Windows XP

HoiRat demiş ki:
Bende sana bunu anlatmaya çalışıyorum senin ileri sürdüklerin şahsi fikir, benimse yaptığım bir araştırmanın sonucunda ortaya çıkan makale ikisini teknik anlamda kıyaslama hatasına düştüğünde sana nasıl hitap edileceğini benim değil senin düşünmen gerekirdi.

İşletim sistemi 2002 de çıktı ve 2008 e az kaldı aradan 6 seneye yakın bir süre geçmiş ama sence en iyi sistem vistamı oluyor şimdi? Eğer bilişim okur yazarlığı hakkında bu kadar duyarlıysan sana araştırıp ne olduğu, nasıl olduğu hakkında bilgi sahibi olmanın sana asla zararlı olmayacağı bir kelime vereceğim linux, bu kelimeyi araştır bakalım teknoloji nelere kadirmiş Türkiye'nin ulusal bir işletim sistemi var ama bazıları hala microsoftun ekmeğine yağ bal sürüyor okullarda bilgisayar dersinde çocuklara windows öğretiliyor büyük bir ayıptır bu. Devletin microsofta peşkeş çekmesidir. Windows öğretlmesin demiyorum öğretilin ama sadece windows öğretildiği zaman ortaya çıkan durum bu. Ben çalışmamı bu sistemi zaten kullananlar için yaptım kimseye xp kullanın demiyorum benim şahsi görüşüm ben bir linux kullanıcısıyım ve virüs gibi trojan gibi saçmalıklarla uğraşmak zorunda kalmadığım için bilgisayar başında geçen zamanımın tümünü işime kanalize edebildiğim için mutlu olan azınlığın bir üyesiyim.

Diğer taraftan hala bilinçsizce fikirlerini savunmaya çalışıyorsun xp sen 10GB ram kullansan bile sanal bellek yönetimini doğru düzgün yapamadığı için o ramdan bir performans beklememelisin yine makalemdeki sanal bellek optimizasyonunu yapmak zorundasın ama bu makale tek bir yada birkaç öneriye dayanmıyor hepsini aynı anda uygulamalısın hepsinin bir sebebi var boşuna yazılmadılar hepsi birbirini destekleyen ve tümünü uyguladığında PII bir bilgisayardan bilr xp ile son derece iyi performans alabilmeni sağlayan önerilerdir. Ayrıca sen tema olayına kilitlenmişsin "XP yi XP yapan" şeyin teması olduğunu düşünüyorsan zaten hala neyi tartışıyorum ki seninle!!!

Tema olayına kitlenmedim,

Mesela, sistem geri yüklemeyi kapatmak.. Bunu kapatmamak bi çok insanın iyiliğine olabilir.

Vista'yı kullananların ve hakkında yapılan yorumlar nedeni ile kullanma taraftarı değilim..

Pc'imde hem Windows Xp, hemde Pardus kurulu...
Hala PII Pclerden bahsetmek konu hakkında çok ve gerekli bilgiyemi sahip olmak demek...

Ben istiyorum ki insanlar doğru donanım ve program seçimi ile iyi pc lere sahip olsunlar.. Onu bunu kapamakla uğraşmasınlar.. Ki bu bişeyleri kapama olayı Ram overclock'una benziyor çoğu zaman, test programları dışında gözle görünür bir artış
sağlanmıyor..
Ama o yazıda dediklerini yapmakda Xp'yi tamamen yavanlaştırmak anlamına geliyor..

Ben grafikarlık yapıyorum ve Mac de kullanıyorum..
Söylediklerim bir tema olayından daha fazlası.
Teknik destek olarak açtığım çoğu pc'de salkım salkım pislik oluyor, yazdığım yazıda bunu söylüyorum.

Araştırmana saygı duyuyorum ve iyi bir araştırma.. Fakat 1gb drr2 ram'lerin 41$ olduğu bir dönemde fazla abartılı geliyor.

İşi bilen adam tabi ki Linux kullanır, istediği gibi yapılandırır.. Ben Xp 'yi birçok insandan daha verimli kullanıyorum, ama konu da bu da değil...

Telif hakkı sorununu kapatabildikse, bence bu konu tartışmaya değer bir konu...

Ve konuyu kapatırken, tek bir cümlem yüzünden tamamen yalnış anlaşıldığımı düşünüyorum.

Sadece donanım araşlarının hızlı gelişimden dolayı, yazının eskidiğini düşünüyordum... Emeğine saygısızlık olarak anlaşılmasın.
 
Adamın anakartı eskiyse o rami kullanamaz ekran kartından tut herşeyin yükseltilmesi gerekir ki herkes senin kadar zengin olduğunda emin ol kimsenin kendisine sunulan yazılıma müdahale etmeden kullanabileceği yada yoksa kendine özel işletim sistemi yazdırabileceği yılları sabırsızlıkla bekliyorum :D bu öneriler pc de counter oynayanlar için değil onlar istediği sistemi kullansın bilgisayarda daha ciddi işler yapan insanlar içindir. mesela müzik forumundayız mutlaka bilgisayarla kayıt konusunda yetkin insanlar vardır incelesinler bakalım hayal edilebilecek en yüksek donanımmı iş görür bu önerileri uygulamakmı. eğer bu önerileri xp ye uygulamazsan stream sırasında veri hasar görecektir. seste çatlamalar ve donmalar olur. o sebeple 50gb ramkullansan bile bu önerileri uygulamak zorundasın............. ben futurist arkadaşın uyarısına saygımdan dolayı daha fazla tartışmayacağım...

KEREMD: linux zamanla gelişti ve windows uygulamalarını emule etmekten ziyade artık windowsta olup linuxta olmayan çok az şey kaldı. linux programcıları donanım üreticileriyle anlaşarak ürünlerin linux sürücülerini kendileri yazıyorlar. donanım sorunlarıda tarih olmak üzere. yakında oyun sektöründede linuxun rolü artacak gibi lakin ben istemiyorum açıkcası linux bu haliyle kalsa daha iyi...

FUTURIST: telif hakları konusunda göstermiş olduğun yaklaşımdan dolayı ve böylesine hassas bir konuda telif haklarını korumak için üstlendiğin sorumluluktan dolayı kendi payıma (benim telif haklarımı koruduğun için değil) sana teşekkürlerimi sunuyorum... Türkiye'de taşların daha çoook sallanıp yuvarlanması lazım değilmi?


ROK DİNLEYİN, ROKLA KALIN.
(7 Temmuz günü Syd Barreth'i hatırlayın)
 
Bence hiç böyle yok performans arttırma yok Local ayarları kurcalama , Bios'u düzenleme falan yapmayın :D

Zaten Windows XP Vista çıktıktan 16 yıl sonrasına kadar güncelleme vermek zorunda PC Lerinize ...
Bu güncellemeler ne yapıyor sanıyorsunuz ? PCnizin gücüne göre performans veriyorlar zaten. Gerenk yok. Kurcalamayın. AMD konusunda hak veriyorum. AMD Rulzz. :)
 
ben bişey sormak istiyorum..

elimde vista pc var. iyi veya kötü elimde şu an =)

paylaşım programları açılmıyo. limewire ares denedim ama tık yok.. yardımcı olabilcek bilgli arkadaşlar vrsa,paylaşırlarsa sevinirm =)
 
Lovermanest demiş ki:
Zaten Windows XP Vista çıktıktan 16 yıl sonrasına kadar güncelleme vermek zorunda PC Lerinize ...

On altı yıl fazla atmasyon olmuş,2014 yılında tüm XP sürümlerine verilen destek kesilecek.2001'den beri aynı sistemi kullanan da olmaz herhalde... :D

gldennn demiş ki:
ben bişey sormak istiyorum..

elimde vista pc var. iyi veya kötü elimde şu an =)

paylaşım programları açılmıyo. limewire ares denedim ama tık yok.. yardımcı olabilcek bilgli arkadaşlar vrsa,paylaşırlarsa sevinirm =)

Konu XP,sen Vista diyorsun. :LOL: Sitelerinden son sürümlerini indirip kurmayı dene,çünkü tüm P2P programları çatır çatır çalışıyor,sorun yok.
 
HoiRat demiş ki:
eğer bu önerileri xp ye uygulamazsan stream sırasında veri hasar görecektir. seste çatlamalar ve donmalar olur. o sebeple 50gb ramkullansan bile bu önerileri uygulamak zorundasın.............

Sallamanın böylesi yuh demek istiyorum..

Çünkü kayıt stüdyosunda çalıştım, bir çoklarınıda gezdim.. :LOL:

Sadece gülüyorum...

Ki profesyoneller zaten mac kullanıyo 8)
 
Mac harikadır ama pahalı.


Maclerin kendi isletim sistemi zaten super.

Ama benim tavsiyem xp kurucaksanız,alın tweak programları var onlarla kurun.

Vistada da gereksiz bir suru ayar ve guvenlik ayarları var .Dowload manyagıysanız,performans delisiyseniz,xp ve vistayı mutlaka ayar ve twaek yaparak kendinize gore performansız arttırıcı ozelliklerle kurun.

Aksi taktirde download performansınız isletimin sisteminiz dusuruyor.



Son olarakda, xp ve vista gercekten guzel bir isletim sistemi ama tweak yapmak kaydıyla:)
 
vista iyidir hoştur fakat oyun canavarları için -benim gibi- iyi, ideal bir sistem değildir. kullandığın işlemci, ram'i öküz gibi yemektedir. oyun performansını düşürmektedir bunun sonucu olarak.

ben linux'u tercih ediyorum her zaman. xp'yi oyunlar için kullanıyorum.
 
arkadaslar merhaba. benim bi sorunum var ama bu baslık altında acmaliyim yoksa baska bi yerde mi bilmiyorum hata nedir neyle ilgilidir bilmedigimden daha dogrusu pek anlamadıgımdan size resmini gostermek istiyorum. eger yanlis yere yazdiysam simdiden de ozur dilerim




ne zaman bilgisayarı kapatmak istesem bu uyarı cıkıyor ve ikinci seferde anca kapanıyor.. bunu nasıl düzeltebilirim?
 
30 Haziran 2008 tarihi itibari ile microsoft yeni windows xp lisansı yayınlamayacak. Stoklarda kalanlarla idare edecek millet onlarda bittiğinde herkes mecburen vistaya yönelecek. Adamlar işi biliyor çok iyi sömürüyorlar milleti.
 
Ama yaptıkları doğru... :D
Ha,Vista'ya adam gibi Service Pack çıkartmaları lazım,o da ayrı mesele...
XP,Windows 98 gibin birşey oldu.Bir zamanlar herkes 98 kullanırdı.Nefret ederdim o sistemden,ben 6 ay zor kullanabilmiştim.Her gün en az 30 kez kitlerdim. :D
 
Bu microsoft işini biliyor başka birşey değil. Tamamen tekelcilik yaratıyor bence bu çok yanlış. Şimdi windows 98 lisansına para vermiş bir insan neden yararlanamıyor ama kaçağını kullanan kişi ceza yiyor :) yani 30 hazirandan sonra her insan lisanssız xp kullanma hakkını bence kendisinde bulmalı. Yok ki adam üretmiyor neyini satın alayım deme hakkına sahip oluyoruz.
 
Lisanslı kullanan kim var ki,şirketler kasıyor sadece... :D Vallaha lisanssız Vista Ultimate'im,Office 2007 Ultimate'im,NOD32 Antivirus 3'üm,Nero 8'im,Adobe Creator Suite'im ile çok mutluyum. :D :D :D
 
Geri
Üst