Barda

elot demiş ki:
çok basit,değil sinemasına gitmek korsanı bile alınmıcak beş para etmez bi film...

o kadar da acımasız olmamak lazım. en azından toplumsal bir sorun işleniyor konuda. ifade ediliş biçimi şiddet, sanırım şiddet üzerine olması filmin bazı önyargıları da beraberinde getiriyor.
 
bu filmin tutulur neresi var anlamış değilim,pardon da bi gazetenin üçüncü sayfasından alıntıydı öylede toplumsal sorunlar verilebiliyo demek cidden rezalet varsın böyle toplumsal sorunlar ticarete dökülmesin...
 
Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği anlaşılmayı güçleştirecek ölçüde yazım ve anlatım hatalarına sahip olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. Kelimeler üzerinde gereksiz kısaltmalar yapmayınız. Kasıtlı olarak Türkçe'yi yanlış kullanmaya devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
 
o kadar da feci bi film değil bence,hatta bana kalırsa,vermek istediği mesajı da verdiğini düşünüyorum.sonuçta selim ve arkadaşlarının neden bunları yaptıkları konusunda ipuçları verilmiş.belki daha çok izleyicinin gözüne sokulabilirdi ama o zaman da film çok didaktik olurdu.bişeyi göstermek,ona işaret etmek,dikkati o konuya çekmek uzun uzadıya o konuyu anlatmaktan daha etkili olabilir.ayrıca her yönüyle anlatmak mümkün olmayabilir bişeyi.yani bi açıdan bakıp o açıdan görünenleri anlatmak da bi seçenektir.sonuçta sinema da bi sanat dalı.yönetmenin de bunu amaçladığını düşünüyorum ama görünüşe göre( daha doğrusu tepkilere bakınca) bu amaca çok da ulaşılamamış.belki de insanlar toplumsal bi soruna işaret edildiğini görebilmek için,olay sırasında konuyla ilgili daha fazla şey söylenmesini ve olay sonrasının da bu kadar kısa anlatılmamasını,biraz daha irdelenmesini istemişlerdir.tabii ki sinema zevki de görecelidir.

bu arada ben anlatılanlardan daha fazla şiddet ve vahşet ve hatta daha fazla kan göreceğimi sanmıştım ama dozunda kullanılmış.küfürlere gelince...karakteri yansıtmak açısından bence çok da rahatsız edici olmamış küfürler.

ne olduğunu tam olarak benim de anlayamadığım bazı eksikler ve hatta mantık hataları olabilir ama yine de bence çarpıcı ve izlenilebilir bi film olmuş.
 
Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği yazım ve anlatım hatalarına sahip olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. Kasıtlı olarak Türkçe'yi yanlış kullanmaya devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
 
Çok fazla farklı duyguyu peşpeşe hissettiriyor size.
Duygusuzluk duygusunu bile hissettiriyo nesini beğenmediniz? Baist filan derken.. Gerçekte olmuş bi olay bu ne kadar basit olabilir düşünsenize!!
 
Siddetin bu kadarina pes dogrusu. Alisilmisin disinda -ki su siralar yine o psikopatlik edilen filmlerden gecilmiyor sinemalar- oldukca gercekci ve daha önce de bir arkadasin da dedigi gibi "Türk" buldum filmi. Var midir böyle herifler diyecektim ki simdi hikayenin gercekte yasandigini okudum az evvel. Cok zor olmali böyle bir olay yasayipta unutmaya calismak.
 
Bu filmi izlediğimde sinirden delirmiştim çünkü bu filmi çekerlerken türkiyede yaşanan gerçek bir olaydan yola çıktıkları için hatta gazetede okuduğum zaman bile delirmiştim bu nasıl olabiliyor diye.ayrıca çok fazla küfür var filmde .
 
seneryo gerçekten etkileyici oyuncu kadrosuda çok iyi.izledim ve etkisinde kaldım değindiği konuda gerçekten önemli...flashbackler filme etkileyicilik katmış...o jiletli sapiğın öldürüldüğü sahneyi film devam ederken kurguladım benimkiler daha iyiydi daha kötüsünü haketti o piskopat...
izlemeyenler varsa tavsiyederim gerçekten güzel bir film...
 
2 mesaj yukarıdada bu film de ne kadar sinirlendiğimi yazmıştım.ya film e şöyle bakıyorum açıkçası bu film deki karakterlere özenen tipler olabilir diye düşünüyorum. ülkemizde o kadar cahil insan varki herşeyden etkileniyorlar ki amerikada sniper olayı olduğu sırada ülkemizde çatıya çıkıp millete havalı tüfekle o garip kurşunumsu iğnelerden atan salak çok olmuştu. o yüzden bu tip cahil insanlar etkilenip böyle iğrenç olaylara özenebilir diye düşünüyorum.
 
evet o kunuda haklısın ama bu derece piskopat olabilecek bir insanın bence bu filmi izlesede izlemesede tehlıke oluşturabileceği kesin burda asıl iş adalete kalıyor yargıya kalıyor oda tartışılır tabı...sen bir cana kıy ondan sonra delisin diye tedavi gör sonrada serbest kal bu nasıl bi adalet sistemi diyebileceğimiz bir durum ve buna benzer birçok durum var eleştirilmesi gereken...
 
Geri
Üst