Joyo American Sound, Red Box Ve Pedal Ara Kablo

Öncelikle şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim. Artık prosesörün iğrençliğinden bıktığım için analog sistemime geçme kararı aldım. Bunun için bir adet Joyo JF 14 preamp aldım.Ürünü kullandığım bütün mekanlarda çok başarılı bir clean sound elde ettim.Fakat Drive tonlarda ne yazık ki sinek vızıltısı gibi bir ses çıkıyor.Bunun için neler yapabilirim ?

Di-box kullanmadığım için olabilir mi ? Ürün Tech 21'in Blonde serili Fender amp clone preamp pedalının klonu
icon_smile.gif
. V1 lerde kabin sim olduğu söyleniyor ama yeterli değil. Red Box Classic alıp bu sorunları çözebileceğimi düşünüyorum sizce doğrumu düşünüyorum önerileriniz nelerdir.

Bir diğer yardım istediğim konu pedallarıma ara kablo yapmak istiyorum bunun için kablo ve jack teminini nereden sağlayabilirim.
 
Kabinsiz/amfisiz kullanıyorsan, doğru düşünüyorsun :) Ayrıca Gt-2'ler için de kendi içinde kabin simulasyonu var denir ama kesinlikle yeterli değil bana göre de, güzel kesmiyor üst frekansları en azından. Kablo konusunda bir şey diyemeyeceğim ama bir kabin simulatörlü di-box güzel olur gerçekten.
 
Bütçe kısıtlıysa Ms Di-box da iş görüyor. O da Red Box klonu. Şöyle bir video çekmiştim. Amfi, mikrofon vs. yok bu kayıtta da. Joyo yerine de Ms'in Gt-2 klonu var. Youtube'da açarsanız hangi saniyede ne başlıyor yazıyor, saygılar :)

 
Genellikle eq bazında tonundan şikayetçi olanlar kullanıyor. Tonu çok kapalı olanlar için güzel sonuç veriyor, canlandırıyor. Olmasa da olur bir pedal kesinlikle ama bas ve tiz frekansları biraz daha canlandırıyor ama mid bölgesi zayıflıyor o zaman da. O yüzden Midleri preamp/amfi/drive pedalı her neyse orada varsa bol tutmak lazım.

Biraz kompresyon yapıyor sanırım bu bas ve tiz bölgesine, yani eq'sunu seçebildiğimiz bir kompresör gibi bana göre. Ancak şunu tekrar söyleyeyim ki, ihtiyacı hissedilmiyorsa kullanılmasa da olur, daha bile iyi olabilir hatta, bugünlerde böyle düşünüyorum :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
:) Merak ettim sadece yardımlarınız için teşekkür ederim sadece preamp ile girdiğimde öyle bir drive alıyorum ki ben resmen sinek vızıltısı MT-2 bile denedim :)
 
Geri
Üst