Carvin Custom Shop Gitarlar Hakkında Yardım

Artizlerden bahsediyorsan o iş paraya bakar, fazla veren marka alır adamı reklamını yapar. Standart kullanıcı da dersen Carvin Custom shop çatır çatır üretip satıyor.

Ya tabii ki iyi gitar ama topiği açan arkadaş anladığım kadarıyla hiç denememiş kendisine uygun bir gitar olduğu hakkında bir fikri bile yok. Yani GAS'a gelip de aslında işini görecek bir sürü iyi gitar yerine boşu boşuna maliyeti artmasın diye yazdım. Ha denemiş olsa emin olsa o başka.
 
Bir adet Carvin DC200, bir adet de Carvin DC400 gitarım var. DC400'de piezo sistemi, dc200'de aktif kontrol sistemi mevcut. Her iki gitar da kullanım rahatlığı açısından birbirlerine çok yakın olsa da tonları çok farklı. Fiyat/performans açısından rakiplerinin çok ilerisinde olduğunu düşünüyorum. Türkiye'de ikinci elde sıkıntılı olsa da ben bu gitarlara şans verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ayrıntılı olarak sormak istediğiniz bir şeyler olursa bana sorabilirsiniz.
 
Geçen denk geldi jason becker'ın maun klavye mavi carvininden gördüm sahıbınden.comda.1600du sanırım fıyatı.ben dc serisinden bir carvin denemıstım kesınlıkle alınır hele kı bu fıyatlardaysa.
 
@diabolique abi çok geç gördüm beni alıntıladığını kusura bakma :( Zamanında 89' DC200 (Pointy Headstock) kullanmış biri olarak sadece çalım ve özellik kısmında yorumda bulunacağım. Öncelikle sapı bir Ibanez kadar kesinlikle ince değildir, hatta rounded diye diye tabi edebilirim, daha ziyade Gibson tarzı. Abanoz klavye, 24 perde, maun gövdeydi. Çok ağırdı, sustain muhabbettine önem veriyorsanız tam sizin kaleminiz diyebilirim. Elektronikleri ayrı bir dünyadır, manyetikleri istediğin kombinasyonla istediğin oranda ayarlayabiliyordun mesela üzerindeki bir knob sayesinde (örneğin %40 sap - %60 köptü manyetiği gibi). Bu inanılmaz bir eq kontrolü demek. Üzerine sadece bas ve tizi kontrol eden iki tane daha knob koyun, ki onlar da Fenderlerdeki 0-10 mantığıyla değil daha çok 0-20 mantığıyla çalışmakta idi. Üzerine 3 tane de mini switch vardı içerisindeki aktif devreyi kontrol etmeye yarayan, neyi kontrol ettiklerini dahi hatırlamıyorum şu an. Velhasıl, ton olarak Soloistler dahil çok daha varyasyonlu bir gitardır, ama sap profilinden ötürü denenerek alınmasını tavsiye ederim.
 
Şöyle güzelinden bir Carvin Bolt istiyorum :cry:
boltt-thy-bl-404-knw-118468_gallery.jpg
 
Selam dostum . Bende dc 127 t modelini kullaniyorum 2009 dan beri. Ta gitari ilk denememde gitara aşık oldum diyebilirim. Benimkisi kuş gözü akça ağaç , cift humbucker ama bunlar single a donebiliyor bagimsiz olarak ve sonuc olarak pop,jazz,rock,metal yani ne.calmak istiyosan onu calabiliyosun .cok genis bi ton yelpazesine sahip .malzeme ve işçilige zaten soylenecek laf yok . Bir muzik marketteki abinin bi lafi geldi aklima benimkini biraz calinca . "Gitar var gitarcik var ,iste bu alet gitar olandan bu ömurluk bir alet " demisti. Izmir deysen denemek istersen beklerim en azindan merakin giderilir biraz dostum .
 
Geri
Üst