Pedal Dizilişi Acil Yardım Lütfen

gogostar demiş ki:
shakti demiş ki:
Pre-amp'ın işi önkuvvetlendirme yani sinyalin karakterini bozmadan kuvvetlendirme yapmaktır.

...

Ön kuvvetlendirme doğru ancak preamp sesin karakterini değiştirir... Hatta sesin karakterini preamp ile belirleriz... Onlarca çeşit preampın olayı da bu değil midir?
Özellikle üzerinde ton kontrol potu olan breamplar tabiki sesin karakterini değiştirir. Ton kontrolun dışında sesin karakteri değişmesinin birinci nedeni preamp'ın çıkış empedansının gitara göre daha düşük olmasıdır, ikinci nedeni gitar manyetiğinden çıkan sinyalin preamp'ın giriş katının genelde fet veya mosfet girişli devresinden geçtiği için sinyalin karakterini çok daha orjinal olarak yükseltmesinden kaynaklanır buda daha parlak ve güzel bir gitar tonu anlamına gelebilir. ama bazı preamplar flat responce verir yani giriş ve çıkış sinyal karakteri aynıdır sadece boost görevi görür. Ayrıca standart bağlantı kesinlikle gitar çıkışına bağlanma şeklidir. Onlarca preamp sadece onlarca markanın preamp'ı anlamına gelir, örneğin boss'un preamp'ı tek modeldir ve kendi sitesinde bağlantı şemasında dediğim gibi gitar çıkışına bağlanmıştır. Preamp, od veya dist. gibi yüksek gainli pedalların çıkışına bağlanmaz ama bazen chorus, wah, langer gibi filtre veya modulasyon pedalların çıkışına bağlanabilir ama prensip olarak gitar çıkışına bağlanmalıdır.
 
Preampi sonda kullanan çok insan biliyorum. Bir kısmı da profesyonel müzisyen. Demek ki bu konu biraz karışık :?

Yukarıdaki kadar teknik anlatamayacağım ama benim bildiğim efektlerden önce bağlanan preampin sese yeterli katkısı olmuyor. Önemli olan efektlerden sonra bağlayıp sesi mümkün olduğunca balanslı hale getirmek. Bu yüzden galiba genelde sona bağlıyorlar.
 
Geri
Üst