Kablo - Jack secimi

clotz kablo al elektronikçilerden (3 metreyi geçmesin) uçlarına neutrik uç taktır dip sesi önler ama topraklama yoksa nafile ama sanmıyorum topraklamasız bina olacağını muhakkat topraklama vardır
 
Elektrikçiyle konuştum 90 yılı öncesi binaların çoğunda topraklama yapılmamıştır dedi bizim binada biraz eski haliyle yokmuş sonradan da yapan olmamış.Banyoda ve mutfakta da denedim sonuç değişmedi gürültü aynı şekilde devam ediyor artık ya topraklama yapıcaz ya da en aza indirgemenin yollarını bulmaya çalışıcaz.
 
Elektrikçiyle konuştum 90 yılı öncesi binaların çoğunda topraklama yapılmamıştır dedi bizim binada biraz eski haliyle yokmuş sonradan da yapan olmamış.Banyoda ve mutfakta da denedim sonuç değişmedi gürültü aynı şekilde devam ediyor artık ya topraklama yapıcaz ya da en aza indirgemenin yollarını bulmaya çalışıcaz.

Topraklama yaptırabileceğini sanmıyorum, o yüzden gürültü çok rahatsız ediyorsa, geçici çözüm olarak nötr den paralel çek toprağa. Hiç sevmediğim bir işlem ama başka çaren yok gibi görünüyor.
 
Sommer cable ve amphenol konnector kullandığımda seste sanki volüm potunu kısmışım gibi ses kaybı yaşıyorum. Lehimlerde problem yok baya pedal ara kablosu var hepsi aynı. Sorun ne olabilir çözemedim gitti.. Kablodamı sorun var , konnektörlermi bu iş için uygun değil..
 
Jack uçlarından ve kablo uclarindan direncleri ölç, kablonun kaç metre olduğunu , modelini ve ölçtüğün değeri buraya yazarsan fikir yürütebiliriz.
 
Kabloların hepsi tüm pedallarımın ara kablosu, maksimum 30 cm i geçmez. Kabloları tek tek olarakta denedim. Kablomun modeli sommer cable tricone xxl.
Ölçmek için dijital ölçer aldım. Ama abi beceremedim. Ohm değerine getirip uçlarına dokundurduğumda sayı sabitlenmiyor. Sonuçta kullandığım kablo enstrüman kablosu değil mi? Sitesinde de advanced enstrument cable olarak geçiyor.
Jackleri farklı bir kabloda mı denesem..
 
Öbür konuda size ben tarif etmiştim ölçüm konusunu.

Elinizdeki ölçü aletinin marka/modelini bilmiyorum. Ama şu an elimde Fluke 115 ölçü aleti var ve şu kabloyu ölçtüğümde okuduğum direnç değerinin sabitlenememesi gibi bir şey olmadı. Acaba değdirdiğiniz yerlerde korozyon filan mı var? Ayrıca okuduğunuz değerin birimine de bakın. kΩ mu, MΩ mu, bunlar önemli. Eğer değdirdiğiniz uçlar açık devre ise -yani bir birilerine bağlı değilse- okuyacağınız değerler MΩ cinsinden olup, ölçü aleti göstergesinde de sabit kalmayabilir. Hatta her değdirişinizde farklı değerler gösterebilir.
 
Ölçmek için ölçü aleti aldım da dediğim gibi ya ben beceremedim yada olmuyor. Eve gidince bir daha deneyeyim. Nasıl yaptığımı ve aletin modelini daha ayrıntılı yazarım. Mutlaka biryerde yanlış yapıyorumdur.
 
Elimdeki ucuz bir dijital multimeter cihazı. Siyah probu "com" a kırmızı probu "VOhm mA" ya takıyorum. Cihazın üzerinden 2000 ohm a getiriyorum. Kablodaki konnektörün aynı taraflarına iki taraftaki uçlarına dokunduruyorum. Sayılar sabitlenmiyorum. 0,01 0,04 0,03 0,18 0,05 0,15 0,50 0,02 böyle sürekli değişiyor. Ya yanlış yapıyorum yada aldığım cihaz pek işe yaramıyor. Müsait bir zamanımda başka bir kablo alıp aynı konnektörleri takıp deneyeyim diyorum. En azından sorun kablodamı konnektördemi onu anlarım.
 
Cihazin ohm sekmelerini en kucuk kademeden denemeye basla, hangisinde sabit degeri bulursan, dogru kademe odur zira ohmaji bilmiyorsun henuz.
 
Biraz geç oldu ama sonunda yapabildim. Ohm değerini yanlış seçiyormuşum.
Standart bir ara kablodaki değerler 1,4 çıkıyor.(İbanez ve kirlin dükkânlarda satılan standart pahalı olmayan modelleri)
Benim yaptırdığım kabloda 1,1 yada 1,0 gibi bir değer çıkyor. Her ikisinin uzunluğuda aynı. Pedal ara kablosu.(Summer cablo amphenol konnektör)

Düşük olduğundan harmoniclerdeki verimi alamıyorum sanırım. Peki problem kablodamı konnektördemi lehimde mi, onu nasıl anlarım.
 
Birde bu konnektörü satan bulabileceğim bir yer var. Ebay ve yurtdışı hariç.Yurtiçinde.
$_35.JPG
 
Geri
Üst