Mydukkan.com Ve Satış Sonrası Müşteri Ilişkileri - Ayıplı Ürün ( Hakem Heyeti Sonuçlandı. Fakaaat..)

Yabancılar bu konuda oldukça iyi. Avustralya'dan (Australian Luthier Supplies) sitesinden 100 dolar'lık bir alışveriş yaptım. Kargo methodu olarak normal kargoyu seçtim. 1 ay kadar geçti paket gelmedi. Kendilerine mail attım, sorgusuz sualsiz paketin aynısını ücret talep etmeden DHL kargo ile (bunun bedeli de +50-60$ civarındaydı) ertesi gün gönderdiler ve 1 günde geldi. Adamları kandırmış olabilirdim tek bir soru bile sormadılar, ki paket gelmediğini de kanıtlayamazdım hiçbir şekilde. Olaydan bir süre sonra ilk gönderilen paket elime ulaştı, ben de o paketi ptt'ye gidip 12tl gibi bir meblağ ödeyip geri gönderdim.
 
Konu çok uzundu pek açıkçası okuyamadım ancak hukuki bir durum olduğu için de yazma ihtiyacı duydum, hukuk son sınıf öğrencisiyim, süreç içerisinde bilgi sahibi olmak istediğiniz bir nokta var ise yardımcı olabilirm.
 
Konu çok uzundu pek açıkçası okuyamadım ancak hukuki bir durum olduğu için de yazma ihtiyacı duydum, hukuk son sınıf öğrencisiyim, süreç içerisinde bilgi sahibi olmak istediğiniz bir nokta var ise yardımcı olabilirm.
Hakem heyetinin satıcıyı haksız bulduğu bir karara firma itiraz ederek t.mahkemeine taşımış olay bundan ibraret. Orda da sanırım aynı prosedür işleyecek.Destek için teşekküler.
 
Aşağıda resimlerini görebilecğiniz üzre Ritter marka kılıfı 2014-11. ayda Mydukan.com dan satın aldım.

Ürünü toplasanız 10 ya da en fazla 15 kere kullanmışımdır. Resimlerde de gürüleceği gibi hala yep-yeni görünen kılıfta Sol askılığının gövdeye birleştiği yerde aşınma meydana geldi, belki birkaç kullanım sonrası kopacak. bunun sebebi ise; normalde ürünün yükünü taşıması gereken bağlantı içindeki polyester mazemenin kumaşa tutturulmamasıdır ve bütün yükün dayanıksız olan kumaşı aşındırmasına neden olmuştur. Bu hemen ortaya çıkması mümkün olmayan gizli bir üretim hatasıdır. Netekim bu kılıfı kullanan arkadaşlarım yıllardır sorunsuz kullanmakta 20 tl ye aldığınız bezden kılıfların askıları bile halat kadar sağlam uzun yıllar dayanmaktadır.

Bu sitenin garanti politikası sayfalarında belirttiği üzere aynen şu:
MyDukkan.com'un sattığı tüm ürünler orijinal ve aksi belirtilmedikçe en az 1 yıl üretici firma veya distribütör tarafından garantilidir.
Ancak firmaya başvurduğunuzda ürünü bile görmeden peşin kararı veriyorlar "kullanıcı hatası" Peki bu politika ne için?


Konuyu Mydükkan müşteri ilişkilerine ilk yazdığımda aldığım yanıt:


Netekim ürünü gönderdim bir gün sonra Onur adındaki yetkili beni arayıp "üretici ürünle ilgili 1 seneyi geçtiği için işlem yapmıyor " dedi. Bende ürünün süresinin 1 yıl olmadığı ve üretim hatası olduğunu hem kendi politikaları hem de tüketici kanununa göre 2 yıl a kadar ürünün ayıplı olması durumunda iade değişim hakkı bulunduğunu hatırlattım, Bu sefer afalladı ve alakasız bir şekilde "-ürünü aldıktan 1 ay sonra bildirseniz ok ama uzun süre geçince hiçbir şekilde kabul edilmiyor" diyip mağduriyetin giderilmeyeceğini bahane ederek ücretli onarım teklif etti.

Kanun gereği zorunlu oldukları ürünün incelemeye alındığına ve işlem sonucu tespitin ne olduğu ile ilgili yazılı geri bildirimde bulunmayı da reddetmişlerdir.

Edit: Tüketici hakem heyetine bu ürün ile ilgili başvurumu yapıldı ve sonuç bekleniyor.
Edit 2 :Tüketici Hakem heyetine illettiğim konu benim lehime sonuçlandı ve heyet üründe üretim kusuru olduğunu teyit ederek ürünün bedel iadesinin yapılmasına hükmetti. altta heyet sonucunu görebilirsiniz.

Ancak firma avukatları arcılığı ile karara itiraz etmiş ve konuyu 17.05.2016 tarihi itibariyle bir üst mahkemeye taşımıştır. Belirlenen tarihte Bakırköy tüketici makhkemesinde yapılacak duruşmaya u kez davalı olarak katılıp hakkımı savunmaya devam edeceğim. :) yetmezse yargıtaya kadar gideriz :)

78595 eklentisini görüntüle


61066 eklentisini görüntüle
61063 eklentisini görüntüle 61064 eklentisini görüntüle 61065 eklentisini görüntüle
Son resimde eklediğinizden anlaşılan yırtık ürün tasarım hatası.Tabi ki yük(gitar taşıyacak) gelecek.Farklı bir yerde yırtık vs olsa neyse ama bariz tasarım hatası nedeni ,ile yük gören yerde ki malzeme açılmış.O bölge de dikiş yükü taşımamış resmen.Mydükkan bunları okuyor ise ürünü alsın geri firmaya yollasın.Onlar da bu inkar yollunu seçiyorsa şayet müşteri odaklı bir yaklaşımı var isemydükkan o firmanın mallarını satmasın.Sonuna kadar gidin.
 
Daha once mydukkan'dan bir adet Ibanez elektro gitar ve 1 adet Madarozzo gigbag almistim ve herhangi bir sorunla karsilasmadim.
Ama bu olayda sergiledikleri tavirdan dolayi bir daha mydukkan'dan alisveris yapmayi dusunmuyorum.
 
Bahtın açık olsun

320x240.jpg
 
Mydukkan'dan çok alışveriş yaptım. Gitar, prosesör ve daha bir çok ekipman aldım. Ortalama 7000TL kadar alışveriş yapmışım. Paketlemeye ve siparişi olabildiğince erken göndermeye özen gösterdiklerini net olarak söyleyebilirim. Ancak fiyatlar çok dengesiz. Dolar veya euro üzerinden olan fiyat politikaları olmasına rağmen dengesiz. 2015'in sonlarına doğru 170TL civarına aldığım ürün şu an 120TL mesela, böyle bir çok alışverişim var. En son 2 hafta kadar önce yüklü bir alışveriş yapmıştım. Şu an o alışverişte aldığım major ekipmanlardan biri yine aynı durumda. Dolar desen dolarda düşüş de yok, biz ürünü alınca neden fiyat düşüyor? Destekten fiyat politikası hakkında ayrıntılı bir soru soruyorum, bana önceden zaten okuduğum SSS sayfalarındaki linki yolluyorlar. Ürünlerin fiyatı neye göre düşüyor, neye göre yükseliyor bilemiyoruz. Siz de önceki siparişlerinizden aldığınız ürünleri kontrol edin size de denk gelebilir. Bu tür şeyler sadece bana mı denk geliyor bilemiyorum. Gerçi dolar ve euro üzerinden müzik ekipmanlarının dönmesi de bizim hiç işimize gelmiyor. Keşke fiyatlar hergün değişmese de biz de ona göre ekipman bakabilsek. Bunun bir çözümü de yok gördüğüm kadarıyla. Ekonomi uzmanı mıyız biz? Sadece müzisyen olmaya çalışıyoruz.
 
Geri
Üst