Yaprak Dökümü

Şu son bir kaç senedir karınca sürüsü misali piyasaya saçılan yerli dizi furyasına en başından beri alışamadım; hatta defalarca işlenmiş ve suyu çıkmış konuların tekrar tekrar işlenilen hallerini merakla ve ilgiyle izleyenleri bir nebze kıskandım bile diyebilirim.. Çokça sordum şu soruyu kendime: Acaba ben mi çok şey bekliyorum? : )

Elbette hayır..

Kenarından köşesinden bir şekilde haberdar olduğum diziler oldu; ama bu ya bir tane karakterin yaptıkları ile sınırlıydı, ya da arkadaşlarımın bahsettiği ve hoşuma giden bir replik ile.. Oyunculuk konusundaki yapmacıklık beni hiç bir zaman tatmin etmedi, esasında bu dizide de ediyor diyemem, ama Reşat Nuri Güntekin'in bu kısa ama unutulmaz eserinin dizisinin çekileceğini duyduğumda "İşte orjinal olmaya aday bir senaryo!" diyerekten televizyonun karşısında oturdum.. Hatırlamak için kitabı yeniden okumadım da değil.. : )

Dediğim gibi, oyunculuk bu dizide de klasik şekilde ilerliyor, ama konunun aşkına bunu sineye çektim ve bu eserin modern zamana entegre edilmiş halinin ekrana yansıtılmış versiyonunda ne gibi değişiklikler olacağını ilgiyle takibe başladım.. Konu iyi bir şekilde ele alınmış, değişiklikler de başlıca olması gerekenler zaten..

"Bir memur ailesinin gelir darlığı ve ahlâk düşkünlüğü içerisinde parçalanıp çöküşünü, ustalıklı bir dille anlatıp; eski görenek ve ahlâk anlayışına bağlı kalan bir küçük büroktratın, değişen sosyo-ekonomik koşulların belirlediği yeni hayatını yadırgamasını başarıyla sergileyen, toplumsal yönü ağır basan bir roman.." ortaya çıkarmıştı üstad..

Dizisi de izlenmeye değer..
 
kitabınıda okudum filminide izledim gerçekten beni hep derinden etkilemiştir şimdi dizisinide izliyorum..halil ergünün oyunculuğu tek kelimeyle süper..onu izlerken içimden birşeyler kopuyor sanki...insanın yarım kalmış yanlarını dürtüklüyor gibi...
 
Ben bu Yaprak Dökümü'nün eski TRT versiyonunu baştan sona izlemiş biriyim, ve ne yazık ki Halil Ergün konusunda aynı fikirde değilim. Benim için Ali Rıza bey kesinlikle Kerim Afşar olarak kalacak sanırım...
Yalnızca dizinin reklamlarında okuduğu o şiirdeki duygu yoğunluğunu beğendim.
Favorilerim ise Fikret rolündeki Bennu Yıldırımlar ve Ferhunde'yi oynayan Deniz Çakır.
Hakikaten de acı ama gerçektir Yaprak Dökümü ve günümüz ağa-mafya-içeriksiz aşk dizileri arasında farklı, kalıcı ve düzeyli olmaya adaydır
Hak ettiği değeri görmesini diliyorum.
 
aysu_ demiş ki:
TV izlemeyen ben bile bu diziyi izliyorum. kitabını da çok seviyorum.

bende öyle sayılırım. en azından uzun zamandır bir dizi için tv karşısına geçebiliyorum. güzel ve saf bir kadro. Halil Ergün'ü herzaman beğenmişimdir. bu diziye de çok güzel oturdu diyebilirim. güzel bir yapım.


'ağa-mafya-içeriksiz aşk dizileri arasında farklı' belkide bunun için izliyoruzdur ;)

saygılar
 
kerim afşar'ın yeri elbette tartışılmaz...hatta ben bu konularda daha katıyımdır, ama halil ergünün hakkını yememek lazım..üstelik bu adamı ilk kezde bu dizide takdir ettim..
 
Evet çok hoş bir hatun.. Ama kendimden utanıyorum ben seyrederken.. Aaaa, elinde örgü bir yandan da diziyi seyreden yaşlı teyzeler gibi kendi kendime çekiştirip duruyorum gelini.. : ) Dedim Sayın Altıntop senin cemiyette bir yerin var, kendine gel dedim..

İşin ilginci bir yandan yemek yapıp diğer yandan diziyi izleyip gelini çekiştirdiğimde çok komik oluyor ama kendime hakim olamıyorum.. : )
 
birçok saçma sapan konulu dizinin arasında izlenebilecek gerçekten güzel birtane bulabildim sonunda..kitabını okumadım ama konunun bugüne uyarlanmış hali hiç rahatsız etmedi...müziğini de çok beğendim...
 
"bu sonbahar çok sert geçecek..."
[arkadan dın dın dın diye gerilim müziği gelir.]

fikret'e üzülme, anneye deli olma,
o kızların var ya al birini vur ötekine deme,
gelin hanımı çekiştirme mevsimi geliyor.
 
valla dizi güzel bir dizi.seviyprum ama şöle bir problemim var.reyting tanrısının en sevdiği olay geliyor başımıza.iki tane süper diziyi savaştırıyolar.sol köşede yerli sit-comların en özgünü en sevileni ve en güldüreni AVRUPA YAKASI, sağ köşede türk edebiyatının klasik romanlarının birinden uyarlama zengin kdarosuyla güçlenen melodram dizimiz YAPRAK DÖKÜMÜ. :LOL: ben şahsen avrupa yakasını tercih ediyorum.annemler yaprak dökümünü.ama reklamlarda izlemiyoda değilim.
 
Geri
Üst