Gitarı ışıklandırma

yaparlarda nerde yaparlar :) bıde nokta degılde endonezya rg-370 lerdekı perde ışaretlerını ışıklıya cevırmek mumkun olurmu acaba ??
 
vardır abi bizim burda ist de kesin vardır ben araştırıyım onu bulurum kesin o tarz maynaklar var bu tarafta.ama hiç fenada olmaz yani
 
klavyeye led takmak çok çok zor ya da uzun bir iş değil bildiğim kadarıyla ama asıl problem olayın riski.o ledler çalımı, hissi değiştirebilir. çok iyi yapılıp hissi değiştirmese bile yapım aşamasında çıkabilecek problem şu ki, ledleri besleyen teller/kablolar/kablo klavye ile sapın ayrılması suretiyle truss rod sisteminin boşluğundan geçecek bir şekilde ve klavyeye ledler oradan çıkacak falan. sapın ayrılıp birleşip sonra eskisi gibi olamaması riski var ve bunu kimse istemez herhalde.
yeni gitar yaptırırken işi iyi bilen birine bu işi yaptırtmak dışında hiçbirşey bence mantıklı değil. hele hele halihazırda varolan bir gitarın içini açtırıp da ledleri taktırmak bayaa bi problem yaratabilir.
ama gövdeye ledler süper yapıştırılır bi de şekilli yapıştırırsın tam olur :)
 
çoook iyi olmuş yav

20060726061037rg550rbirjx0.jpg


20060726061106rg550rfrefs2.jpg
[/img]
 
Bir konser kaydında The Offspring'in basçısı Greg K'nin bas'ının da böyle olduğunu hatırlıyorum. Klavye noktaları mor mor parlıyordu. Ama fosfor mu yoksa led miydi kestiremedim...
 
luthier fatih yapabilir sanırım, hatta bi akustik gitara yaptı da. ö.m. atanlara adresini telefonunu veririm.
 
Geri
Üst