Referans Monitörleri Nasıl Yerleşmeli?

merhabalar

Referans monitörü almayı planlıyorum.Bilgisayar evin salonunda duruyor ve masanın tam karşısında geniş bir koridor uzanıyor.Bu durumda ne büyüklükte bir hoparlör tercih etmeliyim?Hoparlörlerin arkasında böyle bir açıklığın olması avantaj mıdır değil midir? Teşekkür ederim
 
Presonus Sceptre S8 monitörlerim satılık ilgilenirseniz özelden yazın bana. Monitör konumlandırması ve akustik yalıtım birlikte ancak sonuç verir.
 
Akustik düzenleme konusunda ben de kendim taşyünü paneller yaparak sonuç almaya çalıştım ama @persac arkadaşımızın dediği gibi istediğim sonucu alamadım. akustik düzenleme yaparken eğer IK Multimedia Arc System tarzı bir setiniz yoksa tone generator aracılığı ile boomy-yankılanma gibi hissiyatınıza dayalı yöntemlerle sorunlu frekansları, DAW'daki tone generator aracılığı ile bulup bunlara yönelik ürünler araştırmalısınız. Ya da Auralex'e paint'te yaptığınız bir çizimi ve orada sorun yaşadığınız frekans açıklamalarını yazarsanız size ürün önerileri ve maliyeti içeren bir çizim gönderiyorlar.
 
Geri
Üst