Boost Pedalları hakkında

sd1 + ds1 kullanan var mı? bu konuda paylaşımlarınızı alabilirmiyim..

örnek ayarlar ve hangisi önce hangisi sonra bağlanıyor deneyimleriniz neler?
 
Bu gün Kıvılcımda Metalzone a booster olarak BB2, BD2 ve SD1 denemek istediğimi söyledim.Adam sadece BB2 nin booster olabileceğini söyledi. :) Neyse BluesBreaker'ı denedim fakat pek beğenmedim.BB2 yi Booster olarak açtığımda Metalzone'un kendi sesinden daha kötü, patlak bir ton çıktı.Normal mi? Booster iken ekolayzırı ayarlamıyor bir de BB2 nin sanırım. :?
 
sd1 boss un booster olmak için en uygun pedalı.. belki bd2 biraz sert kaçabilir o ayrı. bu tüneldekilerin pek bi şey bilmediği fikri iyice yerleşmeye başladı bende..
 
Oramiral demiş ki:
sd1 + ds1 kullanan var mı? bu konuda paylaşımlarınızı alabilirmiyim..

örnek ayarlar ve hangisi önce hangisi sonra bağlanıyor deneyimleriniz neler?

sd-1 i od-3 ve ds-1 e booster olarak kullanıyorum sonuç mükemmel tadından yenmiyo herkeze tavsiye edebileceğim bi 3 lü
 
Ben de sd-1,od -3 ts9(el yapımı), ve ts808 kullandım.Bence içlerinde en iyi iş çıkaran ts 808 özellikle carvin legacy ile.
El yapımı ts9'u ts808'i boostlamak için kullandığımda da yine güzel sonuçlar aldım.
Sd-1 ile od-3'ü karşılaştıracak olursam od-3 boost için kullanılırken daha az dip gürültüsü yapıyo.Yani kısacası uygun fiyatlı bişey arıyosan od-3,ama paraya kıyarım diyorsan ts808'i tavsiye ederim...
 
hipertansiyon demiş ki:
01 demiş ki:
Stüdyoda MArshall JTM45 ile birlikte kullanıyorum,Dod YJM yi.Çok sert bir pedal değil.Bir Overdrive kadarda sıcak değil açıkçası.Bir yerden sonra volume pedalı gibi çalışıyor sanki :)

Ama şunu kesin söyleyebilirim,çok tiz ses veren bir pedal.Sırf bu yüzdende birtanede Danelectro Fishclip 7 band eq kullanıyorum.Ama yinede belirli ayarlarla bu pedaldan en iyi şekilde verim almaya çalışıyorum.Kesinlikle iyi pedal.Güçlü bir pedal.

Booster'ı send-return'den mi kullanıyorsun ?

Hayır,

Direkt amfiye giriyorum.
 
Bukadar ts-9 dan bahsetmişken bende bir soru sormak istiyorum.
Eğer ts-9 u telecaster la 100 wattlık behringer combo anfiye(tüplü değil tabiki :)) bağlasam sonuç ne olur? Blues çalıyorum amacım hafif drive lı çatlak ve gitarımın karakterinin kaybolmayacağı bir sound almak. Ts-9 hakkında yorumlar çok okudum genellikle iyi şeyler ama siz ne düşünürsünüz. Lambalı olmayan bir anfiyle nasıl olur?
 
basit kural var anfiye en yakın pedal en fazla rengini veren olur. seversen başa sevmezsen sona koyarsın booster ı. ama mt2 yi belliki ana karakter pedal olarak düşünüyorsun. boosterı mt2 sonrasına koyman kontrolü zor ses yaratacaktır. özellikle konu sd1 yada screamer gibi bir overdrive pedalını sert sesler için kullanmaksa en başta olmasında fayda var ve drive ı kısabildiğin kadar kısarak. eq gibi bir cihazı boost için kullanacaksan ama anfiye yakın koyman daha etkili olur.
 
Boost ederken, pedallardaki level, drive oranını nasıl alıyorsunuz? Bu da baya ince bir ayar.
Birde bu kadar booster :) varmış forumda, hiç mi dip gürültünüz olmuyor sizlerin ?
 
amfiyi drive kanalda(drive çok kısık) kullanıyorum,sd1 sağlam iş görüyo boost için..tabi comp baya işe yarıyor..clean ton içinde gitarın sesi kısıyorum,tonlar biraz yapay olsada eldeki imkanlarla en iyisi olduğunu düşünüyorum..
 
MXR doubleshot distortion kullanıyorum booster olarak bu pedalla birlikte hangi pedalı kullanmalıyım ? tiz karakteri ön planda olan bir pedal, treble ve bass ı eşit seviyede tutmak için çok ince ayar yapıyorum , dod yjm'in tiz karakterli olduğunu söylemişsiniz bunu booster olarak kafadan eledim bu sebeple, bi tavsiye bekliyorum saygılar...
 
Geri
Üst