Windows XP

:D yakışmıyor ya haklısın.. power'ı çok korkutuyor zaten beni.. Sli yapmadan önce kassayı ya da psu'u değiştiricem...

para yetiştiremedim.. sonra halletcem onuda..
 
LostLife demiş ki:
iki gün içersinde terfi ediyorum..
sizinlede paylaşıyım bu durumu :D

eski pc:

cpu :Athlon Xp 2800+
cpu cooling: CoolerMaster Jet7
mainboard :Abit Nf-7 Ultra 400 nForce 2
Hdd :120 GB Samsung 7200rpm
Ram: 2x512 Twinmoss DDR 400
Vga: Abit x800 Pro Vivo 256 mb - 256 bit


yeni pc:

Cpu: Amd Athlon X2 4600+
Mainboard: Asus M2N32-SLI Deluxe
Ram: 1 Gb Twinmoss DDR2 667
Hdd: 400 Gb Samsung 7200rpm SataII
Vga: Asus X1600pro Td 512mb - 128bit

460W Hurricane Kasamı değiştirmiyorum :D
Hdd leri kapıştıralım mı :p
 
biliyorum :D

2 gb corsair yapacağım desem =)

dx10 kartlar ucuzlayınca nvdia SLI kart yapacağım 2 tane...

şu aldıklarımı bi ödeyeyim önce :D yapacak çok şey var.. Psu da mesela :p
 
Hayırlı olsun dostum bende pc yi değişeceğim ama para yetiştiremiyorum ki en son kafamdaki pc 3000$ falan yapıyordu o yüzden pc mi değiştiremiyorum :) hoş bana kalsa değişecemde ev ahalisi bilmiyorum nasıl bir tepki verir :)
 
HoiRat demiş ki:
Bu yazı bana ait antmen.net ten alıntıdır ancak telif haklarımı çiğniyorsunuz alıntı kaynağını yanlış veriyorsunuz... Lütfen makaleyi ya silin yada telif haklarımı iade edin. diğer site içinde aynısı geçerlidir bu makale creative commons ile lisanslı makalemdir.

http://antmen.net/Makale=Windows_XP_Hızlandırmak

Geçerliliğini yitirmiş bi yazı bence..

O şekilde XP, XP'den başka herşeye benziyor. 95 kullan daha iyi :S
 
Xp'yi gerçekten hızlı kullanmak için neler düşündüğümü söyleyeyim bende;

Marka Pc'ler yerine toplama pc'leri tercih etmek. Bu doğrultuda ihtiyacınız olan sistemi tam anlamıyla almak.
Öncelikle Microsoft'un XP için belirttiği donanıma sahip olmak.
Ki günümüz programları içinde minumum 1gb Ram , en az 2 ghz işlemci vs..

Sistemi yormayan ve etkili Virus Programları kullanmak.

Ör: McAfee 8.0i
AntiVir

"(iki virus programını da senelerdir kullanıyorum)
(avast, norton, mod32 gibi birçok virus programınıda denedim bence berbatlar)

Ve pc'ye bulaşan hertürlü virus ve spyware'in önce kullanıcının suçu olduğunun bilinmesi.

İnternetin kesin kuralları vardır...
Porno içerikli sitelere girilmez,
Free-Bedeva yazan linklere tıklanmaz...

Ki birçok insan msn'nimi hecklediler diye ağlıyor, yok böyle birşey şifrelerinizi kaptırıyorsunuz %90"

Sistemin kaldıramayacağı oyunları ve programları yüklememek.
2003'de aldığınız pc de 2007'de çıkan programı kullanmaya çalışmak gibi...

TuneUp, Registry Mechanic gibi Kayıt defteri ve sistemdeki gereksiz dosyaları silen programlar kullanmak.
Tercihim 2 sini birden düzenli kullanmak.

Sistemin Font klasöründe olabildiğince az font biriktirmek, bunun yerine Font Navigator gibi programları kullanmak.

Masaüstü'nü temiz tutmak. İcon sayısını az tutmak ve ya Object Dock gibi pir program kullanıp, masa üstünü göster seçeneğini kaldırmak.

Xp Güncellemelerini bilinçli yapmak, işinize yaramıyacak güncelleştirmeleri yapmamak.
Ve Microsoft'un xp eklentilerini kullanmak.

Özellikle Laptop'lar için gereksiz onca driver ve programı kaldırmak.

Görünüm için klasik stil'den daha güzel ve hızlı temaların olduğunu bilmek.

Cd yazma - cd'den hdd'ye dosya kopyalama işleminde ağırlaşan pc nin derdinin, anakart driver'ı veya ide kablosundaki sorun'un olduğunu bilmek.
ya da
''Aygıt Yöneticisi - IDE ATA/ATAPI denetleyiciler - ikincil IDE kanalı - Özellikler - Gelişmiş Ayarlar - aktarım modlarının DMA kullanılabiliyorsa'' olarak değiştirilmesi..

Başlat - Çalıştır - Çalıştır kutusuna msconfig yazıp, açılan pencereden, Windows ile çalışmaya başlayan programların düzenlenmesi. Gereksiz programların, driver'ların vs'nin kaldırılması...

İşin donanım kısmında;

Özellikle bu günlerdeki gibi sıcak havaları düşünüp Havalandırması iyi kasaların tercih edilmesi.

Pc parçalarının birer toz mıknatısı olduğunun unutulmaması, belli
aralıklarla kasa'nın açılıp sıkıştırılmış hava gibi bir hava üfleme tekniği ile temizlenmesi. Elektirik süpürgesinin yanlış bir yöntem olacağının bilinmesi ve bunun nedenin parçaları çekmesinin değil, yarattığı manyetik etkinin parçalara zarar vermesinin olduğunun kavranması.
Bu doğrultuda ''ben kasanın parçalarına yaklaştırmıyorum, öle tozları alıyorum alttaki'' gibi bir savunma ile yola çıkılmaması...

*ör: anakartın üzeindeki çok küçük bir parçanın zarar görmesi, sistemde takılmalara, resetlenmelere, fotmat atmada ve windows kurmada çok tuaf sorunlar yaratabilir.
------------------------------------------

Gibi bilgiler daha faydalı ve güncel olur sanırım...
Aklıma gelenler bunlardı,

Saygılar..
 
Güzel kardeşim sana fikrini soran olmadı ben makalenin niteliğinden değil makalenin telif haklarından söz ediyorum. Bana ait bir makale telif haklarıyla korunmaktadır ve açıkca belirtildiği üzere makaleyi kullanabilmek için alıntı kaynağını ve yazarın ismini belirtmek mecburiyetindesiniz bunu yapmadığınızda yasal olarak suç işlemiş oluyorsunuz umarım anlamışsınızdır. Benim mesajımda belirttiğim husus budur. Yani HIRSIZLIK...

Diğer konuda makalenin geçerliliğini yitirdiğini belirtmek için dayandığın noktayı açıklaman iyi olmuş çünkü yazdıklarım uygulandığında xp de neden hız artışı sağlanacağını bilmeyecek bir deneyime sahip olduğunu görmüş oldum. Bu önerilerin tümü tek bir pakettir. Kuzey köprüsünde hizmet veren gereksiz servisleri durdurmak veya sistem kaynaklarını daha verimli kullanacak biçimde yapılandırmak suretiyle xp hızlandırılmaktadır. Eğer sen tema benim için daha önemli diyorsan zaten bildiğin gibi devam et ok? Ama bilip bilmden insanların çalışmalarını yorumlama ihtiyacı duyduğun zamanlar olursa düşüncelerini kendine saklamanı tavsiye ederim.
 
HoiRat, doğru söylüyorsun ve ayrıca uyarı yaptığın için teşekkür ederiz. Eğer, izin verirsen ilk yazının altına alıntı olarak gösterdiğin adresi ve ismini eklemek isterim. (Sözkonusu yazı, başlığın ilk açıldığı yazı ise eğer) Zaten alıntı yapıldığı için ilk mesajlarda uyarılmıştı ancak kaynak gösterildiği adres yanlış anladığım kadarıyla.

Ama eğer, hayır yazımın yayınlanmasını istemiyorum dersen başlığı toptan kaldırıp özgün bir yazı ile sıfırdan başlık da açabiliriz. Uyarın için teşekkür ederiz tekrar.

* Konu, yazının geçerliliğini yitirip yitirmemesi değildir, başka birine ait yazıyı kaynak göstermeden direk kopyalayamazsınız. Her seferinde bu konuda uyarı yapıyoruz fakat başlığı açan kişi son anda yazısını editleyip alıntı yaptığı adresi yazdığı için sorun olmayacağını düşündük.
 
Selamlar.

Estağfurullah benim uyarım size değil bu başlığı açan kişiyedir siz sadece bu olaydan dolaylı olarak etkilenen tarafsınız. Makalemin paylaşılmasına engel olmak istesem baştan farklı bir lisans modeli seçerdim CC modelini seçmemin sebebi yazarın hakkını korurken topluma en üst düzeyde yarar sağlamayı amaçlamasıdır. Mesela GPL öyle değil topluma en çok yararı sağlarken yazarın hakkını korumuyor. Buda insanların sizi keriz yerine koymasıyla sonuçlanıyor. Örneğin bu makalemi copyscape ile arattığımda malesef altına kendi imzasını atanlar olduğunu bile gördüm bu durum hep böyle olduğu için insan GPL den soğuyor bir süre sonra. Neyse konuyu dağıtmak istemiyorum makalede telif haklarına uygun bir alıntı bildirisi olduğu sürece kalmasında hiçbir sakınca yok hatta yarar var çünkü onu birileri yararlansın diye yazdım ;)

Anlayışınız ve hassasiyetiniz için teşekkürler, iyi çalışmalar.
 
Benim seninle alıp veremediğim birşey yok hitap şekline dikkat et.

Yazı yararlı bir yazı olabilirmiş diye düşünüyorum.. Ama 2002 de çıkan bir işletim sistemini 2008 girerken ve teknolojinin her geçen gün katlanarak ilerlediği günlerde anlattığın şekilde kullanmanın pek faydası olmayacağını düşünüyorum.. Ki bunu daha önce de belirtmiştim..

Sen telif hakkını koru bunla benim bi alıp veremediğim yok.

'' Xp'yi gerçekten hızlı kullanmak için neler düşündüğümü söyleyeyim bende; ''

Diye başlayan bir yazıya fazla kızgın davranmıyormusun...

''Güzel kardeşim'' diye hitap edemezsin bana tekrar hatırlatırım.

XP'yi XP yapan herşeyi kapattıracağına XP'nin minumum ve normal çalışması için gerekli olan ram'e yükseltmeye yöneltsen, yükseltemeyenlere de win98 önersen daha iyi edersin bence...

Şahsi fikrim...
 
Bende sana bunu anlatmaya çalışıyorum senin ileri sürdüklerin şahsi fikir, benimse yaptığım bir araştırmanın sonucunda ortaya çıkan makale ikisini teknik anlamda kıyaslama hatasına düştüğünde sana nasıl hitap edileceğini benim değil senin düşünmen gerekirdi.

İşletim sistemi 2002 de çıktı ve 2008 e az kaldı aradan 6 seneye yakın bir süre geçmiş ama sence en iyi sistem vistamı oluyor şimdi? Eğer bilişim okur yazarlığı hakkında bu kadar duyarlıysan sana araştırıp ne olduğu, nasıl olduğu hakkında bilgi sahibi olmanın sana asla zararlı olmayacağı bir kelime vereceğim linux, bu kelimeyi araştır bakalım teknoloji nelere kadirmiş Türkiye'nin ulusal bir işletim sistemi var ama bazıları hala microsoftun ekmeğine yağ bal sürüyor okullarda bilgisayar dersinde çocuklara windows öğretiliyor büyük bir ayıptır bu. Devletin microsofta peşkeş çekmesidir. Windows öğretlmesin demiyorum öğretilin ama sadece windows öğretildiği zaman ortaya çıkan durum bu. Ben çalışmamı bu sistemi zaten kullananlar için yaptım kimseye xp kullanın demiyorum benim şahsi görüşüm ben bir linux kullanıcısıyım ve virüs gibi trojan gibi saçmalıklarla uğraşmak zorunda kalmadığım için bilgisayar başında geçen zamanımın tümünü işime kanalize edebildiğim için mutlu olan azınlığın bir üyesiyim.

Diğer taraftan hala bilinçsizce fikirlerini savunmaya çalışıyorsun xp sen 10GB ram kullansan bile sanal bellek yönetimini doğru düzgün yapamadığı için o ramdan bir performans beklememelisin yine makalemdeki sanal bellek optimizasyonunu yapmak zorundasın ama bu makale tek bir yada birkaç öneriye dayanmıyor hepsini aynı anda uygulamalısın hepsinin bir sebebi var boşuna yazılmadılar hepsi birbirini destekleyen ve tümünü uyguladığında PII bir bilgisayardan bilr xp ile son derece iyi performans alabilmeni sağlayan önerilerdir. Ayrıca sen tema olayına kilitlenmişsin "XP yi XP yapan" şeyin teması olduğunu düşünüyorsan zaten hala neyi tartışıyorum ki seninle!!!
 
tartışmanızı bölmek istemiyorum fakat;

linux güzel stabil bir işletim sistemi de
peki bu windowsta çalışan programları ne yapacağız? emulatörler gerçekten stabil bi kullanım sunuyormu?
bunlar da önemli..
 
Arkadaşlar konuyla ilgisiz yazılara lütfen son verin. HoiRat, yazı kendisine ait olduğu için kaynak gösterilmesini istemesi konusunda haklıdır, bu konuda hassasiyet göstermek gerekir. (İlk mesaja alıntı ibaresi eklenmiştir.)

*"Konuyla ilgili" olarak kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.
 
Geri
Üst