Kablo - Jack secimi

Vine_Inlay dediğim gibi önemini bilmiyorum bu konunun. şimdi biraz yoğunlaşmaya, iyiyi kötüyü ayırt etmeye çalışıyorum. Ve şu bir önceki sayfada altta kalan mesajıma cevap verebilecek bir arkadaşımız çıkarsa çok sevineceğim =)
 
bu basligin daha ilk mesajinda vede ilerleyen en 3-4 mesajda cort un kablosunun iyi olmadigindan bahsediliyor, sende bunlarin altina cort kablo nasil, alsammi diye soruyorsun.
 
deLacrox demiş ki:
Arkadaşlar bu kablo işine bende önem vermeye başladım. Mydukkana baktım, orda Fender California Cables diye bir enstrüman kablosu var. Çin yapımı ama fiyat diğerlerine göre biraz daha uygun. dimarzio kablolar var, hem ara jackları hem de enstruman kabloları çok pahalı. Sanırım ondan alamam ama Cort yada Fender California Cables bunlardan birisi olabilir mi? Açıkçası orta aralıkta olduğu için bunu seçtim. Yani ucuzlardan uzak durdum pahalıları da alamam..

?

Fender'in Çin yapımı olması bi dezavantaj değil, iki yıl öncesine kadar bu tarz aksesuarları Kore'de yapıyolardı, yeni kaydırdılar Çin'e, en pahalı marka Planet Waves de Çin yapımı. bi sorun olmaz yani. =)

Şöyle toparlıyım, Fender iyidir, Cort almanı önermem, çok çabuk bozuluyolar, DiMarzio'lar da malesef Türkiye'de pahalı (Amerikan yapımı olduğu için) yoksa Amerika fiyatı gayet makul, imkanın varsa Ernie Ball'lara bakmanı öneririm, ara kabloların Amerika fiyatı 9 dolar (DiMarzio'nun da aynı fiyat) Türkiye fiyatı 10 YTL. :D Toptancısı Motif Müzik, bulduğunda kaçırma, çünkü bi haftada bitiyo. =) Ernie Ball'a yetişemezsen de Fender'lerin fiyatı çok uygun...
 
üst modellerinin gayet iyi olduğunu biliyorum. zaten yurt dışına bakarsan endüstri standardı yani esasında tartışılcak bişy yok. en üst sıradaki isimlerim tek tercihi olduğunu biliyorum.

tabiki çok pahalı tr de olsada almam zaten yani orası başka ama çok iddalı bi ürün. burda bulunsun istedim sadece yani kablo başlığında
 
kekinallahi demiş ki:
üst modellerinin gayet iyi olduğunu biliyorum. zaten yurt dışına bakarsan endüstri standardı yani esasında tartışılcak bişy yok. en üst sıradaki isimlerim tek tercihi olduğunu biliyorum.

tabiki çok pahalı tr de olsada almam zaten yani orası başka ama çok iddalı bi ürün. burda bulunsun istedim sadece yani kablo başlığında

Genelde yurtdışındakilere en çok parayı kim verirse onun aksesuarını kullanırlar. :LOL: Onun için endorseliği olan birinin kullandığı aletleri sorgulamadan endüstri standartı/üretilenlerin en iyisi olarak görmemek gerek.
 
ahanda bunlarda benim kullandığım planet waves jacklar

PW-AGRAP-1_Y.jpg


PWAGP1_Y.jpg


üzerinde sesi kesmeye yarayan bi switch var , yani amfiden çekince jackı boooom diye bi ses duymuyorsunuz :D
 
Sen söyleyince fark ettim benim kabloninda en azindan jack lari neutrikmis. Ama dogrusu markaya bakarak falan almadim, kesin olan bir sey var kaliteli kablo cok önemli. Ben bizzat kendim denedim özellikle tizlerde felaket bir fark var ama yinede yanlisa düsmemek lazim, yani su bu marka demek yanlis, eger yalitimi iyi olan kaliteli kabloylan iyi jacklarlan kabloyu kendiniz dahi yapsaniz (ki ben onlarda kabin ve mikrofon kablosu yapmisimdir) cok iyi olacaktir, uzun lafin kisasi markaya takmayin.
 
şu ara pan müzik e neutrik uç + gümüş kablo dan oluşan pedal arası kablolar yaptırıyorum. performansları fena sayılmaz aslında setup ımda 12 tane pedal var şu an ve planet waves kablolar ağırlıkta,

neutrik + gümüş kablolarla, planet waves ler arsında pek fark yok diyebilirim ...
 
ben csg de calisrken(ses ısık firmasi staras altincizme kadar buyuktur) tum kablolar viper uclari neutrik idi..:)
 
Jack

Vay be kablo bile o kadar fark ediyormuş demek.Ben de baktım kablolarımın birisi gitarı alırken dükkanın hediye verdiği "dandik" jack diğeri de cort jack"hediye jacktan iyidir diye almıştım".Dip gürültüsü vs yok ama daha iyisini kullanmadan elindekinin zaaflarını göremezsin.Bir denemek lazım bu kadar kişi planet waves güzel cort kabo kötü dedi ise bir yolunu bulup Planet waves lere bakmalı.

Özellikle ton karakteristiği bölümüne takıldım.Demek gainleri yiyor ve bas ,mid ,tiz leri dengesiz veriyor.
 
Geri
Üst