Mydukkan'ın Site Güncellemesi Hakkında Anket (katılmanız Dileğiyle)

Mydukkan'ın yeni ara yüzü sizce nasıl


  • Toplam oy veren
    153
  • Anket kapandı .
Merhabalar,

Öncelikle tüm sosyal medya ve internette yazılanları büyük bir dikkatle okumaya gayret gösteriyoruz. Yapıcı eleştiriler için de ayrıca teşekkür ederiz, siteyi geliştirmemize yardımcı oluyor. Site eskisine nazaran daha kolay ve herşeyin daha da elinizin altında olan bir tasarımla geliyor. Kullandıkça emin olun ki ne kadar rahat olduğunu fark edeceksiniz. Biz de şu an için çok uzun zamandır üzerinde çalışıp bilmemize rağmen zaman zaman yabancılık çekiyoruz. Blog yazımızı da okuyabilirsiniz. Aklınıza takılan, kullanımda zorluk yaşadığınız her şeyi gönül rahatlığı ile sorabilirsiniz. Kullanma kılavuzu olarak biz varız :) Lütfen direkt yargılamadan önce kendinize ve bize bir şans verin. Sizden tek isteğimiz bu :)

Müzikle kalın...
 
Mobil cihazların kullanımının artmasıyla internete mobilden giren kullanıcı sayısı da hızla arttı. Biz eski topraklar bilgisayar başında belimizi kırıp site site gezerken "millenials" denen 85 sonrası doğan kitle, ellerinde telefonlar ve tabletlerle pıtır pıtır gezmekteler. Bu nedenle sitelerin "mobile responsive" olması şu anda elzemden de öte yapılması gereken bir şey.

Mydukkan tasarımının neden bu hale geldiğini görmek için sağ alttan tutun ve sola doğru çekerek browser ekranını küçültün. Bakalım ne göreceksiniz:)

Bu işi yaptığımdan dolayı biliyorum, ne kadar ekmek o kadar köfte olayıdır. Tasarıma ayrı, yazılıma ayrı para vermek istemezsen yazılımcıya yaptırırsın, sonuç da basit UI hatalarının siteyi daha kolay kullanılamaz hale getirmesi olıur.

Sonuç olarak mydukkan doğru işi, biraz kötü bir tasarımla yapmış. Beğensek de beğenmesek de tüm siteler bunu yapıyorlar, yapmaya devam edecekler.

Aynen... "responsive" hale getirmeye çalışmışlar fakat o da olmamış... Düşük ekran boyutlarında da bir sürü yerde beyaz boşluklar oluşuyor.
 
Merhabalar,

Öncelikle tüm sosyal medya ve internette yazılanları büyük bir dikkatle okumaya gayret gösteriyoruz. Yapıcı eleştiriler için de ayrıca teşekkür ederiz, siteyi geliştirmemize yardımcı oluyor. Site eskisine nazaran daha kolay ve herşeyin daha da elinizin altında olan bir tasarımla geliyor. Kullandıkça emin olun ki ne kadar rahat olduğunu fark edeceksiniz. Biz de şu an için çok uzun zamandır üzerinde çalışıp bilmemize rağmen zaman zaman yabancılık çekiyoruz. Blog yazımızı da okuyabilirsiniz. Aklınıza takılan, kullanımda zorluk yaşadığınız her şeyi gönül rahatlığı ile sorabilirsiniz. Kullanma kılavuzu olarak biz varız :) Lütfen direkt yargılamadan önce kendinize ve bize bir şans verin. Sizden tek isteğimiz bu :)

Müzikle kalın...

Ben size ulaşıp anketten haberdar etmeden,sizin burayı takip edip cevap yazmanız takdire değer bir olay.
Teşekkürler.
Benim ilk gözüme çarpan siteyi açtığımda önüme ''şu ürün şu fiyata'' şeklinde ürünleri dizmesi.Eski ara yüzünüzde bu üst bölümde ve çok daha ufak görüntülerle geçerdi.Ben açıkçası direk alacağım ürüne yönelmek amacıyla giriyorum ve gerekli gereksiz bir çok ürünün sayfada belirmesi bence görüntü kirliliği ooluşturuyor.Yani demek istediğim şu ; sanmıyorum ki kimse siteye fender baja tele almak için girip ''aaaa epiphone sg bu fiyataymış dur bi bakayım'' desin.Ben eski arayüzü öncelikle bu nedenden dolayı beğeniyordum.Bu sadece sizin yaptığınız bir şey değil,birçok site de aynı şeyi yapıyor.Benim şahsi fikrim bu yöndedir.Bir de eski renkleriniz (turuncu fon) siteyle özdeşleşmişti bence.Yukarıya birkaç kişi de yazmış beyaz sayfa çıkınca bir garipsedim diye.Ne yalan söylim alışkanlıkları yıkmak zor evet ama bence eski haliyle de gayet işlemlerimizi halledebiliyorduk diye düşünüyorum.Eğer mobil kullanıma uyumlu hale getirmek için böyle bir şey yapıldıysa olumlu bir girişim ancak eski haliyle mobile uyumlu hale getirilemez miydi ?
 
* Ben gecen google aramasindan acinca yanlis siteye girdim sandim . Marka olarak bu kadar radikal degisiklik bence pek iyi degil.
* Responsive design gercekten uygulamasi zor bir konu. Layout hic basarili degil. SAdece grid view uygulanmis, kullanabilirlik gozonunde bulundurulmamis.
* Benim sitede en begendigim konu soldaki treeview'di. Bazi eksiklikleri vardi ama amaca yonelikti. Aradigimi hemen buluyordum. Benim diyen bircok yabanci siteden bile daha kullanabilir fonksiyonellik vardi (belki aliskanliktan ama bilemiyorum).
* Eski tasarim daha kompakti.

Bir de eski tasarima donmek pek mantikli bir secenek degil, islevsel eksiklikler uzerinden iyilestirilebilir.
 
Güzel olmuş bence. Eski site tasarımından ötürü daha sınırlandırılmış bir görüntü sunarken bu daha ferah olmuş. Yenilik iyidir, hem ben kullanımda herhangi bir zorlukla da karşılaşmadım. :)
 
"Çok iyi oldu, çok da güzel iyi oldu tamam mı?"

Bence güzel, pratik bir tasarım olmuş. Eminim, güzel bulmayan arkadaşlar birkaç haftaya alışır, eskisi gelse yenisi iyiydi aslında derler.
@Blindeath benim de gözüm kurları aradı.
Sitenin yapısı değişince nedense aklıma eyvah kuponlarım ne oldu diye gereksiz kaygı geldi. %20 ibanez kuponum gitmiş, gerisi duruyor. O da son kullanım tarihinden dolayı bitti galiba, çünkü uzun süredir bakmıyordum gidişini farketmemişim. :cry:
Benimde %20 kuponum gitmiş. Kuponlarin son kullanım tarihi var miydi hatırlamıyorum fakat siz dede aynı durum yaşandığına göre bu pek normal değil sanırım.
 
Benimde %20 kuponum gitmiş. Kuponlarin son kullanım tarihi var miydi hatırlamıyorum fakat siz dede aynı durum yaşandığına göre bu pek normal değil sanırım.

%20 kupon bende site yenilenmeden 1 ay önce kadar gitti yanlış hatırlamıyorsam. Son kullanma tarihi gibi birşeyler yazıp yazmadığını da hatırlamıyorum.

Yeni siteye tabi alışacağız ama belirtilen gibi siteyle özdeşleşmiş renk paleti, mevcut kurlar + indirim oranı bilgileri gidince beni biraz soğuttu. Eskisinde de yaşamadığım gibi yeni sitede de ürün bulma konusunda sorun yaşamıyorum.
 
Genel olarak şu şekilde söyleyebiliriz, biz sitenin kullanım kısmı ile ilgili işlevsel bölümlere müdahale ediyoruz. Renk konusundaki müdahalelerin çok dikkatlice yapılması gerekiyor. Şu anki tasarımda çok ciddi değişimler olamayacağını söyleyebiliriz. Minik değişiklikler olabilir.

Sitenin ana sayfası yine eski arayüzde olduğu gibi son eklenen ve kampanyada olan ürünlerden oluşuyor. Üst kısımda, yine eskiden olduğu gibi bannerlar mevcut. Menü eski siteye göre daha kullanışlı ve her şey elinizin altında. 5-10 dakika menüyü incelediğinizde ne demek istediğimizi daha iyi anlayacaksınız. Sayfalarda ürün görsellerinin büyümesi, ürünlerin sayfasına girmeden ürünü daha iyi görebilmenizi sağlayan unsurlardan. Görsel üzerine gelindiğinde çıkan sepet ve detay kısmı alışverişi daha da kolaylaştırıyor. Bu bölümde ürünü eklerken sepete adetle ekleme bulunmuyor. Bu durumu da biz fark ederek gerekli düzenlemeyi yapacağız.

Responsive olayının biz de farkındayız. Yine arkadaşlarımız bu konu ile ilgili gerekli çalışmayı yapacaklar. Sadece mobil kullanıma uyumlu olmak için değil, daha kullanışlı bir hale getirebilmek için arayüz değişikliği şarttı. Elektro gitar amfilerindeki etiketleme sistemini de tamamladığımız için bu bölümü incelerseniz, aradığınız amfiyi bulmanın ne kadar kolay olduğunu fark edeceksiniz. Zaman içerisinde bu etiket sistemi tüm ürünler için geçerli olacak. Menü bölümünde markaların sığmamasının da farkındayız. Bu konu ile ilgili çalışmalar da devam ediyor. Yapılacak işlerin hepsini önemine göre sıraya aldık ve teker teker yapmaya devam ediyoruz.

Koyduğumuz Epiphone G400 Pro bannerinde yalnızca fiyatı yoktu aslında :) Videosu ve fotoğraflarına da bağlantı vermiştik ve bizim için bunların da önemi olduğundan ürüne vurgu yapmıştık. Yaptığımız çalışmaları gösterebilmek adına bu tür güncel çalışmaları yine banner yapıp ana sayfada duyuracağız. Tel veya pena almak için siteye giren kişiye de bunu göstermek istiyoruz elbette ki. Bizim için ana sayfa duyurularının amacı da biraz bu zaten.

Bizim anlayışımıza göre stoğu kapalı bir ürünün de tanıtımı yapılabilir. Geldiğinde almak üzere incelemek isteyen insanlar olabilir. Bu doğrultuda geleneksel satış ve tanıtım stratejilerimizin olmadığını da söylemek isteriz. Bu arada döviz kurlarını sayfanın alt kısmında görebilirsiniz :)

Belirttiğimiz gibi yapılan tüm yapıcı eleştiriler gerçekten bizim siteyi geliştirmemize yardımcı oluyor, teşekkür ederiz.
 
Açıkçası yeni görünümü ben de beğenmedim. Herkesleşmiş, özgünlüğünü yitirmiş gibi. Üst menüde tuşlu, üflemeli, vurmalı, yaylı gibi kategori başlıkları verilmiş telliler kategorisi yok. Son eklenenler kısmı anasayfayı komple ele geçirmiş bu kısımdaki resimler ve yazı puntosu gereğinden fazla büyük tutulmuş. İnsan siteye hangi ürüne bakmak için girdiğini unutuyor bir süre.Sayfa çok geniş. Üstte geçen tanıtım resimlerini sağ ve sol iki yana koysanız ana ekranı daraltsanız daha iyi olur bence.
İlginiz takdire şayan tebrik ederim.
 
Kesinlikle eski site daha güzeldi.Ben de tam mydukkana eposta göndermeyi düşünüyordum.Özellikle mobilden girdiğim zaman aradığımı bulmakta zorlanıyorum.
Edit: Ayrıca sitedeki sorunlar düzeltilmezse bu durum satışlara yansıyabilir.Cidden insanın alası gelmiyor :)
 
Son düzenleme:
Genelde eleştiriler eski alışkanlıkardan kaynaklanan alışma süreci yönünde olmuş. Ancak yukarı bazı arkadaşların değindiği daha önemli bir sorun var. Eski siteyi 40 metre uzaktan da görsem mydükkan derdim. Bir şirket için çok önemli bir artı puan. Şimdi ise diğerleri gibi olmuşsunuz. Herhangi bir online alışveriş sitesinden pek bir fark kalmamış arada. Hele markayla özdeşleşmiş renkleri çöpe atma kararını nasıl aldınız? Google bile logosunda değişikliğe giderken renklere olabildiğince dokunmamaya çalışıyor. Kaldı ki beyaz site = kazıkçı site algısı bir çok kullanıcının bilinçaltına yerleşmiştir.

Tasarınla ilgili olarak ise;

1) 40$'a satılan hazır shopping template'leri gibi görmekten usandığımız bir tasarım şekline geçilmiş.
2) Son eklenen ürünler çok gereksiz, belki son eklenen gitarlar, son eklenen amfiler gibi tablı bir yapı olsa daha işlevsel olabilir. Üstelik resimler sayfada aşağı indikçe yüklenmesi gerekirken 10 yıllık HTML sayfaları gibi tek seferde yükleniyor. Bir de üstteki dev resimler yüzünden (ki onlarında hepsi ilk açılışta yüklenmeye çalışılıyorsa mühendisinizle el sıkışıp yollarınızı ayırın) sayfa açılış süreniz rezalet mertebesine erişmiş.
3) İki tane sola kayan modülü (kampanya ve markalarımız) alt alta koymak ve senkron olarak kaydırmak günümüzde "nasıl kötü tasarım yapılır" konusunda ders niteliğinde. Sanki sayfa boş kalmasın diye konuş gibi. Bari kampanya modülünü main slider'in altına koyun da araya statik olan son eklenenler modülü gelsin.
4) Twitter Facebook Sosyal Medya kısmı tam bir facia. Minnacık alanda hem twitter sayfanızı hem de facebook sayfanızı yükletiyorsunuz. Kim o sayfaları gerçek boyuntunda görmek dururken oturup scroll down yapmak ister ki?
5) Footer'da yer kalmayınca Döviz kurları başlığını MyDukkan başlığı altına koymak, neyse sıkıldım.

Sonuç olarak eskisine göre yenilenmiş site yapınca gerçekten yenilenmiş bir site yapmış olmuyorsunuz. Tasarımda yenilik namına hiçbir şey yok. Hepsi yıllardır gördüğümüz oldukça standart aplikasyonlar.
 
Bence site tasarımı konusunda biraz vatan bilgisayar, bimeks, teknosa gibi ana sayfası ve menü kullanımı başarılı tasarımlar örnek alınsa iyi olur.
Bu halini hiç beğenmedim. Çok sıradan olmuş. Son eklenenler aşırı yer kaplıyor. Her şey kocaman olunca insanın gözü yoruluyor.
Yenilenme olsun eyvallah ama çok ciddi düzenleme değişiklikleri lazım.
 
Benimde %20 kuponum gitmiş. Kuponlarin son kullanım tarihi var miydi hatırlamıyorum fakat siz dede aynı durum yaşandığına göre bu pek normal değil sanırım.

Mydukkan'dan bu konuda bir isteğim olduğu, kuponu yenileme adına. Bu kampanyanın sona erdiğini belirttiler. Verdikleri cevabı tırnak içinde iletiyorum. Sanırım mesajı paylaşmak sorun olmayacaktır. Umarım ileride tekrar böyle bir fırsat verirler.

"Ibanez kampanyası ithalatçı firma ile ortaklaşa yürütülen stoklarla sınırlı bir kampanya idi. Ne yazık ki sona erdi, bu yüzden tekrar kupon göndermemiz mümkün değil.

Üzülerek Bildiririz. İyi Günler..."
 
Geri
Üst