The Last Samurai

bu film en kötü film oscarını almış sanırım...ama emin değilim. bana bir arkadaş söylemişti! nedeni de Tom Cruise'un daha genç yaşlarada bu filme çok benzer bir film daha çevirmiş olmasıymış...
yazık etmişler filme!
 
CHRONOS demiş ki:
son yarım saati hüngür hüngür ağladım.Çok etkiledi beni gerçekten.Ha malmısın niye ağlıyosun derseniz onu bilmiyorum valla.Bak tüylerim diken diken oldu yine.
aynı şey benim de başıma geldi. odamda yalnız başıma hüngür hüngür ağlarken içeri babam girdi. nereye saklanacağımı bilemedim valla.
 
bu film gerçekten iyi. bekledigimden çok çok iyi bir film. beni de duygulandirmisti. siddetle tavsiye ediyorum. izlemeyenler mutlaka izlesin. o cocugun tom'a sarilip aglamasi, oglanin (adini unuttum) kursun yagmurunda babasinin gözleri önünde ölmesi hatirladigim ve beni duygulandiran sahneler. belki bir defa daha izlerim.
 
efsome demiş ki:
tom cruise un oyunculukta doruğa çıktığı film . gerçekten etkileyiciydi
film iyiydi de ben cd bozuk olduğu için filmin sonunu izleyemedim....bi de tv8 ilhan mansız ın japonya muhabbetinden sonra the last samuray diye belgesel yapmıştı...afişte tom un kafasının yerine de ilhan ın kafasını koymuşlardı.....
 
samurailer de popüler oldu hai...

film güzel baya son savaş sahnesi nedir yaw tom un harbiden son samurai olması baya iyi en son kılıçı falan fırlatıyo bir anlık gazla orjinal dvd si oldukca doyurucu tavsiye ederim...
 
cok basarili bir filmdi.. az cinsellik, guzel film.. (yok frijit degilim :LOL: )
katsumoto(ismini hatirlayamadim :roll: ) ve tom`un oyunculugunu yaristirdigi bir filmdi..
tekrar izlemek isterim..
 
Her Hollywood filminde olduğu gibi yine günü bizim amerikalı vatandaşımız kurtardı. Kendisine teşekkür ediyoruz, çin kültüründen gelen köklü felsefeyi 6 ayda söken amerikalı (ya da anglo-sakson mu demeliyim) yüce abimiz, iki dakkada bütün kılıç olaylarını çözdü, felsefeyi kaptı, samuraylığın ruhuna erdi ve kendini çin kralına adadı !!! Yuh artık diyorum. Bu kadar saçmalık olmaz. Ben de ilerde param olursa Çin'e gideyim de iki günde kılıç ustası olayım, bi de "İki derste Çin kültürü ve tarihi" kursuna katılıp hem çinli hem de samuray olayım. Forsumuz olur memlekete dönünce :)

Çinliler bu filmi izleyince ne düşünüyorlar, önemli olan o aslında.
 
Ha bi de şunu söylemeden geçemeyeceğim, o meşur Star Wars evrenini, George Lucas abimiz "samuray" kültüründen etkilenerek yapmıştır. Hatta uzayda geçen samuray hikayesi bile denebilir filmler için.
 
Geri
Üst