home studyosunda ozellikle mixer icin yardim lutfen

Merhabalar. Bu siteyi yeni kesfettim ve son bi kac saattir forumlari didiklemekteyim. Cok yararli bu tarz bilgileri turkce bir sitede bulmak sevindirici hazirlayanlardan Allah razi olsun. soruma gecmeden hemen bir on bilgi vereyim. su an yurtdisindayim turkiye deyken bir muzik grubumuz vardi ben gitar calardim ;prova sstudyolarina giderdik. muzik ekipmanlari hakkinda bilgim cok yok.sadece studyolardaki mixerlari karistirmaktan ibaret. neyse kendimize studyo kurmak icin arastirma yaptigimizda mixer konusunda saticilar egerki , gitar' mikrofon baglamak istiyorsak ve hoparlorlerden ses almak istiyorsak anfili yani power mixer almamiz gerektigini soylediler ve gosterdikleri mixerler tam adini bilmiyorum yassida olabiliyordu ya kastettigim su an elimdeki bir katologdan baktiim uzere phonic mm1202a
pmm1202ax.jpg
benziyorudu. simdi kafama takilan soru dedigim uzere su an amerika dayim burada bu tarz baktigim mixerlerin hicbirinin uzerinde power mixer yazmiyor. power amplifier olanlarda su buyuk kat kat goge yukselen tarzdanki bunlar yer kaplama ve tasima acisindan bana pek cazip gelmiyor. sorum birkac mikrofon , gitar , klavye baglayip amator olarak prova ve kayit yapmak uzere phonic mm1202 bana yeterli olurmu. yani su power mixer konusuna takilmis durumdayim aslinda hala. bu 1. soruydu simdisoruyu genisletip su sekilde sorabilirim. yapmak istedigim dedigim uzere ufak bir studyo olusturup kayit yapmak. daha onceki forumlarda yazdiginiz uzere bana gore gerekenleri yazayim siz beni lutfen duzeltim..
elimde olanlar..

1 adet laptop p2.8 ; 512ram ' 60gb HDD ' ses karti icinde ne geldiyse o
( bu arada kayitlari bilgisayara gecirmek istiyorum)

gitar

lazim olanlar.

software : sonar3

ses karti : external ( bu konuda bana yeticek ekonomik $100 $200 civari bi marka onerirseniz sevinirim )

mixer : ????????? ( su siteden oneribileceginiz bisey varmi acaba www.samash.com )

mikrofon : burada forumlarinizdan okudum kadariyla ekonomik olmasi nedeni ile samsonc01 condenser dusunuyorum

kolonlar : ????


aslinda dedigim gibi forumlari bayaa arastidim bu konular hakkinda hepsi hakkindabilgiler mevcut ama son adim olarak daha spesifik bilgi ihtiyaci duydum ve kafamdaki sorulari sordum. Herkse simdiden tesekkurler
 
selamlar oncelikle yukardaki mikserde cok buyuk dip guruktu problemi kesinlikle yasayacaksin bu buyuk bir kesinlik....
external bi ses karti olarak edirol ua-3 ü onerirrim ucuzundan olur direkt ensturman girişi 2 in 2 out ve usb aracılıgı ile calisiyor... mixer olarakta roland in kucuk dijital mixerleri oldukca basarilir. ve 4,6,8,12 ay vade yapiyorlar cok kucuk vade farklarıyla.... www.antmuzik.com.tr türkiye distribütörünün web sitesi ordan telefonlarına ulaşabişlirsin.... firmadan serdar diye bi arkadas var bu ürünlerle o ilgileniyor bana baya yardımcı olmuştu.... şimdiden kolay gelsin.... [email protected] o arkadasin mail adresi...
 
Ayni anda uc dort tane enstruman veya vokali kullanmayacaksan. O tip mikserlerden uzak dur. Onlar live muzik yaparken ise yararlar, kayitlarda ise dip gurultusunden baska birseye yaramazlar ;)
Mesajindan Amerika'da devamli mi kaliyorsun anlayamadim, eger Turkiye'ye doneceksen sanirim fazla yer tutmayan bir unite alman gerekir. Tascam'in us 122 diye bir modeli var, musiciansfriend'den 199 dolara getirebiliyorsun sanirim; ABD'de. Ustunde phantom power ve mic preamplisi de var. Lexicon'un Omega diye yeni bir unitesi cikti onda sanirim 4 giris cikis var iki yerine, onun mikrofon preamlileri daha iyi ama 350 dolar yapiyor. Mikrofon olarak Rhode NT1A 'yi tavsiye ederim. Kolonlarda (monitorler) gene musiciansfriend'de bayagi indirimde olanlar var, ben Alesis M1 serisini kullaniyorum, bana yetiyor. Sonar3 gercekten iyi bir secim software olarak ben cok memnunum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
once tesekkurler.. yardimci oldunuz. 1.si evet turkiye ye geri donmeyi dusunuyorum ve eger donersem yanimda tasimam gerekecek aletleri.
bilgisayara kayitm yapmak icin tascam i gozume kestirdim
2.si mixeri live music yapmak icinde kulanma dusuncesindeyim. soyle dusunursek sadece live muzik yapmak icin yani gitari mikrofonlari monitorleri baglayip calmak icin o dedigim mixer yeterli olurmu. yoksa sirf bu is icin ekonomik ufak capli onerebileceginiz modeller varmi. tabi mesajimdada belirttigim uzere bu mixerler anfilimi yani herhangi bir anfi baglamaya gerek kalmadan monitorlerden yeterli sesi alabilirmiyim. tekrar tesekkurler.
 
Solo akustik gitar ve vokal tarzi live muzik icin o mikser yeterli olur ama tabi bir de power ampli ve reverb unitesi filan uzerine koyunca bir hayli artacak fiyat. Sadece live muzik icin hepsinin bir arada oldugu unitelere bakarsan daha pratik olur sanirim. Cunku mikseri, ampliyi, reverbi, eq'yi filan rack'lere takmak ve oradan oraya tasimak zahmetli oluyor. Musicians Friend'de Behringer ve Yamaha'nin bazi power mikserlerinde indirim vardi, gecen katalogda bakmistim. Tabi bu aletler agir olur ucakla goturmek icin o ayri bir konu.
 
ABD'den Türkiye'ye ekipman getireceksen voltaj farkını da göz önüne al, eğer adaptörlü bir cihaz ise 230V'a göre ayarlanmış adaptörden iste, oradaki firmaların çoğu dünya çapında sattıkları için 230V adaptör de bulundururlar, ama özellikle istemezsen standart ABD tipi 115V adaptör verirler.

50Hz/60Hz farkı önemli değil.

Bende Phonic MM1805 mikserlerden bir tane var, monitoring için submixer olarak kullanıyorum, neticesi fena değil, ama diğer arkadaşların dediği gibi power mixer'lardan uzak dur.

Sonar 3 iyi seçim, ben de ondan kullanıyorum.

Ses kartı için ben Terratec EWS88MT'yi öneririm zira kullanıyorum ve neticesini biliyorum. Ancak bunların yanında methini duyduğum Echo Mia, M-Audio 1010LT gibi kartlara da bakabilirsin.

mikrofonda Rode NT1A'yı öneririm.

arcian, bir daha antmüzik bilmemne müzik reklamı yaparsan seni bu forumdan uzaklaştıracağım, attığın bütün mesajları da sileceğim, haberin olsun.
 
yazmam bi daha reklam gibi seyler peki ben sadece insanlarin bulabilecegi yerleri soliyorum o kadar... çünkü turiyede bazi ozel cihazlari bulmak zor.... ben bişi sorucam toprak uyusmazligi diye bi sorunum var evde bi prizdeki cihazla baska prizdeki mixerimi aynı anda çalıştıramiyorum dehset derece dip gurultusu yapiyorlar. topraklama problemi sanirim bunu nasil önleyebilirim?
 
Geri
Üst