Hangi Pedal Ne Işe Yarar? (videolu)

Pedal türleri ve özellikleri açısından bilgisi olmayan (veya benim gibi yeni başlayan) ve her pedal hakkında yeteri kadar bilgi edinemeyen arkadaşlar için el altında bulunması ve kolayca bilgi edinilmesi açısından (her pedal için '' ne işe yarar? '' başlığı açılmaması adına) bilinmesi gereken pedalları tek başlık altında toplamak istedim.
Eksik olan pedal türlerinden, gerekli videoları diğer arkadaşlarında eklemesiyle eksik kalmaz umarım...


CHORUS;


DELAY;


REVERB;


PİTCH SHİFTER;


TREMOLO;


OCTAVER;


FLANGER;


PHASER;


OVERDRİVE;


LOOPER;


WAH;


COMPRESSOR;


OVERDRİVE / DİSTORTİON / BOOST / FUZZ ;


CHORUS / TREMOLO / PHASER / FLANGER;


OCTAVE / PİTCH;


 
Son düzenleme:
Teşekkürler hocam. Bana overdrive ve distortion farkını iyice açıklayabilecek bir abimiz var mıdır. Hakkınnda okudum ama anlamadım gibi.
Bildiğim kadarıyla çok da açıklanacak bir fark yok. Yani Distortion biraz daha sert ve -sanırım- trebble'ın önde olduğu bir ton. Yani atıyorum Distortion ile metal çalınır ama Overdrive ile biraz da rock, daha yumuşak şeyler çalınır. Belki yazdıklarım bildiğin şeyler ama bilmeme ihtimaline karşı yazayım dedim, belki bi katkım olur :)
 
Ooo bu abiyi bayadır görmemiştim :D

Distortion pedalı kendisinden cayır cayır drive tonu vermeye yarar. Amfi her zaman clean kanaldadır.

Overdrive pedalı ise amfiye giden gitar sinyalini biraz daha yükselterek amfiden daha fazla drive almanı sağlar. Overdrive pedalları lambalı amfilerde kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Tek kanalda clean çalarken pedalı aktive ettiğinizde daha kirli ton almanızı sağlar ya da solo anında tonu çok az istediğiniz yönde değiştirerek sizi daha belirgin hale getirir.
 
Geri
Üst