Fazla Bass Var

Merhabalar. Elimde Charvel DC 1 ST gitar Line 6 Spider 15 Watt amfi var. Amfimde clean channelda bass tellerde aşırı bir bass var. Tel bildiğin patlıyor. Ders hocam manyetik yüksekliğindendir dedi. Doğru mudur acaba? Ne yapılabilir çözüm olarak?
 
Son düzenleme:
Çözümü söylemişsin zaten. Manyetiğin bas kısmını indirebilirsin mesela. Bas notalardaki tek vuruş netliği azalacak ve baslar biraz daha bulanıklaşacaktır. Ayrıca amfiden bas kısmını da indirebilirsin.
 
Gitar hakkında çok fazla bilgim yok, bende öğrenme aşamasındayım tamamen bu amaçla konuyu cevaplayan arkadaşlara soruyorum.
Umarım cevap alırım.
Arkadaşın konu başlığında sormuş olduğu,
bass tellerde aşırı bir bass var. Tel bildiğin patlıyor. Ders hocam manyetik yüksekliğindendir dedi. Doğru mudur acaba? Ne yapılabilir çözüm olarak?
Soruya cevap olarak,

- EQ aracılığı ile bass frekanslar kısılsa çözüm olmaz mı? (bi pedal yardımıyla veya amfi üzerinden çözülemez mi?)

- Gitar üzerindeki bass teller fazla kalın seçilmiş olamaz mı?
(sap ayarıyla alakalı bi sıkıntı yaşanıyor olamaz mı?)

- Volume potansı gereğinden fazla açılmış olamaz mı?
(compressör veya maximizer olsa ve ses belli limitlerde sıkıştırılsa sorun çözülmez mi?)
 
Sd blackout vardı sanırım o gitarda.Bassları fazla bir manyetik ve gaini yüksek.Tellere de yakınsa böyle olması normal.Öncelikle gaini düşürün yada clean kanalda volume potunu kısın.
 
eski bir gitarımda 250k olan volume potansı farkı bilmeden 500k ile değiştirmiştim. Basslar baldırı çıplak aygır gibi bağırıyordu. Gitarı 2. el falan aldıysanız daha öncesinde yapılmış benzer bir modifikasyon bu soruna yol açıyor olabilir.
 
Geri
Üst