Hafif Gitar Önerisi

image.jpg


Kemik yönünden bir sıkıntım kalmadı ama kas harabiyeti çok fazla, sağ omzumu uzunca bir süre zorlamamam gerekiyor(muş). Geçenlerde üç gitarımı da denedim, PRS çok ağır geldi, Cort "eşşek ölüsü" deyimine rahmet okutacak kadar ağır - Dişbudak gövdeli. Kaza yapmadan önce de ağır geliyordu zaten. Ihlamur gövdeli ve kasası neredeyse bir semi-hollow gitar kadar boş olan - pickup havuzu HSH şeklinde - Gain Deluxe Odyssey bile birazcık ağır geldi. O yüzden hafif bir gitar bakayım dedim.

Olmazsa yarın bir Do-Re ve Zuhal Müzik ziyareti yapayım ben. Farz oldu gibi.
 
Geçen yıl hafif gitara niyetlenmiştim, satıcı Charvel Desolation (ekonomik olanlarından-fender jaguar tipi gövde) denemem için uzattığında şaşırdığımı hatırlıyorum ağırlık konusunda.

Gitar denerek ağırlık kadar sağ kol pozisyon rahatlığına dikkat etmekte fayda olabilir, belki kalın hollow body veya kelly tipi şekilli gitarlarda omuzunuz çabuk yorulabilir. Geçmiş olsun.
 
Son düzenleme:
Şu an stüdyomda iki adet gitar mevcut. Biri Fender Pawn Shop Mustang, diğeri de Epiphone Dot Semihollow. Fender'in gövdesi oldukça küçük geldi bana, ve hafif, tonu da muazzam. Ayrıca Epiphone'un gövdesi boş olduğu için ciddi bir hafiflik söz konusu. Ayrıca bu gitarda da Seymour Duncan Sh4-1 set takılı. Bildiğim kadarıyla İzmirdesiniz, bu aralar gelip deneyebilirsiniz ton ve ağırlık açısından :)
 
Gibson studiolara bakabilirsiniz,ince ve boş gövdeli aletlerdir 60s saplı bir model bulursanız oldukça hafif olur.Bu arada geçmiş olsun.498T manyetik çok tiz sanırsam değişim isteyebilir LP isteyen adama.
 
Geçmiş olsun hocam,
Geçen sene ağacı kavak olan bir gitar ile uğraşmıştım. Hatta ısınamamamın nedeni aşırı hafif olmasıydı. Marka model ton öneremeyeceğim şuan ancak kavak ağacından gitarlar ciddi anlamda hafif oluyor. (Tabi bunun hardware i de var ama ağaç olarak konuşuyorum:) )
 
Geri
Üst