Gitar Öğrenmek İsteyen Birine tavsiyeleriniz

ne güzelsin pyr atalay denen varlıktan güzel kopyalarda bulunup bürünüp gelmişsin. Şaklaban diyen şaklamayı iyi bilmiştir . ama herkes hız peşinde değil dangalaklık olur çektiğin yer. Dangalaklık senin mizacın... şaklaban seni ...
 
ah kuyruk acısı... hala derdin benimle değil mi? gereken yerde ağzının payını veriririm işin uzar haberin olsun. senin için önemli değil burası diye diyorum, fazla vaktini almaya başladı, hayırdır? :)

adam kendisi hız yapmak istediğini söylüyor okuduğunu bir anla önce. sonra sakin sakin yaz. hadi aslanım.

"dangalaklık çekmek" lafının da hastası oldum, herkese söyleyeyim ki kullanalım.
 
anca gidersin. Sen burda olduğun sürece sevimli olamam ki bu sitede. Nerde düzgün kelimelerle demogoji ile politika ile sarfedilmiş iki kelime varsa senindir. onun bunun lafına atlayıp niye bu kadar alıngansınız diyen de sensin. Ama şunu bilki senin gibi itler anca konuşur konuşur. itlikten başka icraatleri olmaz. dangalaklık bildigin 3 5 hardware 3 5 software değil .
sen git okulunu bitir once ondan sonra bir askerlik yap sonra gel konuşalım. Seni enik:) boynun bükülür zamanla. burda edebiyat hocası olursun sende mahcem ile. nasıl kozlar farkındasın dimi yanına alacagın madamların gücü ile pek bi keyiflisin. ama kimsenin uçkuru ile girme gerdeğe sen sen ol. olabilirsen tabi.

hastası ol olma ama anlayacak durumun yok senin.
DAN-GA-LAK
 
Biraz daha birbirinize hakaret etmeden konuşursanız daha çok seviniriz Farklı görüşler olacaktır elbet...

Elbette kimse 2 saatte 200BPM e çıkamaz (bende henüz çıkamadım) ama CD de bir yoldan ve hedeften bahsetmiş Metronomla çalışa çalışa , zorlaya zorlaya gelişeceksin işte... Hedefin de 200BPM olsun (yada orası sana kalmış) Ne kadar zamanda buna ulaşacağın çalışmana ve yeteneğine bağlı kimi 5-6 ayda çıkar (ki ben böyle birine şahit olmadım), kimi de 1-2 senede... Çok çalış, bu süreyi kısalt.
 
adam 2 saat 200bpme çıkmaya uğraştım, beceremedim demiş. sen de becerirsin demişsin. hatanı söyleyince küfür etme yoluna gitme sakin sakin yaz ki güzel güzel anlaşalım. özelden ana avrat ettiğin küfürlere rağmen benim seninle bir derdim yok. askere gitmiş koca adam olmuşsun, hala iki kelimeyi bir araya getiremeyince hoop özelden "senin ananı avradını". bu di mi erkeklik, adamlık? hadi ordan.

konuya dönersek daha önce dediğim gibi, gitara hakim olmak, hızlı/yavaş/temiz/güzel çalmak, hepsi zamanla olacak şeylerdir. 1-2 saatte olmaz. sürekli çalmak çalışmak gerekir. yeterli çalışmayla bunu herkes başarır yeter ki azim olsun.

petruccinin videolarında söylediği şeyler güzel. kendine bazı alıştırmaları kağıt üzerine çıkarıp kendine günlük bir program yaparak tekniğini geliştirebilirsin.
 
Bir sorunla karşılaştım 17-22. perdelerdi ayaktayken yüksek tempoda çalamıyorum (oturarak çalıyorum.) gitarla mı bir alakası var bunun yokssa ayakta da mı çaşılmam gerekli?
 
ayakta çalarken ,askının boyunu iyi ayarla..nu-metalciler gibi gitarı dizinde tutan kimse dogru düzgün çalamaz..o yüzden gitarı biraz daha gögüs kısmına çek öyle dene..ve gitara birazda açı vermeyi denersen işin dahada kolaylaşabilir..
 
bende gitarçalıyorum ama hicbir sorunum yok bende bir sorunmu var acaba :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
 
herkese slmlar.bir sorum olacak belki aranızdan bazıları gülebilir ama güldükten sonra yardım etmeyi unutmazsınız değil mi?

e----------]
B--1-1...--
G--3-3...--]
D--3-3...--]
A--1-1...--]
E--1-1...--]

1.perdeye bare basacağımı 3. perdeyede yüzük ve serçe parmağımla basacağımı mı gösteriyor?
 
Bu konu başlığında Mahcem'in dediği bir cümle var: Sürekli çal.Bence de böyle.Zamanında açıp Speed Mechanics'ten de çalışmıştım, daha sonra bir sürü ayrı teknik kitabı egzersizler, hergün 2 saatlik disiplinli çalışmalar derken bir de bakmışım şarkı çalışmaya, beste yapmaya vakit yetmez olmuş teknik çalışmaktan, e okul da var tabi.Onun için bence teknik egzersizleri de çalış ama daha çok ÇAL.Sevdiğin gitaristlerin parçalarını çalış beğendiğin soloları çıkar çünkü bunlar gitarda doğaçlamayı geliştirir, aç bilgisayarı, aç MP3'Ü, koy müziksetine discman'ine sevdiğin müzisyenlerin CD'sini şarkıya eşlik et üstüne solo at.Kendini sadece bir tarzda kısıtlama, rock da dinle, blues da dinle.Gereğinde Türk müziklerini gitarda çalmaya çalış, biraz ilerleyince Miles Davis gibi zor bir tarzda farklı enstrümantalistlerin yarattıkları melodiyi gitara dökmeye çalış.Bu parçalar içinde zaten tahmin edemeyeceğin kadar gam, egzersiz partisyonu, vs vs bulacaksın.Ama hala öğrenmeye çalışan biri olarak şunu unutmamak lazım, öncelikle zevk al yaptığın işten ve bir işi zoraki olarak yapma o işi SEV.ÇALIŞMAKTAN öte ÇAL ama çaldığın şeyi de iyi anla hangi notalara basıyosun, ne tazrda çalıyosun bu tarza nasıl eşlik etmek gerekir...Hızlı çalmanın ve virtüözite denen şeyin de tamamen kompleks yapan bir sürü adamın en büyük silahı olduğunu düşün.Body sporunda da goril gibi adamlar dolaşırlar salonda ama sağlıksız bir bedene sahiptir çoğu.Bugün memlekette Yngwie tarzı bir sürü gencecik yaşında shredmaster kıvamına gelmiş çok çok hızlı adamlar olabilir ama şu da var ki bunların arasında bir şarkının üzerine solo atamayan, birşeyler yaratamayanlar da vardır.Unutma ki senden daha iyileri hep olacaktır.Kendi hayatına kendi gelişimine bak kendini başkalarıyla kıyasla ama onlarda beğendiğin şeyleri örnek al, "onlar daha hızlı ben neden yavaşım" tarzı şeylerle kafanı bunaltma.Umarım fazla bunaltmamışımdır forumu :) Öf be konuştum baya be.
 
Aylar sonra yine bir soruyla bu forumdayım.

Geçenlerde Steve morse un bir videosunu izliyordum. Steve morse tappingle hrmonik yapmaya başladı. (umarım anlatabilmişimdir.) Video dan da nasıl yapıldığını anlayamadım. Ne yapmam gerekiyor tapping de harmonik koymam için .
 
bi şey diycem ben sağlağım ama gitarı ilk elime aldığımda solla çalmaya başladım sonra 1 sene falan geçti baktım kimsenin gitarını çalamıyom ve insanlara neden böyle çaldığımı da açıklamaktan bıktığım için sağ elle çalmaya karar verdim.Tabi sol elimi geliştirmek baya zor oldu adeta yen,iden başladım.Neyse uzun uğraşlar sonucu şimdi normal çalıyom.Bazen ters çeviriyom gitarı eski günlere dönüyom.Nostalji hesabı..heh
 
Bi de şey sorcam olmazsa başlık açıcam bu perfect pitch olayına takmış durumdayım.Bikaç sitede bunun için cd satıyolar.Bi sitedede kesinlikle sonradan geliştirilemez doğuştan gelen bi yetenektir diyo.Ve yüzde bir insanda varmış falan gibi dewam ediyo bu nedir ne deildir.Siz buna sahip misiniz örenmek isterm.
 
arkadaşalr bende gitar çalıyorum isteyene msnden yardımcı olabilirim şarkı ritim konusunda iki yıl sonrada halk eğtmde hocalık sınavm vardır ilgilenen arkadaşlar [email protected] msndende videolarımın linklerini atarm
 
http://www.ultimate-guitar.com Bu linkte neredeyse tüm şarkıların guitarpro.larını bulabilirsin. tabiiki onun içinde guitar pro programını alıp yüklemen gerekecek ama emin olki, şarkının solosunu kulaktan çıkarmaktan çok daha kolay ve öğretici bir programdır. sırf solo değil, istenilen parçayla ilgili herşeyi bulabilirsin orda
 
Geri
Üst