kurallarını bir oku, daha sonra Acemiye Müzik Grameri başlığındaki yazıları oku, birçok kitaptan faydalıdır.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
forum kurallarından kastın ne? türkce yazılışla ilgili olanlar mı, başka bişey mi? yani oysa, tamam, uyardığın için sağol, okumamıştım... ben de o şekil yazmanin iyi olmadiğini düşünüyorum ama kimse dikkat etmediği için, ve kolay olduğu için o şekil yazdım.. bir amacım yoktu yani, pardon..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
he, bu arada ben Acemiye Müzik Grameri başlığındaki verilenlerin çoğunu biliyorum zaten.... daha kapsamlı, profesyonel anlamda bi kaynak sormuştum....
 
Troy Stetina'nın "Speed Mechanics" ya da John Petrucci'nin "Rock Discipline" kitaplarından faydalanabilirsin.

Frank Gambale'nin de görsel videoları tavsiye edilir. Eğer kitapçılarda yok ise internetten sipariş verebilirsin.

Bu arada Youtube'ta "Guitar Lessons" diye araştırma yaparsan epey bir malzeme ile karşılaşırsın.
Kolay gelsin...
 
Paul Gilbert'ın ve John Petrucci'nin gitar eğitim videoları da işine baya yarayabilir.Teknikleri sıfırdan yavaş yavaş gösteriyorlar fena değil.Görsel olarak da güzeldirler.
 
Geri
Üst