Gibson-Epiphone Flying-V

obican demiş ki:
isim değişti, başka ciddi bir fark yok bildiğim kadarıyla. hepsi maun gövde üzeri pickguardlı 2 hum gitarlar, beyaz ve siyah renk fadedlar ise 3 pickup.

ayrıca sadece 1000 tane üretilen Shred-V ye rastlarsanız kesinlikle bir gözden geçirin, cidden çok hoş gitarlar onlar.

Bildiğim kadarıyla akord konusunda rezalet bir gitar. Hem Explorer'ı hem Flying V'si. Üstelik fiyatı da oldukça pahalı. Görünüm olarak çok güzel. Beni bu gitarda şaşırtan şey EMG 85/85 kombinasyonu olması. Ama Gibson forumlarında okudğuma göre kağıt üzerinde göründüğü kadar güçlü bir gitar olmadığıdır.
 
Şahsen çaldım, denedim, oldukça da memnun kaldım Shred V'den. Kahlerlerle ilgili bir akort tutma önyargısı var insanların ancak benim Kahlerli Gibson Explorer'da hiç öyle bir sorunum olmadı.

1500$ civarı bulunabiliyor ebayde, bence hiç fena bir fiyat değil.
 
Senin explorer'ının köprü kilidi var mı peki? Bunu zamanında youtube'da da elemanın tekinin bizzat kendi çektiği videoda izledim. Tremeloyu kullanmadığı sürece bir sorun yok ama ola abanınca, dive bomb falan attığı anda ses titremeye başlıyor. Sonrasında adam videoyu kldırdı ama "good and bad heavy metal guitars" başlıklı videosunda o gitardan yine bir bölüm var ve o sorunu gösteriyor. Bunun yanında explorer olan modelin standard explorer'ların aksine 60's neck yerine 50's neck yani dah kalın sap var. Bu arada sıfır fiyatı 2300 dolar falandı. Hala eBay'de 1500 dolara var evet ama ben musiciansfriend fiyatına göre konuşmuştum.
 
o videoyu yapan eleman pek de bilgili değil, kahler vs floyd rose videosunda söylediği şeylerin hemen hepsi yanlış. tahminen kahler satışlarını yarı yarıya falan düşürmüştür o videolarla herif.
 
Hmmm anlıyorum zatn büyük ihtimal Gibson'ın falan şikayeti üzerine Shred Explorer ile ilgili videoyu kaldırdı. Ama işte o sesin titremesi olayını görünce... Peki nerede var Türkiye'de şu anda o gitarlardan?
 
Geri
Üst