Strat'a Humbucker Önerisi

pekala.... bu tip yüksek güçlü manyetikler bizim fenderin singlelarıyla çalışır mı... breed önermişti dün de ona ne dersin... bir de metal manyetiği bakmıyorum genel olarak yine de üzerinde dur dersen dururuz sen ne tarz çalıyorsun/dinliyorsun?
 
Breed, Seymour Duncan'ın ünlü manyetiği JB'nin rakibi. Buradan fikir sahibi olabilirsin.



Aslında alacağın herhangi bir humbucker, single-coil'e göre ciddi fark ettirecektir. Belki de çok aramana gerek de yok, ortalama çıkışlı bir humbuckerda bile istediğini bulabilirsin, ancak kulağın çok hassaslaşır da spesifik ekipmanda özel bir şey ararsan, o vakit manyetikleri ıncık cıncık etmeni tavsiye ederim. Bunun için bile en az 5-6 tane humbuckerı denemiş olman gerek. Şu aşamada anladığım kadarıyla çok da gerek yok. JB bile seni mutlu edebilir. Zaten aldıktan sonra gerisi ekipmana ve senin ton almana bakar. Invader yüksek çıkışlı single coillere göre biraz güçlü kaçabilir. Metal manyetiği diye düşünmemek lazım, her manyetik birçok amaçla kullanılabilir. Tabii yüksek direnç olunca daha rahat drive alıyor ve tizler yavaş yavaş gidiyor.
 
pekala iyi herhangi bir humbucker... şimdi bu gitarı yapacak adamda gibson 59 var... bu o dediğin herhangi bir humbucker olabilir mi ?:) bilgin var mı bu gitara gider mi
 
57, klasik Gibson manyetiği. Stratta da güzel sonuç verir diye düşünmekteyim. Youtube'da videoları vardır fakat spacing'i strattaki tellere denk gelmeyebilir.
 
Geri
Üst