Kablo - Jack secimi

arkadaşlar boss gt8 ,behringer gx 212 amfi ,ibanez rgr 480(japan) ,dimarzio manyetikler kullanıyorum.fakat bir türlü istediğim gürültüsüz tonu alamadım.tabi bunun ekipmanla da ilgisi var.boss gt8 dip gürültüsü bakımından oldukça gürültülü bir alet.single manyetik kullanan birine tavsiye etmem ki ben humbacker kullanıyorum.en azından dip gürültüsünü kulağımı rahatsız etmeyecek bir seviyeye indirmem için tavsiye debileceğiniz bir kablo markası var mı.arkadaşın ibanez kablolarını denedim gayet başarılı.belki daha da iyileri vardır diye soruyorum.cort kablolar noisless olmasına rağmen istediğim performansı alamadım.tavsiyesi olan arkadaşlar yardım lütfen :roll:


edit : vay vay 7 sene geçmiş üzerinden .
 
Re: en az dip gürültüsü alabileceğim kablo markası

halilpazarlama demiş ki:
arkadaşlar boss gt8 ,behringer gx 212 amfi ,ibanez rgr 480(japan) ,dimarzio manyetikler kullanıyorum.fakat bir türlü istediğim gürültüsüz tonu alamadım.tabi bunun ekipmanlada ilgisi var.boss gt8 dip gürültüsü bakımından oldukça gürültülü bir alet.single manyetik kullanan birine tavsiye etmem ki ben humbacker kullanıyorum.en azından dip gürültüsünü kulağımı rahatsız etmeyecek bir seviyeye indirmem için tavsiye debileceğiniz bir kablo markası varmı.arkadaşın ibanez kablolarını denedim gayet başarılı.belki daha da iyileri vardır diye soruyorum.cort kablolar noisless olmasına rağmen istediğim performansı alamadım.tavsiyesi olan arkadaşlar yardım lütfen :roll:


Bence kablodan ziyade GT8 indeki ayarları incelemen gerekiyor özellikle Norton_Antor un belirttiği gibi Noise gate ayarlarına dikkat etmelisin bence treshold, attack, decay benzeri parametreleri ayarlayarak gürültüyü oldukça azaltabilirsin. Özellikle humbucker kullanırken böyle rahatsız edici gürültü olması ilginç geldi bana...

Yinede kablo tavsiyesi olarak Ernie Ball & Planet Waves diyorum...
 
Bence kabloyla pek ilgisi yok bu durumun...Planet waves daha az ses yapar ama diğer kablolarla da kulağını rahatsız etmeyen bi ses alınabilir...Noise gatei ayarla gaini çok açma master volume gain volume ayarlarını gözden geçir bence
 
Aynı sorun bende de vardı dip gürültüsünün tamamını sadece kablo ile çözdüm Planet Waves.Paraya kıyıp biraz iyi birşey almak gerek aynı zamanda Gain'den de kazanıyosunuz ve küçük bir parça sustain.
 
Birde GT8'de şu soruna dikkat et ama bunu anlayabilmen için ilk önce iyi bir kabloya sahip olman gerek herneyse mesala Rectifier amplileri GT8'in içindeki çoğunlukla çok daha fazla gürültülü oluyor ama aynı şekilde "T-Amp" amplisi ise Rectifier modellerinden çok daha fazla Gain uygulamasına rağmen büyük bir farkla çok daha az dip gürültüsü yapıyor hatta bende hiç yapmıyor diyebilirim ki ben Noise Gate ayarını Global'den "0 db"'den yukarı çıkarmıyorum hiçbirzaman.
 
bende gt-8 kullanıyorum.planet wave kablo aldım.eski kablomla istediğim gibi ir gain alamıyordum.hep az geliyodu.köklüyordum ama istediğime ulaşamıyordum ve gain arttıkça gürültü artıyordum.planet wave kabloyu taktığımda istediğiminde ötesinde gainli hale geldi tonlarım gürültü çözülmedi ama sonra gainleri istediğim düzeyde azalttım.ve böylece dip gürültüsüde çözüldü.şimdi hem gürültüsüz hemde istediğim gibi tonlarım.bu arada eğer behringer ultra-g varsa.onun üzerindeki - 20 db ses kısma düğmesi ile sesi kıs.sonra anfiden birazcık aç.hem gainli hemde gürültüsüz tonlar oluşuyor.kib.kolay gelsin.müzikle kalın.:D
 
Ben DiMarzio ve Fender kabloları kullanıyorum,belli fiyatın üstündeki kablolar arasında pek bi fark olmuyo,yani Fender'in DiMarzio'dan ayırdını 6-7 senedir falan anlamadım,anlayabilceğimi de sanmıyorum ilerde...Yok ki bi fark. :D
 
planetin ucuz kablolarindan birisi 15 ytl, ultra g ile birlikte gt8 de dip ten eser kalmadi.

ayrica 25 milyonada xlr kablolarida mevcut hemen almalı
 
Kablo olayı sonunda benim de kafama dank etti :)

Planet Wavesin ara jacklarından kullanıyorum 2 adet ve çok memnunum ancak Planet'ın tek sorunu kablosu çok sert kolayca bükülmüyor. Şimdi diğer ara jacklarımı da değiştirmek istiyorum ancak Planet Waves mi alsam yoksa Dimarzio mu karar veremedim. Dimarzioyu birçok kişi beğenmiş ancak kafama takılan birkaç soru var. Internette araştırdım Monster Cable gibi kaliteli firmalar pahalı jacklarında hep altın kaplama kullanmış tıpkı Planet Wavesteki gibi. Dimarzio ise altın kullanmamış. Bu çok fark yaratır mı ikisini karşılaştırmış olan var mı?

Bir de şöyle bir kit gözüme çarptı bu tür kitleri kullanmış olan var mı? Lehimsiz sadece vidayla tutturulması pek hoşuma gitmedi :)
http://www.musiciansfriend.com/product/Core-Cable-CoreX2-Pedalboard-Cable-Connectors-Kit?sku=332506
 
Peki bu Fender kabloyu Planet Waves veya Dimarzioyla karşılaştırarak mı önerdin? Yoksa şuana kadar bir sorun çıkartmadı diye mi?

Çünkü ben de jacklarımdan gayet memnundum ancak karşılaştırma şansım olunca aradaki farkı anlayabildim. Benim sorunum dip gürültüsü falan değil direkt olarak tondaki kayıp özellikle basslarda.
 
Geri
Üst