Amerikan Standart Strat'ların 6000 Tl Olması

Görgüsüzlüğün tanımını sanırım bilmiyorsun, bak şöyle açıklayayım yukarıda yazılan yerli üretim den kasıt şu '' uygun fiyatlı '' gitar. Yani uygun fiyat olması için yerli üretim hani 6.000 e Fender standart alamıyoruz o açıdan. Luthiyeler Gibson Fenderin custom shop u gibi fiyat çekiyor. Bence işte bu durum bahsettiğin görgüsüzlüğün tanımı.

Hem sana bir sır vereyimmi görgüsüzlük aslında terbiyesizlikten iyidir :)
Ne ara senli benli olduk acaba?

Sizi muhatap almıyorum, bir daha mesajımı alıntılamazsanız sevinirim.
 
Yerli el işçiliği var ama üretimi yok ki. Sonuçta o luthierde yurtdışından parçaları dolar ile alıyor. Onlar da ucuza mal edemediğinden belli bir ücret tutuyor. :(
N'apalım be abi, elimizden anca o geliyor. Ama bizde de sıkıntı var bence bu konuda. 5.000 liraya gidip Erdem abiden almıyoruz bir kereliğine de olsa veya işte Hakan abiden vs gibi. Ama her defasında ESP alıyoruz. Almasak bile listede üst sıralarda oluyor. Bence bir noktada da onları (ustalarımızı) desteklemek lazım. Bak Erdem abi Amerika'ya taşındı. Birkaç lutiye daha gidiyor. Gerçi Dolar olmuş 4 TL, tecavüzcüler-tacizciler kol geziyor, taksiye bindirmeye çekiniyoruz arkadaşımızı sevgilimizi. Sınırda savaş var vs vs. Gitara gelmeden daha çok halledilmesi gereken şey var. :( Ha oyumu verdim hallet deyip hükümete veya artık kimeyse işi bindirince ne olduğunu görüyoruz her gün. Sen ben belki bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ama 80 milyon bu ülke. :(
 
Ne ara senli benli olduk acaba?

Sizi muhatap almıyorum, bir daha mesajımı alıntılamazsanız sevinirim.
Ya bende onu diyorum senli benli hakaret ediyorsun durmadan sonra neden mesaj alıntıladın falan diyorsun. Ne yapayım birisi bana hak etmediğim bir hakareti sırf kendisiyle aynı görüşü paylaşmıyorum diye ettiğinde susayımmı ? Yönetime mesajını şikayet etmeyeyim mi ? Bu şekilde 5 defa hakaret etmişse gerekirse bir konu açıp neden bu kişiye yaptırım yapmıyorsunuz farkı nedir diye olması gerekeni hatırlatmayayım mı ? Ne yapayım susayım mı ? Çok beklersiniz. Terbiyesize terbiyesizsin demediğimiz için şu anda bu haldeyiz. Benim artık böyle susma gibi bir niyetim yok.

Bunun dışında şikayet ettiğin konu ne ? Ne oldu mesaj alıntılamak suç mu ? Öncelikle terbiyeni takın düzgün bir uslup kullan. Muhatap almaman beni çok mutlu eder. Ama böyle gün aşırı durmadan hakaret edebileceğin anlamına gelmez. Kendine gel.Sen benden üstün değilsin. Benimle eşitsin. Merak etme mesajını alıntılamamda tek sebep silip değiştirirsen yönetime sunacak delil olması.. Ne oldu bundan mı rahatsız oldun ?


Bahsedilen konu gitarlar neden pahalı sen custom shop kadar fiyat belirleyen luthiyeyi savunmak için yazacak bir şey olmayınca sanki adam bedava gitar veriyormuş gibi bir hava yaratıp sanki benim yüzümden bu işleri bırakıyormuş gibi bir hava verip sadece bana hakaret etmek için yazıyorsun. Yapamazsın. Böyle şeyler yazıp hakaret etmeye hakkın yok. Forumun şu kuralına karşı geliyorsun;

replicant demiş ki:
3- Forumdaki tartışmaların kişisel saldırı boyutuna gelmesine izin verilmeyecektir. Başka bir üyeye hakaret/küfür etmek, rencide edici/küçümseyici ve nefret söylemi/ırkçılık içeren ifadeler kullanmak veya tehditkar/saldırgan tavırlar sergilemek kesinlikle yasaktır.

Yazdıklarını da bilerek ve isteyerek konuyla alakası olmamasına rağmen içeriğe bakmadan düşmanca tavırlar içerisinde yapıyorsun. Sonra ben seni muhatap almıyorum. Keşke almasan bende rahat etsem. Kim isterki tanımadığı bir insan tarafından sürekli olarak dayanağı olmayan bir şekilde hakarete uğramayı. Bundan sonra yazdıklarında sadece bana değil seninle aynı düşünceyi paylaşmayan herhangi birisine hakaret etmeden saygı çerçevesi içerisinde yazmalısın. Yazmıyorsanda bence falan değil toplum içerisinde konuşmamalı yazmamalısın.
 
Görgüsüzlüğün tanımını sanırım bilmiyorsun, bak şöyle açıklayayım yukarıda yazılan yerli üretim den kasıt şu '' uygun fiyatlı '' gitar. Yani uygun fiyat olması için yerli üretim hani 6.000 e Fender standart alamıyoruz o açıdan. Luthiyeler Gibson Fenderin custom shop u gibi fiyat çekiyor. Bence işte bu durum bahsettiğin görgüsüzlüğün tanımı.

Hem sana bir sır vereyimmi görgüsüzlük aslında terbiyesizlikten iyidir :)


Merhabalar. Aslında bazı noktalarda size katılmıyorum. Bugün Gibson Cs dediğimizde +20k, Fender Cs dediğimizde +15k gibi miktarları gözden çıkarmamız gerekebiliyor. Hatta çoğu zaman Amerika ikinci el fiyatlarının çok çok altında bizim ülkemizde gitar satın almak mümkün hale geldi. Sebebi hepimizin bildiği gibi; döviz kurlarının şu anki durumuna rağmen alım gücümüzün pek değişmemesi.

Şu son 2 yıl içerisinde gerek Fatih Yılmaz üretimi, gerek Erdem Koca üretimi gerekse de Hakan Bey üretimi gitarlar kullanma fırsatım oldu uzunca zamanlar. Hiçbirisinin ne birbirlerinden ne de Cs üretimi birçok markadan geri kalır yanları yok. Fiyat olarak da yarı Cs meblağlarında fiyatlar talep ediliyor çoğu zaman. Fakat tabi sizin isteklerinize göre Cs meblağına ulaşmak pekala mümkün. Yalnız burada şu noktayı kaçırıyoruz. Bizim lüthiyelerden yeri geldiğinde elinizin anatomik yapısına göre sap yapmaları üzerinde çalışma yapmalarını talep etme fırsatı olabilirken, Fender Gibson gibi markalarda sanmıyorum ki mümkün olsun.
Erdem Beyin güzel bir mesajı vardı eskilerde. Bu gibi durumları kıyaslamak pek doğru değil, custom bir gitar yaptırmak ile CS gitar satın almanın amaçları bambaşka oluyor genelde gibisinden. Hakikaten de öyle. Custom gitar yaptıran insanların genelde çok spesifik talepleri oluyor ve bunlarla gidiyorlar gitar yaptırmaya.

Şu anda ben de Cs bir Fender kullanıyorum. Zaman içerisinde Custom bir gitar kullanacak kadar iyi bir gitarist olmadığım kararına vardım çünkü. Belki gelecekte olabilir. Son olarak da şunu atladım. Yakın zamana kadar ülkemizde boya işçiliği konusunda pek bir geride olduğumuzu düşünürdüm fakat yeni keşfettiğim birkaç yer neredeyse yurtdışından geri kalmayacak kalitede bu işi yapmayı başarmış. Biraz dağınık yazdım. Kusura bakmayın.
 
Sifir ve belli bir fiyat seviyesinde (hani takmissindir kafayi Suhr'a, Custom Shop's vs) gitar alma niyetinde olan arkadaslarin Istanbul'daki (ve diger sehirlerdeki elbette) yapimcilarla konusmadan karar vermeleri ne büyük talihsizlik.

En ucuz Suhr Amerika'da 2200-2500 Dolar civarinda, Almanya'da 2500 Euro civarinda. SuperStrat mi lazim? Hakan Seckin ile konusun. Daha vintage kafalarda misin? Bana gelin. Akustik vs mi lazim Briken var, klasik mi lazim Orhan Ümmetler var. Var da var.

Neticede o gözden cikardiginiz fiyatlarin altinda enstrüman alabilme sansiniz var. Bir de pazarlik etme sansiniz var. Belki sempatik bir arkadassindir, oradan da bir güzellik olur. Falan filan. Ama sizin gelmeniz lazim, biz "müsteriye" dogruancak adim atabiliriz.

Hep derler ya forumda fiyat konusulmaz falan diye, bosverin yahu. Ben yazayim mesela size. Son yaptigim Tele tarzi gitarin fiyati 1.750 Euro. Ee, nesi pahali bunun? Suhr'da daha mi ucuz olacak? Custom Shop mu daha ucuz olacak? Ne kadar sürecek oradan o gitari alabilmen? 1 yil? Daha uzun belki de.

Ama yok, insanlar gider Zuhal Müzik'ten %5 indirim aldim diye gerine gerine dolanir bu sehirde.
 
Bu konunun biraz başları okuyunca amacı farklı. Sanki 6.000 TL Amerikan Standart oldu nasıl alacağız gibi.

Anlatılmak istenen o yani. Bizde 6.000 TL yok ki 1750 euro bize pahalı gelmesin. Napalım aldığımız ücretler ona göre. 1750 euroyu bir gitara ödeyecek olan insanlarda yarın bir gün paraya ihtiyacımız olursa ne yapalım diyor. Olay custom shop vs değil.
Bizim buradan gideceğimiz nokta Amerikan Standart da bu oldu, bizimde halimiz belli hangi gitarlar var bu ayarda daha ucuza.
Da burada olayı başka noktalara çekmenin ne gereği var ? Bu ülkenin şartları koşulları belli değil mi ? Bir luthierin 4 günde bitirdiği bir gitardan 1000 $ işçiliği oluyor. Ben veremem bu parayı. Kazanmıyorum çünkü o kadar. Benim için 1750 euro ucuz değil. Yarın bir gün verecek olsamda geri satabileceğim zamanla değer kaybetmeyecek bir müzik aletine veririm.

Tekrar edeyim paramız yok. Yurtdışında adam kendi ülkesinin para biriminde kazanıyor burada onun parası benimkinin 4 katı. Ama ben 4 katı kazanamıyorum 4 katıda ödeyemem, ödeyeceksemde bu sahip olduğum bazı şeylerden vazgeçerek olacak yurtdışındaki adam yaşadığı ülkenin 2 asgari ücretiyle geri satmayı düşünmeden dursun diye custom shop gitar yaptırabiliyorken ben bunun için 8 asgari ücret biriktirmeliyim. O iki asgari ücreti 5 ayda biriktiriyorken ben 20 ayda biriktirebiliyorum.

Yani bunlara bence geriye dönmeye gerek yok. Zaten şu anda gerçek hayatta yaşanıyor. Siz sadece kendi açınızdan bakıp neden bizden almıyorlar diyorsunuz. Sebebini söyleyincede kızıp hakaret ediyorsunuz sonuçta luthiyeler müşteri bulamıyor. Sadece bunun sebebi müşteri ne istediğini bilmiyor değil. Müşterinin parası yok. Olan parasıylada aldığı ekipmanı satmadan yeni ekipman alamıyor. E seninde işçiliğin ülke koşullarında çok pahalı. Hak ediyorsundur belki ama sadece sen değil hepimiz hak ediyoruz ama alamıyoruz. Derim bu konuda uzar gider sonuçlar değişmez. En nihayetinde buradan terki diyar edip başka ülkelere gidenler orada burada olduğu gibi asgari ücretin 10 katına gitar satamıyor. Belkide buradakinden ucuza bile düşüyor.

Fakat bunlar bu başlığın olayı değil bu sebeple kimsenin kimseye saldırmaya hakaret etmeyede hakkı yok, almıyorlar işte luthiyeden gitar bu insanları ne görgüsüz, ne müzikten anlamayan nede ne istediğini bilmeyen birisi yapar. Sen istediğin kadar teoride anlat maun gövdeli bir gitarın mı yoksa alder gövdeli bir gitarın mı tonunun daha iyi kötü olacağını,istediğini verebileceğini yada veremeyeceğini, bunu gerçekte o gitarı kullanmadan anlayamazsın bunun içinde, deneyim içinde ya makul fiyatlar olacak ( ülkedeki maaş durumuna uygun ) yada alıp satacaksın ve deneyim kazanıp ne istediğine karar vereceksin. Luthiyedeki gitar zaten belli değil. Ne çıkacağını bilmiyorsun, strat bu Fender custom shoplar bile kötü tınlayabiliyor, herkesin beklentisi farklı. Diğer tarafta ortada hayali olmayan gerçek birgitar var aldın baktın hoşuna gitti aldın, gitmedi almadın, beğenmeme riskini müşteriye yükle, işçiliği 4 katı yaz sonra neden gitar yaptırmıyorlar.. Gel sağa sola hakaret et.
Ben anlıyorum bu forumlarda değişik bir mantık var. İnsanlar zannediyorki burada ağız dalaşına girince yada hakaret edip bir şekilde karşı tarafı susturunca ben haklı olacağım ve her şey bitecek. Yani şimdi burada evet luthiyeden gitar alınsın çok ucuz canım esp den farkı yok deyince yarın luthiyelere sipariş yağacak. Bunu gerçekten böyle olacağını falan düşünüyorlar. Yok yav inanın yok öyle bir şey sen burada kendini kandırıp ne dersen de gerçek hayatta işler sanaldaki gibi gitmiyor. Piyasa bir sürü luthiye yapımı gitar satılmıyor. Hemde çok çok uygun fiyatlara, Amerikan Strattanda ucuza. Demekki o gitarı gidip deneyen insan beğenmiyor. Belkide sadece forumlara bakıp kimin sesi daha çok çıkıyorsa onun doğrusunu kabul etmeyip kendi denediği için.Neyse.

Burada artık konuşacaksak 6.000 TL amerikan Strat oldu, luthiyere gitar yaptırmakta ondan pahalı. Ne yapıyoruz ?Bunu konuşalım.

Bir arkadaşım Blade stratların iyi olduğunu söylüyordu, Sx lerde güzeller var aralarda 1.000 TL den az bir modifiyeyle canavar oluyor. Son bomba sanırım GL. Bu hakkı yenen gitarlar benim görüşüm bir anda piyasayı sarabilir sanki bundan sonra. Bunlara yönelmek en mantıklısı. Tabi kolay kolay sıfır zor artık. Zaten Fender de sanırım Amerikan Standart serisini kaldırmış. Birde bunlar iyi zamanlar dolar arttıkça dahada çok artacak rakamlar. Ne yapılacaksa bence biran önce yapılmalı ekipman eve alınıp müzik yapmaya başlamak lazım. Ortalık zaten takasdaydı iyice takasa dönecek.
 
Hatta madem konuşuyoruz uygun fiyata sahibinden baktığım hem custom luthier yapımı hemde fiyatı uygun şunu gördüm. Hiç gitar alasım yokken 1500 TL biriktirmeyi düşünmeye başladım 3 ay sıksam mı acaba kemerleri ? ;)

Custom Gitar - En Uygun Custom Shop Gitar Fiyatları sahibinden.com'da - 506699441

Yada gitar ihtiyacım varsa hiç sıkmadan şöyle bir şeyler mi alsam;

SX Custom SST Alder - En Uygun SX Gitar Fiyatları sahibinden.com'da - 480393549

Böyle piyasada 1500 TL ye custom luthier işi oldu da biz mi almadık ama bak euro değil TL. Türkiye çünkü burası.
 
Gerçekten iki yılda yüzde elliden fazla artmış fiyatlar inanılır gibi değil. Ya da fiyat artması değilde bizim paramız bu kadar değer kaybetmiş desek daha doğru olur.
 
Iyi de bunu neden biz konusuyoruz ki.

Ilgilenenen arkadaslar Tune-l Musical Instruments ile irtibata gecsin, desinler ki "Kardesim sapittiniz mi siz? 6.000 TL'ye (bu arada baktim da 9.500 mü olmus onlar?) Strat mi olur?".

Gerekli tüm cevaplar o kanal vasitasi ile gelecektir.

Aslında şu anda çok şaşıracaksın ama biz aslında bu konuyu konuşmuyoruz. Alternatif neler yapılabilir, Türkiyeden neden seri üretim yapan markalar çıkmıyor falan onları konuşuyorduk. Hatta bende konuşmuyordum konuşanların fikirlerini okuyordum ve tartışma olmadan devam ediyordu. Taki sen ve beni kaale almayan fanboy ( Böyle deniyor sanırım bir şeyin fanatiği için, hakaret yada başka bir niyetle yazmadım.. ) un gelip bana hakaret edene kadar. Bende öyle olunca daha okuyayım diye düşünürken kendimi burada bir şeyler yazarken buldum.

Neyse bak işin şaka tarafı konudan kopmadan diğer arkadaşları bilmem ama Amerikan Standart ların fiyatının artması bana normal geliyor. Yani adı üzerinde '' Amerikan '' , '' Türk '' değil ki TL ile işlem görsün adam orada yaşıyor e kendi ülkesinin asgari ücreti doğrultusunda 1,5 asgari ücrete standart ama kaliteli pek çok profosyönel müzisyenin sahnede kullandığı konser verdiği gitarlardan üretiyor hemde hazır önüne geliyor beğenmediğini almıyorsun.

Yani şimdi o adam o ülkenin para biriminde yaşıyor kısacası yumurtaya 1 $veriyor mesela, ekmeğe ete ona keza. E bu durumda o adama TL üzerinden satış yap desekde pek umursayacağını sanmıyorum. Ama işin şu yönüne bakarsan adamın kendi ülkesinde bundan 10 yıl önce sattığı gitarın fiyatıyla şu anki gitarın fiyatı arasında minimal bir fiyat farkı var. $ bazında tabi. Neden ? Çünkü o Amerikan, Amerikada yaşıyor, yerel para birimi Dolar.

Garip olan burada bir gitara 10 asgari ücret isteyen insanların orada 1,5 asgari ücrete gitar satması. Onlara asıl sormak lazım ya arkadaş burada işçilik olarak dünyaları istiyordunuz orada şu anda buradaki alım gücünün 1/4 ü belki bile azı olan rakamlara üretiyorsunuz diye. Yani zaten var ya Fender yapsa bunu yada Gibson orada da isyan ederler merak etme. Ha çok uçuk gitarları vardır elbet aged, master built falan filan ama bunlar her markada olan high end ürünler. Böyle standart custom shopları falan değil. Neyse yav..

Her halukarda ( normal karşılıyorum dediğim gibi ama garipsesek bile ) arayıp sormazdım. Neden arayıp sorayım ki ben en mantıklı enstrümanı almaya çalışan birisiyim neden fiyatını sorgulayayım adamı da telefonla arayıp. Fiyatı budur der işime bakar başka marka alırım. Ha ama oda çıkar buraya müzisyenler benim gitarlarımı almıyor, ne istediğini bilmiyor, görgüsüzler küstüm size zaten tatil için gelmiştim gidiyorum falan yazarsa onada gerekli cevabı verirdim. Zaten üzerine yazacak bir şey bulamayıp ya susarlardı yada konuyu döndürüp dolaştırıp aynı, herhangi bir argümanla destekleyemedikleri, mantığa dayanmadan sorguya getirirlerdi işte bizim fiyatımız kimseyi ilgilendirmez e sonra, benimde cebimdeki parayı nasıl harcadığım ilgilendirmez. eee ama sen benden gitar almıyorsun ne istediğini bilmiyorsun görgüsüzsün yani tekrar en başa getirip bir paradox oluşturarak çıkış noktası ararlardı.

Değil mi uzatmanın ne alemi var ? Ben söyleyeceğimi söylemişim tekrar tekrar aynı cevap veremeyeceği soruları neden insan duymak ister ki... Biz burada artık Amerikan Standart yerine ne alırız, yoksa para biriktirmeye devam o fiyat aralığında en iyisi hala omu değil mi onu konuşalım.

İyi forumlar diliyorum.
 
Kendi kendine yapanları gördükçe ozenmiyor değilim. Ilerde bende deneyeceğim. Bu internetten parca siparişi yapip birleştirenler aslında biraz anlatsa çok güzel olur :D
 
İnsanların önyargısı. Amerikan Stardart'a o kadar para vereceğime MJT'den gövde alırım. Para durumuna göre Bir sap yaptırırım. En iyilerden elektronik alırım, Erhan Suludere'ye de istediğim çıkış istediğim sarımda manyetik sardırırım. Vergisi Kargosu derken 1500 USD'yi bulmaz bile.
Ya da ben hiç uğraşamam derseniz.
www.fraserguitars.com/product-category/vintage-series/artist-series/

Bu tabii ne aradığını bilen insanlar için. Yoksa Alırım satarken zarar etmem diyorsanız değmez.
 
Mesajınızı okumaya değer bulmadığım için kendimi ilgilendiren bu kısmı alıntılıyorum:

fanboy ( Böyle deniyor sanırım bir şeyin fanatiği için, hakaret yada başka bir niyetle yazmadım.. ) un

Fanatik değilim, gitar tasarımlarını kimisi çok sever kimisi hiç sevmez ve saygı göstermez (sizin gibi). Gitar tasarımları veya genel olarak gitarlar bana pek hitap etmiyor ama özellikle bu ülkede böyle işlere sonsuz saygım var. Bundan itibaren bir tek cevap daha yazmayacağım; lütfen bu mesaja cevap vermeyin; saçma ve gereksiz, nereye bağladığınızı anlamadığım tartışmanızı da lütfen bitiriniz. Görmüyor musunuz etraftaki herkes size cephe alıyor. Diğer ricam da @Novacorda Guitars'a: Abi lütfen cevap verme sen de. Böyle insanlarla anca bu şekilde başa çıkabilirsin.

Tekrar söylüyorum lütfen mesaja cevap vermeyin ve iletişiminizi kesin. Ayrıca size kasıtlı hakaret etmedim; üstü kapalı hakaret ettim.

Lütfen alıntılamayın.
 
Novacorda Guitars'ın sahibi olan arkadaşla bir kere ayak üstü tanıştık. Pozitif bir insan. Kendi emeğini istediği gibi fiyatlandırır. Talep görür, görmez kendi ticari kararıdır. Fiyat ve başka birşey üzerinden tartışmak abes. Mesela şu gitar
Ronin Morningstar Guitar - Handmade Guitars and Custom Electric Instruments - Ronin Guitars are hand made from Salvaged Old-Growth Redwood
5.500 USD. Yıldız kesim Tek parça sap ve katkısız nitro cila dışında bir farkı da yok. Çirkin de bence :)
 
İnsanların önyargısı. Amerikan Stardart'a o kadar para vereceğime MJT'den gövde alırım. Para durumuna göre Bir sap yaptırırım. En iyilerden elektronik alırım, Erhan Suludere'ye de istediğim çıkış istediğim sarımda manyetik sardırırım. Vergisi Kargosu derken 1500 USD'yi bulmaz bile.
Ya da ben hiç uğraşamam derseniz.
www.fraserguitars.com/product-category/vintage-series/artist-series/

Bu tabii ne aradığını bilen insanlar için. Yoksa Alırım satarken zarar etmem diyorsanız değmez.

Kesinlikle katılıyorum. Amaç eğer Amerikan Std kalitesinde bir gitarsa ve ikinci el konusunda da çok kafanıza takmayacaksanız bu ve bunun gibi opsiyonlar çok. Yerli luthiyelere yaptıracağınız bir gitar da bunun biraz üzerinde olur fiyat olarak o da ayrı konu. Dolayısı ile o da değerlendirilebilir.

Eğer bu kadar bütçe de yok ise malzemeyi daha ucuza bulabileceğiniz yine bir sürü alternatif var. Tabii buna göre kalite de değişecektir. Malzemeyi alıp montaj ve finish'i de luthiyelere yaptırmak bir alternatif olabilir..
 
Kesinlikle katılıyorum. Amaç eğer Amerikan Std kalitesinde bir gitarsa ve ikinci el konusunda da çok kafanıza takmayacaksanız bu ve bunun gibi opsiyonlar çok. Yerli luthiyelere yaptıracağınız bir gitar da bunun biraz üzerinde olur fiyat olarak o da ayrı konu. Dolayısı ile o da değerlendirilebilir.

Eğer bu kadar bütçe de yok ise malzemeyi daha ucuza bulabileceğiniz yine bir sürü alternatif var. Tabii buna göre kalite de değişecektir. Malzemeyi alıp montaj ve finish'i de luthiyelere yaptırmak bir alternatif olabilir..

Amerikan STD bile değil. MJT Nitro cila atıyor. Dolgu malzemesini bilemem ama Standartın cilası ve boyasından daha iyi olduğu kesin. Benim Topladığım Strat'ta MJT gövde Fender Custom Shop'larda kullanılan 57 Vintage Kalın bloklu köprü. Elektroniği Orange Drop kapasitörlü, CTS potlu. Switchcraft manyetik seçici ve output jack. Manyetikler Fralin Vintage Hot, Bu özellikler Custom Shop Fender'lerde olan şeyler. Sapı da Rittenhouse'a yaptırdım. Topladığım fiyat Amerikan'dan ucuz. CS shopların 4'te 1 fiyata. Dileyen Kıvılcım'a denemeye CS Fender'le le karşılaştırmaya gelsin :) Bir Strat ya da teleye öyle 5-6 bin Dolar para veremem. 4'te birine en az o kadar iyi bir gitar toplarım. Anlamıyorum ki Bolt On gitar işte. Sap cebi ölçüsü belli. Sapı belli. Atom Mühendisliği değil neticede :)

Güzel bir sapa para veririm ama. Şöyle etli 3A flame maple üzeri Rosewood. SS fretleri çaktırdım mı :) Benim için iş sapta bitiyor. Sapı iyi olsun gövde ve elektronik her şekilde toplanır. Parayı sapa gömün :)
 
Son düzenleme:
Amerikan STD bile değil. MJT Nitro cila atıyor. Dolgu malzemesini bilemem ama Standartın cilası ve boyasından daha iyi olduğu kesin. Benim Topladığım Strat'ta MJT gövde Fender Custom Shop'larda kullanılan 57 Vintage Kalın bloklu köprü. Elektroniği Orange Drop kapasitörlü, CTS potlu. Switchcraft manyetik seçici ve output jack. Manyetikler Fralin Vintage Hot, Bu özellikler Custom Shop Fender'lerde olan şeyler. Sapı da Rittenhouse'a yaptırdım. Topladığım fiyat Amerikan'dan ucuz. CS shopların 4'te 1 fiyata. Dileyen Kıvılcım'a denemeye CS Fender'le le karşılaştırmaya gelsin :) Bir Strat ya da teleye öyle 5-6 bin Dolar para veremem. 4'te birine en az o kadar iyi bir gitar toplarım. Anlamıyorum ki Bolt On gitar işte. Sap cebi ölçüsü belli. Sapı belli. Atom Mühendisliği değil neticede :)

Güzel bir sapa para veririm ama. Şöyle etli 3A flame maple üzeri Rosewood. SS fretleri çaktırdım mı :) Benim için iş sapta bitiyor. Sapı iyi olsun gövde ve elektronik her şekilde toplanır. Parayı sapa gömün :)

Aynen, bende de var bir adet MJT Strat, Amerikan Std gitarımdan çok daha iyi Musikraft sap olmasına rağmen. O kadar net ki bundan sonra ben de bolt on alacaksam MJT'den şaşmam. USACG sapa yöneleceğim sonraki projemde.

Baktım rosewood getirmekte sıkıntı vs var, buradan Fatih Ustadan mis gibi Brazilian Rosewood sap yaptırırım...Dediğim gibi seçenek var aslında, şu şartlarda Amerikan Std veya Custom shopa para gömmek bana da abes geliyor.
 
@lokomoko Mesajınızda bahsetmek istediğiniz şeyin özü; Türkiye'de insanların 1300 Türk lirası askeri ücret alırken, gitar ustalarının gitarlarına 2bin dolar bu günün kuru ile 3,8tl yaklaşık 7600 lira istemesi fakat yurt dışında askeri ücret 1300 dolar üzerinde iken yine ustaların gitar fiyatlarına 2bin dolar istemesi. Yani bizim ustamız bizden 7-8 maaş istiyor, yurt dışında ise ustalar kendi ülke vatandaşına 1 yada 2 maaşa gitar veriyor.

Bence bakış açınız ve mesajınızın özü oldukça değerli fakat bunu herkese doğru kabul ettirme beklentiniz ve şahıslara, gitar yapan bir ustaya biraz sert bir üslup ile çok uzun paragraflar yazıp farklı yerlere çekilecek kıvama getirmeniz hatalı ve ana fikrin değerini düşürüyor. Şahsi fikrim; düşüncenizi, herkesin doğru kabul etmeyeceğinin ve gitar yapan ustalarımızın bizim alım gücümüzle doğru orantılı fiyatlandırma yapma zorunlulu olmadığının bilincinde yapsanız çok daha değerli ve çok daha anlaşılır olur.
 
Asgari ücretin bu seviyede olduğu bir ülkede Luthierlerin örnek olarak 2000-3000 TL'ye gitar satarak hayatını devam ettirmesi için ciddi bir sürüme girmeleri lazım diye düşünüyorum. Bu da en nihayetinde mantıklı olmayabilir çünkü el emeği ve zaman maddi gerçeklerle yarış içerisinde. Durum böyle olunca da daha kaliteli bir işi daha da para kazanacağı bir modelle sunmak istiyor olabilirler, bu da gayet doğal gelmekte bana.
 
Geri
Üst