Tel Yüksekliği Hakkında ..

Merhabalar , gitarım japon malı Jackson Randyrhoads , fretler Xjumbo Dunlop 6100 ve fret çakımı 1 ay önce yapıldı..Sormak istediğim ve merak ettigim husus şu , Sap neredeyse düze yakın iken (hafif relief var) 12.frette " 1 mm " actionla şu anda kullanmaktayım..Daha düşük action ayarlamak mümkünmüdür ? 1 mm nin altına pek inemedim , genelde epey cızlamalar başladı.Tecrübe edinmiş bilgi sahibi kişiler belki daha fazla aydınlatabilir..
 
Kullandigin action yeterince dusuk zaten. Daha da dusurursen distortion da calarken bile cizirdama duymaya baslayabilirsin. Action u dusurmek isteme sebebin ne merak ettim?
 
sap neredeyse duz iken 12. perdede 1 milimetre ise diger perdelerde biraz daha alcaktir ve dedigin gibi cizirdama baslamistir. Calim kolayligi icin action u biraz yukseltip tel kalinligini dusurebilirsin. Peki calimda anormal bir zorluk mu var? Oyleyse gitarin baska bir sorunu vardir
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
teşekkürler ege , gitarın klavyesı bıraz kalın , o yuzden action ı olabildigince düşük kullanmak istedim. herhangi bir sorun yok kısacası :))
 
Geri
Üst